Lathlaer Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Jakby to powiedział John Oliver: “That’s like when you order chinese food and it comes five minutes later, you’ll be like ‘thanks very much but that was too quick! You didn’t have time to make this properly’ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Pan Matty (Panie Matty?)- tego typu rozważania były już na forum prowadzone... W uproszczeniu - to nie do końca tak 'działa'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Nie ma w tym nic sensacyjnego; koszty produkcji tego typu garnituru nie przekraczają 25-30% ceny wyjściowej. Jednak proponuję wrócić do meritum, czyli garniturów ślubnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reithan Napisano 26 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 Napisz, że się pomyliłeś pisząc i że mucha nie była czarna, a granatowa. Mucha była czarna, a zamiast całonocnego wesela skromne przyjęcie bez tańców. Tak się zdarzyło, że przed ślubem zmarła bliska mi osoba. Dla autora oczywiście mucha w kolorze granatowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkizDeSade Napisano 26 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 Czy dowolna linia z SS będzie skrojona "lepiej" niż Bytom, czy tylko te od Suit Up ? Sam stoję przed wyborem kupna garnituru na "większe" okazje, może kiedyś nawet na swój cywilny, co prawda budżetu nie ograniczam do żadnej kwoty, ale nie potrafię się przemóc do kwoty większej niż ok 1500-1600 zł z uwagi na fakt, że nie chodzę w garniturze na co dzień Wybór w zasadzie zawęziłem do http://bytom.com.pl/kolekcja-caloroczna,garnitur-milano-1-124-k-1465-8955-p Po lekturze kilku wątków na forum z SS jako konkurencje w tej cenie znalazłem chyba tylko te dwa modele : http://eu.suitsupply.com/en/suits/sienna-blue-plain/P3821.html?start=23&cgid=Suits&prefn1=color&prefv1=Blue oraz http://eu.suitsupply.com/en/suits/sienna-blue-plain/P3853.html?start=29&cgid=Suits&prefn1=color&prefv1=Blue Ktoś ma garnitury z SS i może coś powiedzieć o rzeczywistych kolorach ? Który z tych garniturów będzie uniwersalniejszy ( ta sienna ma te biletówke) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 26 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 Mam dwa garnitury SS (oba Havana z Purple line) i w rzeczywistości są one trochę ciemniejsze niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEMI Napisano 27 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 Zastanawiam się nad kupnem aksamitnej muchy - co o tym myslicie? Pan Tadeusz (Mikuła), producent krawatów i much w Krakowie, twierdzi, żeby nawet o tym nie myśleć, bo źle się układają, są zbyt grube. Jednakże widziałem parę zdjęć i muchy z tego materiału (zakładam, że to był aksamit) wyglądają bardzo stylowo i atrakcyjnie. Co o tym myślicie? Są jakieś reguły i rady w tej kwestii? Jakie są Wasze doświadczenia? PS. Gdzie mogę znaleźć takie produkty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubus004 Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 Zestaw od Mr Vintage, który jest na poprzedniej stronie, jest zastawem, w którym chciałbym pójść do ślubu (oczywiście po drobnych modyfikacjach).Jeśli chodzi o polecanie niektórych marek przez bloggera to (nie mam żadnych obiekcji co do MrV, natomiast mam trochę produktów różnych sieciowych marek i mam swoje spostrzeżenia). Z koszulami w Polskich sklepach bywa różnie mam kilka z Wólczanki (z jednej [białej] jestem zadowolony, zw. na moje gabaryty będę musiał ją przerobić), Bytomia (fajne ale szału nie robią), MD (bardzo fajna biała z mankietami na spinki, ale po jednym praniu już tak dobrze nie wygląda), Vistula i powiem, że gdyby nie to, że kupuje je na wyprzedażach/w okresie promocji to ceny regularniej IMO nie są warte. Mam też koszule m.in. TM Lewin i jest to jednak inna półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 28 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2014 HEMI, aksamitna mucha kojarzy mi się ze "smoking jacket"(również z aksamitu), ale sądzę że i do ubrań wykonanych z grubszej wełny, tweedu czy zestawów koordynowanych będzie pasować.Aksamitne muchy możesz kupić chociażby na poszetka.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi