gawel Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Nie mój post nie jest potwierdzeniem tego, że dostałem informację o ostrzeżeniu. Dowiedziałem się tego przypadkowo pisząc kolejnego posta i zerkając w lewo na mój avatar.@rolandJeżeli moderator pomaga nowym userom wtedy kiedy mu się chce tak jak Misza to chyba stanowisko moderatora objął przypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 W takim razie zmień ustawienia w swoim panelu. Zapewne masz wyłączone powiadamianie o ostrzeżeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Zapewne mam włączone. Nagle się aktywny zrobiłes...Czekam na odpowiedź od administratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Zapewne mam włączone. Jeśli masz włączone, to po udzieleniu ostrzeżenia dostajesz taką informację w wiadomosci. Proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Wiem co dostałem a czego nie dostałem.Zresztą nie ważne jest to ostrzeżenie bo nie zbyt mnie to interesuje.Interesuje mnie to dlaczego ktoś taki jak Ty kto powinien pomagać nowym userom czyta ich wiadomości po trzy razy i zamiast powiedzieć przykładowo "nie wiem" nie odpowiada na nie wcale ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Wiem co dostałem a czego nie dostałem. Zresztą nie ważne jest to ostrzeżenie bo nie zbyt mnie to interesuje. Interesuje mnie to dlaczego ktoś taki jak Ty kto powinien pomagać nowym userom czyta ich wiadomości po trzy razy i zamiast powiedzieć przykładowo "nie wiem" nie odpowiada na nie wcale ? Gawle, nie zapoznałeś się z Regulaminem i łamiąc go umieściłeś temat o sprzedaży. Zdarza się. Poprosiłem Cię o zapoznanie sie z tym dokumentem. Potem świadomie umieściłeś kolejny temat myśląc, że łamiesz Regulamin i kolejny, ktory Regulamin faktycznie złamał. Zakładany przez siebie temat bez logicznego powodu całkowicie czyścisz z treści merytorycznej i oczekujesz, że będzie kasowany. Dodatkowo w mojej opinii trollujesz. Daj już spokoj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Czyszczę temat z cześci merytorycznej i proszę o usunięcie bo zauważyłem, że wiele tematów w dziale K/S jest nieaktualne. Zamiast usuwać takie tematy to dalej one wiszą nie wiadomo po co. Nie uważasz, że to bez sensu ? Lepszym rozwiązaniem chyba było by gdyby w tym dziale były tylko aktualne oferty.Twoja opinia na temat tego czy trolluje czy nie jest nieistotna. Jeżeli faktycznie by tak było i przeszkadzało by to userom to myślę, że dawno temu wyłapał bym banana. Jeszcze raz Ci powtarzam, że mnie nie chodzi o ostrzeżenie tylko o to, że jako moderator powinieneś mi pomóc gdy wysyłam pw z zapytaniem o funkcjonowanie forum. Przykład ? Trzeciego dnia po zarejestrowaniu wysłałem Ci pw z zapytaniem o posługiwanie się opcją "szukaj".Przeczytałeś tą wiadomość cztery razy i nie raczyłeś odpowiedzieć. Drugi przykład. Wczoraj napisałem do Ciebie "pw" z zapytaniem w jakim dziale mam umieścić dany temat.Wiadomość przeczytana dwa razy a odpowiedzi zero. hmm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Oba przykłady są nieprawdziwe. Nic takiego nie miało miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Mam nieodparte wrażenie, że @Gaweł wysyła zapytania hurtowo do wszystkich moderatorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Mam nieodparte wrażenie, że @Gaweł wysyła zapytania hurtowo do wszystkich moderatorów... Kto pyta nie błądzi . O ile słucha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Mam nieodparte wrażenie, że @Gaweł wysyła zapytania hurtowo do wszystkich moderatorów... Gaweł, Gaweł, Gawe..., Ga..., Bu..., Burge...? Burger! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Czyli wróci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 25 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2013 jak się wkleja zdjęcia do swoich postów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 25 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2013 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 25 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 25 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2013 zrozumiano można wykasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 Temat z zamówieniem z CT usunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacDermot Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Jak to jest z dodawaniem zdjęć przez tapatalk? Gdy chcę załadować zdjęcie wyskakuje błąd i aplikacja wyłącza się. Błąd telefonu/programu czy coś na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 Czy istnieje możliwość przywrócenia użytkownikom forum opcji usuwania swoich postów? (oczywiście na takich samych zasadach co wcześniej - do momentu pojawienia się kolejnej wypowiedzi w danym temacie) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 Jakie są zasady uznawania postów za "niezgodne z tematem forum"? Czy admin czy inny moderator ma w tym zakresie kompletnie wolną rękę, czyli jego decyzje mogą wynikać po prostu z prywatnych sympatii bądź animozji (zarówno do innych Forumowiczów, jak i ew. tematów omawianych na forum)? Czy też swoboda ta jest w jakiś sposób ograniczona? Pytam, ponieważ wczoraj poleciało parę postów w "stylistycznych koszmarkach", w których -- nie odbiega to od wcześniejszego dorobku wątku -- odnoszono się do stroju ex-piłkarza-celebryty, ze wzmianką, iż nie jest to "ani klasyczne, ani eleganckie". Następnie wycięto posty, w których Forumowicze próbowali wskazać brak konsekwencji w takich działaniach; co się rzuca w oczy -- podobne odczapne pogaduszki są tolerowane albo nawet rozwijane w innych wątkach. (Przypominam też sobie małą woltę w wątku "tweed", który -- moim skromnym zdaniem -- jest jeszcze bardziej wymowny.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 Nie czuje się wywołany do tablicy, ale uprzejmie proszę zapoznać się z regulaminem forum tu wyimek: Użytkownicy o szczególnych uprawnieniach. Administrator może powierzyć niektórym użytkownikom forum pełnienie funkcji moderatorów odpowiedzialnych za zapewnienie przestrzegania niniejszego regulaminu oraz porządek na forum. Moderator ma prawo w szczególności do: ingerowania w tytuły tematów oraz wpisy w poszczególnych tematach poprzez zmianę ich treści lub ich usuwanie bądź przenoszenie w ramach forum łączenie tematów bądź ich dzielenie zamykania dyskusji w temacie bądź odbieranie możliwości wypowiadania się w temacie przez poszczególnych użytkowników forum Moderator w przypadku ingerencji w tytuł tematu lub treść wpisu zobowiązany jest zamieścić o tym informację, wskazując na przyczynę oraz charakter ingerencji. Moderatorzy mogą również stosować sankcje, o których mowa w pkt VII. Decyzje moderatorów nie podlegają dyskusji i są ostateczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 Jakie są zasady uznawania postów za "niezgodne z tematem forum"? Czy admin czy inny moderator ma w tym zakresie kompletnie wolną rękę, czyli jego decyzje mogą wynikać po prostu z prywatnych sympatii bądź animozji (zarówno do innych Forumowiczów, jak i ew. tematów omawianych na forum)? Czy też swoboda ta jest w jakiś sposób ograniczona? Pytam, ponieważ wczoraj poleciało parę postów w "stylistycznych koszmarkach", w których -- nie odbiega to od wcześniejszego dorobku wątku -- odnoszono się do stroju ex-piłkarza-celebryty, ze wzmianką, iż nie jest to "ani klasyczne, ani eleganckie". Następnie wycięto posty, w których Forumowicze próbowali wskazać brak konsekwencji w takich działaniach; co się rzuca w oczy -- podobne odczapne pogaduszki są tolerowane albo nawet rozwijane w innych wątkach. (Przypominam też sobie małą woltę w wątku "tweed", który -- moim skromnym zdaniem -- jest jeszcze bardziej wymowny.) Przyznam że jeżeli liczyłeś na katalog "postów niezgodnych z tematem forum" to takowego nie posiadamy i posiadać nie będziemy. Jeśli masz zastrzeżenia co do pracy moderacji proszę o PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 No tak, ale regulamin nie wskazuje kryteriów podejmowania takich decyzji, bo nawet ze zwrotu "Decyzje moderatorów nie podlegają dyskusji i są ostateczne" nie wynika kiedy można tak zrobić (chyba że zdanie "nie podlega dyskusji" należy rozumieć dosłownie, czyli: nie tyle nie można się od nich odwoływać, ile nie można nawet poddawać ich dyskusji publicznej). Generalnie jest mi to obojętne, ponieważ dla mnie jest to tylko zabawa internetowa, ale przyznam, że część osób reprezentujących w ten sposób Stowarzyszenie daje w ten sposób nieszczególnie dobre świadectwo (sobie? Stowarzyszeniu?). Uwaga ta nie jest bez znaczenia, ponieważ po (pobieżnej -- na Forum znalazłem li tylko wyciąg ze statutu) lekturze tego dokumentu odnoszę wrażenie, że Forum powinno pełnić rolę służebną wobec Stowarzyszenia (tutaj mam na myśli par. 6 ust. 1 statutu), a przez podejmowanie takich działań ad hoc można odnieść wrażenie przeciwne. Słowem: wykładnią w niejasnych sytuacjach -- a regulamin forum jest mocno niejasny -- powinien być tu statut Stowarzyszenia, zwłaszcza w sytuacji, gdy moderatorzy nie mają jednolitego stanowiska nt. zasad klasyfikowania postów bądź wątków jako "niezgodnych". Q.E.D., dziękuję za uwagę i poświęcony czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 1.No tak, ale regulamin nie wskazuje kryteriów podejmowania takich decyzji, bo nawet ze zwrotu "Decyzje moderatorów nie podlegają dyskusji i są ostateczne" nie wynika kiedy można tak zrobić (chyba że zdanie "nie podlega dyskusji" należy rozumieć dosłownie, czyli: nie tyle nie można się od nich odwoływać, ile nie można nawet poddawać ich dyskusji publicznej). 2.Generalnie jest mi to obojętne, ponieważ dla mnie jest to tylko zabawa internetowa, ale przyznam, że część osób reprezentujących w ten sposób Stowarzyszenie daje w ten sposób nieszczególnie dobre świadectwo (sobie? Stowarzyszeniu?). Uwaga ta nie jest bez znaczenia, ponieważ po (pobieżnej -- na Forum znalazłem li tylko wyciąg ze statutu) lekturze tego dokumentu odnoszę wrażenie, że Forum powinno pełnić rolę służebną wobec Stowarzyszenia (tutaj mam na myśli par. 6 ust. 1 statutu), a przez podejmowanie takich działań ad hoc można odnieść wrażenie przeciwne. 3.Słowem: wykładnią w niejasnych sytuacjach -- a regulamin forum jest mocno niejasny -- powinien być tu statut Stowarzyszenia, zwłaszcza w sytuacji, gdy moderatorzy nie mają jednolitego stanowiska nt. zasad klasyfikowania postów bądź wątków jako "niezgodnych". 1. Czy w kodeksie karnym w artykule 148 wytłumaczono co oznacza "zabić człowieka"? Nie, nie wytłumaczono. Czy możemy kogoś uznać za winnego zabicia człowieka? Możemy. Jeśli masz propozycje określenie kryteriów które pozwolą doprecyzować regulamin, a moderatorom działać - proszę o informację. Nie pisałem że od decyzji moderatorów przysługuje odwołanie do administratora, ani nie odnosiłem się do ich decyzji, pisałem o PRACY moderatorów, jeśli do niej masz zastrzeżenia - PW 2. W zasadzie chyba bardziej na miejscu jest stwierdzenie że to Stowarzyszenie pełni wobec forum rolę służebną 3. Odwieczny problem każdego sądownictwa - mnogość sędziów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 Czy sprzedaż na "bazarze" używanych butów mieści się w kanonie forum/stowarzyszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi