Techdrome Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Witajcie koledzy!!! Zwracam się do Was z moim kłopotem, mianowicie: -17 stycznia mam studniówkę -nie mam jeszcze stroju -jestem chudym wysokim mężczyzną (194cm wzrostu, długie ręce, żadne gotowce nie pasują) Czy istnieje firma, która wyrobiłaby się uszyciem garnituru na miarę zważając na deadline 17.01.2015? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan_Z Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Myślę, że podanie miasta/regionu który wchodzi w grę znacznie ułatwi sprawę i umożliwi pomoc w znalezieniu ew. wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Jak Mikołaj, to pewnie z Laponii A tak na poważnie, makabrycznie krótki czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Techdrome Napisano 29 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Heeej, wiedziałem, że o czymś zapomniałem, sorka. Warszawa i okolice---- tu poszukuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Termin krótki ale pewnie da rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Myślę, że jak podasz budżet to będzie łatwiej Ci pomóc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Ano - łatwo podać Zarembę semi-bespoke lub MTM (bo na full czasu na pewno nie ma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Panowie, bez przesady. Czas jest. Garnitur Bespoke to nie jest rzecz, która musi lezakowac. Kiedyś przypadkiem spodnie od krawca były do odbioru po kilku godzinach. Wszystko jest do zrobienia. Kwestia ustalenia wspólnych priorytetów. tzn klienta i krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Techdrome Napisano 29 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Budżet to wydaje mi się że do 5 k maks, chociaż wolałbym oscylować wokół 3.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Gest Moda, Sebastian Żukowski, Piotr Kamiński, Maciej Zaremba. Zadzwoń zapytaj o terminy, ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Sprawdz Zukowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Żukowski Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 Czasu nie jest wiele a partnerka z pewnością nie zawiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 29 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Grudzień 2014 To na forum może pojawić się szybka relacja z realizacji... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 30 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 O ile mnie pamięć nie myli, w pewnym punkcie reprograficznym na UW przy kasie był taki szyld: "SZYBKO-TANIO-DOBRZE: wybierz dwa z trzech". A niżej jeszcze: "Zainteresowanch Rabatem informujemy, że jest to stolica Maroka". Ech, studenckie czasy mi się przypomniały EDIT: Moje najszybciej zrealizowane zamówienie na garnitur bespoke (dwuczęściowy, jedna para spodni) zmieściło się w dwóch tygodniach. Nie pospieszałem krawca, po prostu tak wyszło, więc zakładam, że da się sporo szybciej. Problem w tym, że to było na prowincji i krawiec wielu zamówień nie miał (to był dorabiający sobie emeryt); intuicja mi podpowiada, że warszawscy krawcy wymienieni powyżej mają jednak bardziej napięty terminarz i nie będzie łatwo ich nakłonić do wprowadzenia w nim zmian. Ale co ja tam wiem o warszawskich krawcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 30 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 Argument wzięty z księżyca. Naprawdę nie ma znaczenia, czy pracujesz w budżetówce, czy w korporacji, czy też masz prywatną firmę. Jeśli klient Cię przekona, to zrobisz wszystko. Udowodnisz nawet, że doba ma 25 godzin. Wystarczy sobie odpowiedziec, kiedy priorytet klienta (czas i jakosc) staje się priorytetem krawca (jakość i cena). To w końcu tylko kilka(naście) nadgodzin lub odbiory jednego (kilku) klientów przesunięte o kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 30 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 Bottom line: na pewno się da uszyć garnitur w mniej niż dwa tygodnie. W kapitalizmie w ogóle teoretycznie da się wszystko, jak się ma kapitał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 Dać to się da, ale cena pewnie znacząco wzrośnie, szczególnie ze do 7 się wszyscy urlopuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 30 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 Dać to się da, ale cena pewnie znacząco wzrośnie, szczególnie ze do 7 się wszyscy urlopuja My point exactly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Techdrome Napisano 30 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 No niestety, nie udało mi się znaleźć osoby, która podjęłaby się uszycia garnituru w takim czasie. Zadzwoniłem do wszystkich przez Was proponowanych krawców.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 30 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 Naprawdę żadne rtw nie pasuje? Nie wiem czy Vistula spełnia Twoje oczekiwania co do jakości, ale mają oni dość szeroką rozmiarówkę pod względem wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vince Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Mango.com ma zawsze makabrycznie długie rękawy w koszulach, więc może przekłada się to na inne produkty. Myślę, że warto sprawdzić. Może warto też podpytać w Mercer Fashion, bo to chyba bardziej firma niż rzemieślnik, ale nie mam żadnych doświadczeń. Można u nich też wypożyczyć smoking chyba, więc zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 31 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2014 Sprawdź jeszcze Bytom. Ostatnio była promocja MTM z koszulą za 1499 zł. Tkanina Vitale Barberis 100s. Możesz wybrać inną tkaninę niż ta bazowa, ale wtedy cena rośnie. Maksymalny czas realizacji zamówienia to 21 dni, ale mojemu koledze z początkiem grudnia zrealizowali zamówienie w dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Żukowski Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 No niestety, nie udało mi się znaleźć osoby, która podjęłaby się uszycia garnituru w takim czasie. Zadzwoniłem do wszystkich przez Was proponowanych krawców.... ciekawe, do mnie nie dzwoniłeś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 3 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2015 Pozazdrościć problemów, jakbym ja do ojca w liceum poszedł, żeby mi piątkę przysmarował na garnitur od krawca, to potraktowałby mnie jak w dowcipie: 4 tysiące? po co ci 3 tysiące, przecież za te 2 tysiąca można kupić super garnitur. Ale masz tu ten tysiąc, zobacz jak cię tatuś kocha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi