damiance Napisano 24 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 cześć! proszę Was o propozycje miejsca na spotkanie forumowe w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Damian, a co to miałoby być za miesce? Znam raczej takie "studenckie" lokale, ale mogę poszukać czegoś lepszego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Tak jak napisał whale - dokładniejsze wymagania co do miejsca pomogą w poszukiwaniach. Na razie dwie propozycje, z tych mniej studenckich: - www.studioqulinarne.pl. Bardzo ładne miejsce, lokalizacja na Kazimierzu niedaleko Wisły. Bar mają niezły, ale nie jestem ekspertem. Nie wiem czy będziecie korzystać z części restauracyjnej, bo choć jest bardzo dobra, to w ostatnich latach bardzo podrożała. - Po drugiej stronie Wisły jest zakladkabistro.pl, również przyjemne miejsce, choć mniej "prestiżowe". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 dziękuję za propozycje, Myślę, że warto skupić się na miejscach przystępnych cenowo dla wszystkich którzy zdecydowaliby się przyjść. Jak pamiętam miejsca typu mikrobrowar gdzie można coś również zjeść są optymalne. I aby można było w miarę swobodnie rozmawiać, bez przekrzykiwania się przez muzykę / innych gości. Nie wiem w jaki dzień tygodnia to spotkanie się odbędzie, ale ja bym stawiał na piątek, wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakistanek Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 A może knajpka Plac Nowy 1? Z tego co widziałem można tam zarówno napić się piwa czy drinka jak i zjeść, a nawet zagrać w kręgle. Osobiście jednak nie byłem. http://www.placnowy1.pl/ https://www.facebook.com/PlacNowy1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 24 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 Cytując klasyka: "Zgadzam się z przedmówcą, przejdźmy od słów do czynów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 25 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2015 Nie byłem ale najbardziej polecane i zarazem klimatyczne miejsce w Krakowie to Nowa Prowincja,która urzeka wystrojem, kolekcją zegarów, starych mebli i przeróżnych przytulnych bibelotów z czasów ‚starego Krakowa ul. Bracka 3-5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 26 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 Ja bym jednak polecał miejsca, w których byłem Trzeba wziąć pod uwagę liczbę uczestników, aby się wszyscy zmieścili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 8 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2015 Melduję swą obecność (co prawda mieszkam nieopodal, ale z powodu studiów w Krakowie jestem codziennie). Co do miejsca, również jestem za Nową Prowincją. Bardzo przyjemne miejsce. Oczywiście ważne jest, ile osób będzie, ale osobiście obstawiam w okolicach 8 osób. Z ciekawych studenckich miejsc, to Stary Port na Jabłonowskich (aczkolwiek nie za bardzo "eleganckie" klimaty), z osobną palarnią (dla wielbicieli tytoniu). Również byłbym za piątkiem 13/20/27 luty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 To może jeszcze takie propozycje: http://www.facebook.com/taphousepl?fref=ts Tap House, firmy bar Pracowni Piwa http://www.facebook.com/pages/Viva-la-PINTA/726934180701031?fref=ts Viva la Pinta, firmowy bar Pinty Wspomniany wcześniej plac nowy 1: https://www.facebook.com/PlacNowy1?fref=ts Tutaj się na pewno wszyscy zmieszczą : https://www.facebook.com/StaraZajezdnia?fref=ts Dobre drinki są tu: https://www.facebook.com/baroque.placnowy i tu: https://www.facebook.com/GardenLeScandale?fref=ts Można by jeszcze przemyśleć Strefę Piwa ale tam jest trochę ciasno i Omertę. Tak na szybko to mi przyszło do głowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 9 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2015 O! Omerta to również świetny wybór, piwa mają bardzo dobre (regionalne i nie tylko), każdy znajdzie jakieś dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Tap House polecam gorąco. Prócz normalnej porcji dobrego piwa można wziąć o połowę mniejszą. Idealna opcja na degustację. Można wypić więcej różności za mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech.G Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Ze swojej strony polecam T.E.A time na dietla, bardzo dobre lokalne piwka, dodatkowo jakieś angielskie przekąski i dania i opcjka zamówienia 1/3, 1/2 i całej pinty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Jeśli będzie wśród nas wielu chętnych na dobre piwo, to w Krakowie polecam: - Tap House - Viva la pinta - Omerta - Strefa Piwa - House of Beer - Multi Qlti Tap Bar - T.E.A. Time Brewpub Nie są to wytworne miejsca, ale na spotkanie w małym gronie lub na after po spotkaniu większym, czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 10 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 czy mogę poprosić któregoś z kolegów o sprawdzenie i podsumowanie na jaką lokalizacje padło najwięcej propozycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2015 Delegowanie zadań - od razu poznać Prezesa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 11 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2015 Organizacja spotkania dziełem ogółu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 - Tap House - 3 - Viva la pinta - 3 - Omerta - 3 - T.E.A. - 2 - Nowa Prowincja - 2 Jeśli się nie mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 12 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2015 "Plac Nowy 1" 2-3 razy zależy jak liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 15 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2015 Prowadzą multitapy, więc proponowałbym Multi Qlti na Szewskiej. Dużo miejsca, więc na pewno się zmieścimy. Wadą jest brak oferty gastronomicznej, podobnie w Omercie i Tap House'ie sprzedawane są jedynie słone przekąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Szkoda,że w tej chwili nie ma mnie w Krakowie ale jeżeli mogę polecić dobre miejsce to takim na pewno jest lokal na Konfederackiej 4(obok mostu Dębnickiego czyli prawie centrum:)),swietny klimat,dobre jedzenie i sporo miejsca na swobodne rozmowy.Mają tylko strone na facebooku Konfederacka 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 16 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2015 Konfederacka 4 dobry pomysł! Przyszła mi jeszcze do głowy winiarnia obok fabryki Schiendlera (nie pamiętam nazwy ani ulicy) oraz Bal na Zabłociu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 17 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2015 Koledzy, po drobnej konsultacji z Kolegą Do_Diabła proponuję start spotkania w Viva la pinta z opcją przeniesienia się do bardziej kameralnej lokalizacji. Proszę o uwagi co do daty. Aby mieć szansę na dobra pogodę (ciepło) proponuję zaplanowanie spotkania na 11 kwietnia (sobota). Proszę o uwagi, kontrpropozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Data wg. mnie jest bardzo ok. Natomiast co do kwestii godziny - proponuję porę bliższą zmierzchowi (czy to przez wzgląd na pracę, czy też - jak w moim przypadku - zajęcia na uczelni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cityboy Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Przyłączam się do inicjatywy i również jestem za bardziej kameralnym miejscem, Kazimierz daje duży wybór zmiany miejsca, może Le Scandale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi