messi099 Napisano 12 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2014 Witam. Mógłby mi ktoś pomoć w wyborze butów do pracy? Przeszukałem już kilkanaście stron i jak na razie nic nie znalazłem. Mam prace stojącą- 8h Mam także problem z pietami. Strasznie mnie bolą od tego stania. Chciałbym jakieś w wyprofilowaną wkładką. Nie jakieś płaskie. Cały czas myślę nad butami do biegania. Niby są najwygodniejsze. Cena - Chciałbym wydać jak najmnjej ale powiedzmy, że do 250zł. Z góy dziękuje za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 12 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2014 Czekam na tego, który Ci odpowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 12 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2014 Ja bym brał do biegania(z największą amortyzacją), meindle brisbane lub luźniejsze zamazali i wpakował w ńie wkładkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 12 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2014 Zależy, jaki rodzaj pracy wykonujesz, chyba stojąc raczej niż biegając? Sprawdź tu: http://www.propedia.pl/pl/14/sklep/1/4/ + Google. Do pracy "stojącej" dobre są clogi dla chirurgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 12 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2014 Zależy, jaki rodzaj pracy wykonujesz, chyba stojąc raczej niż biegając? Sprawdź tu: http://www.propedia.pl/pl/14/sklep/1/4/ + Google. Do pracy "stojącej" dobre są clogi dla chirurgów. Oczywiście obuwie "wsuwane" z polipropylenu lub innego zaawansowanego technologicznie tworzywa sztucznego (coś a'la Crocs). Drewniaki - doznania są bolesne, kiedy "nastąpi się" na krawędź buta. W dalszych kwestiach odnośnie obuwia do pracy polecam inne fora, np. wbutach.pl. Na obecnym mógłbyś spotkać się np. z poradą, że ... Yanko, Meermin, Nunes Correa, Bexley itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 12 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2014 Zainteresuj się takimi wkładkami - Relax z firmy Kaps. Inne firmy z tego co wiem mają też takie w ofertach, ale pod innymi nazwami. Te z Kapsa mogę śmiało polecić, bo naprawdę sprawdzają się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2014 Przede wszystkim pojawia się pytanie, jakiego typu jest to praca - czy buty są widoczne i czy muszą spełniać jakieś wymagania, czy też pracujesz "za ladą" i komfort jest jedynym wyznacznikiem. To jest forum o klasycznej, męskiej elegancji, więc dyskusja w wątku ma sens pod warunkiem, że szukasz reprezentacyjnego i jednocześnie wygodnego obuwia. W innych przypadkach raczej nie będziemy w stanie pomóc. Jeśli tak jest, to ja rekomendowałbym buty typu driving mocs - klasyczne, miękkie, praktycznie nie czuć ich na nogach - "klasyczne kapcie". Jeśli muszą to być półbuty, to nie wiem - kilka firm produkuje tego typu obuwie (Barker Flex np.), ale ja nie mam z nimi żadnych doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 13 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2014 Kolega poszukuje obuwia do pracy. Porady odnośnie ich rodzaju oraz sposobu poszukiwania zostały (chyba) udzielone j/w. Zapewne nie pracuje on w biurze korporacji, ani też za biurkiem w urzędzie... Ironia nie jest wszak cechą dżentelmenów? Najaktywniejszy z moderatorów powinien (chyba) podjąć decyzję o kontynuowaniu lub likwidacji dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
messi099 Napisano 13 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2014 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi! Co do pytań: Reszta stroju nie jest ważna. Chodzę ubrany jak chcę. Teraz spodenki plus koszulka. Stoję przez 8h przy młocie(wycinam różne wzory) Obecnie posiadam adidas adi racer i nie jest najgorzej choć w lepszych butach powinno być lepiej. Ostatnio wziąłem do pracy adidas plincamina i po około 2h chciałem iść do domu. Ból nie do zniesienia. Air max'y odpadają. Choć miałby spełniać moje oczekiwania w 100% i tak ich nie kupie. Ale mimo to dzięki za propozycje Wkładki mam zakupione - real shock i włożone w klapki. Zakładam je po 4 godzinach pracy jak zaczynają mnie pięty boleć. Działa to też w drugą stronę. Jak mam je założone od początku to po 4h zakładam buty bo mnie pięty bolą. Byłem u urtopedy, w sumie nic się nie dowiedziałem poza tym, że mam płaskostopie, o którym wiedziałem już dawno. Przpisał mi lek nimesil i dzięki niemu jeszcze nie zrezygnowałem z tej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 13 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2014 Nimesil - lek stricte przeciwbólowy i przeciwzapalny. W Twoim przypadku to tylko "półśrodek", bez efektu przyczynowego, obarczony działaniami niepożądanymi - szczególnie przy dłuższym stosowaniu. Praca i stały dochód są wartościami b. cennymi, ale pomyśl (przy obecnej przypadłości) o jej zmianie. Wkładki do butów sprawy nie rozwiążą, za kilka lat "wysiądą" stawy skokowe a następnie kolana. Z życzeniami zdrowia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 13 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2014 Zgadzam się z xyz. Nimesulid to lek przeznaczony do krótkotrwałego leczenia ostrego bólu, nie do długotrwałej terapii. Jak wszystkie wybiórcze inhibitory COX-2 zwiększa ryzyko incydentów sercowo-naczyniowych. Chcesz mieć kłopoty z sercem, nerkami, żołądkiem? Bo właśnie tak kończy się przewlekłe stosowanie tego typu leków. Wiem, że to łatwo powiedzieć, ale powinieneś pomyśleć nad zmianą pracy na taką mniej obciążającą Twój organizm... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
messi099 Napisano 14 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2014 Wiem, że zmiana pracy to najlepszy wybór ale nie chcę tego robić jak na razie. Mieszkam w małej wiosce i cięzko jest z pracą. Do miasta mam kilkadziesiąt km. Zakład mam 5 min drogi od siebie i ta praca mi odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 14 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2014 dziś masz wybór, a jutro możesz już wybierać tylko w pracach siedzących... tylko jak się dostaniesz do tego miasta, mając problemy z chodzeniem? sugerowałbym udanie się do innego lekarza - niestety jak w każdym zawodzie - są solidni, ale też "lipiarze". Może powinieneś mieć obuwie ortopedyczne? Płaskostopie z uwagi na charakter pracy może Ci się nasilać... do konieczności ingerencji operacyjnej. Wydaje mi się, że akurat obuwie sportowe nie sprzyja uniknięciu przykrych konsekwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 14 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2014 Praca 8 h przy młocie, a jest czas żeby Forum BwB poczytać i napisać? Obym się mylił... Chyba że w przerwie na posiłek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 14 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2014 Specyficzny nick + dość osobliwe nazwisko: http://acronymsandslang.com/meaning-of/chat-and-sub-cultures/KOTS.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 14 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2014 Czasami mam wrażenie, że większość ludzi trafia tutaj przez taki sam przypadek, jak właściciele VW Golfów na forum dla Golfistów... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 14 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2014 Lub kpi, bawi się, slangowo - "wkręca"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 14 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2014 Praca 8 h przy młocie, a jest czas żeby Forum BwB poczytać i napisać? Obym się mylił... Chyba że w przerwie na posiłek... Póki co doba ma jeszcze 24 godziny, chyba, że przeoczyłem jakąś nową dyrektywę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
messi099 Napisano 14 Październik 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2014 Praca 8 h przy młocie, a jest czas żeby Forum BwB poczytać i napisać? Obym się mylił... Chyba że w przerwie na posiłek... A co w tym dziwnego? Lub kpi, bawi się, slangowo - "wkręca"... To żadna ściema ani nic z tych rzeczy. Niby czemu miałbym to robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2014 Luźne dywagacje nie na temat usunąłem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi