Skocz do zawartości

Muzyka dla naszych uszu

booe

Rekomendowane odpowiedzi

W '84 Bieliński był fajny ale u kogo w naszym kraju Iron Maiden zagrał na weselu... ;)

w dobie Internetu odp. jest prosta do wyguglania. Szczegóły pod tym linkiem:

http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36039,11938545,To_na_moim_weselu_w_Adrii_gral_Iron_Maiden.html

Niestety, żelazna dziewica dała ciała z klasykiem głębokiej purpury. Wolę polski cover TESTU z 1973 r. Jest moc:

• Oceniam pozytywnie 2

Być może nie w klimacie forum, ale niech tam. Johny Frusciante, były gitarzysta Red Hot Chilli Peppers.

Jamiroquai - zespół faceta, który lubi się rozbijać drogim Lamborghini.

Wg mnie bardzo w temacie. Muzyka dobra. Forum ma wielu melomanów słuchających różnorodną muzykę.

• Oceniam pozytywnie 1

Czytając ten wątek zauważyłem, że jest wielu fanów muzyki alternatywnej. Wspominany King Crimson, Dream Theater, Deep Purple, The Who, The Clash, Pink Floyd i cała masa ikon muzycznych nie pomijając Zeppelinów to również i moje ulubione dźwięki. Co ciekawe zespołem mojego pokolenia, który mnie porwał jest Muse - zauważyłem, że nie wspomniano o nim jeszcze, więc dorzucę cegiełkę od siebie. Poniżej przesyłam link do pierwszej piosenki tego zespołu, jaką usłyszałem parę lat temu. Potem pojawił się Franz Ferdinand, Arctic Monkeys i jeszcze wiele kolejnych. Nie przedłużając...:

• Oceniam pozytywnie 1

Ach, Sibelius - jeden z moich ulubionych. :)

Natomiast od siebie polecam mojego ulubionego kompozytora - Maurycego Ravela - a konkretnie jego ostatnie dzieło - pieśni "Don Quichotte a Dulcinee", które zdążył zapisać, zanim stracił umiejętność zapisywania swoich myśli na papierze, cztery lata przed śmiercią, w 1933.

Pozdrawiam, Dr

• Oceniam pozytywnie 1

post-3745-0-19270800-1380700264_thumb.jp

Wreszcie dotarła paczka z amazona. Zawartość w sam raz na zimne jesienne wieczory. Trochę torfu w kieliszku, Ulver na głośnikach i wygodny fotel - no jak dla mnie połączenie idealne  :)

A na samym dole nowa płyta Portugal. The Man - to akurat w sam raz do samochodu  :)

• Oceniam pozytywnie 1

Jeśli chodzi o drugie (lub ewentualnie niekiedy trzecie) części to mogło by znaleźć się i kilka. :) Kilka moich ulubionych kwartetów smyczkowych:

https://www.youtube.com/watch?v=C4XjijkqrAY

https://www.youtube.com/watch?v=7rfmgF0Ga30

Pozdrawiam, Dr

• Oceniam pozytywnie 2