StanislawK Napisano 24 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2023 Jestem ciekaw jak skóra licowa użyta do wyrobu tych butów prezentuje się po kilku latach użytkowania, fajnie gdyby ktoś wrzucił zdjęcia butów jak się skóra prezentuje. Mam dylemat, ponieważ model butów, który mnie interesuje - np. na patine - kosztuje grubo ponad 1000, a Lord 429 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2023 Kup Patine, bo inaczej dwa razy będziesz kupował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gisch Napisano 25 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2023 W dniu 24.06.2023 o 14:14, StanislawK napisał: Jestem ciekaw jak skóra licowa użyta do wyrobu tych butów prezentuje się po kilku latach użytkowania, fajnie gdyby ktoś wrzucił zdjęcia butów jak się skóra prezentuje. Mam dylemat, ponieważ model butów, który mnie interesuje - np. na patine - kosztuje grubo ponad 1000, a Lord 429 😀 To trzewiki Lord po 2 sezonach (bez prawideł), te dostępne teraz na stronie za 499 zł. Według info na stronie skóra bydlęca, na pudełku "box calf" (dopytałem o to meilowo i odpisali, że czasami udaje im się dostać lepszą skórę, ale nie zmieniają informacji na stronie, więc zależy jak się trafi). Imo jest przyzwoicie, choć chyba lepsza jest skóra cielęca z Weinheimera w KH (mam z niej oksfordy). Najlepiej zamów pary obu marek i potem którąś odeślij, żadne zdjęcia i opinie nie zastąpią możliwości przymierzenia i obejrzenia na żywo (jeszcze istotna jest kwestia dopasowania, piękne buty, ale nie dające się nosić bez niewygody szybko wylądują na handlarce/dnie szafy). @eye_lip Z iloma parami Lordów/KH miałeś do czynienia? Na pewno Lordy to nie są buty jakości Patine, ale sugerowanie, że się rozsypią dwa razy szybciej jest imo bezpodstawne. W najgorszym razie trzeba się liczyć z dość szybką koniecznością podzelowania (ja obie z posiadanych par Lordów kupiłem już na gumie albo z fabryczną zelówką jako MTO, więc osobiście nie wiem w jakim tempie ich krupony się zużywają). Oczywiście, jeśli się może "dołożyć do Yanko" to zwykle jest to dobra decyzja, ale jeśli miałby być to naprawdę obciążający budżet wydatek, a buty i tak używane od wielkiego dzwonu to można rozważyć inne opcje. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orlo113 Napisano 3 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2023 Ma ktoś doświadczenia z najnowszą linią KH GW? Czy lepsze od berwicka? Podobno użyli dobrej jakości skór. Będę też wdzięczny za zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi