Jump to content

[EXETER], Harrisons of Edinburgh - Ktoś Zna Ich Materiały?

torunianin
 Share

Recommended Posts

Nigdy nie miałem w ręku tkanin Scabal ale ktoś na forum pisał, że aktualnie nie stoją one zbyt wysoko jeśli chodzi o jakość.

Jeżeli chodzi o Harrisons to uważam, że są rewelacyjne. Szczególnie polecam Porter Harding 'Glorious Twelfth'. Jeżeli poprosisz o próbnik to myślę, że jest spora szansa, że prześlą (ja w taki sposób dostałem).

Jeden próbnik, bodajże z flanelami, Harrisons of Edinburgh widziałem u Sebastiana Żukowskiego. Harrisons of Edinburgh ma w ofercie także tkaniny cenionej przez koneserów firmy H. Lesser & Sons z Londynu. Natomiast Scabal ma ponad 5000 propozycji tkanin, więc trudno dokonać globalnego porównania. Większość tkanin Scabala wytwarzana jest w Huddersfield.

Bardzo ciekawe i sporo informacji. Dzięki.

Więcej informacji o angielskich, włoskich i polskich tkaninach w osobnym wątku:

viewtopic.php?f=1&t=433

Z angielskiej konkurencji warte rozważenie są tkaniny Johna Fostera (bezproblemowy zakup online):

http://www.johnfosterdirect.com/en

Pojedyncze kupony tkanin Johna Fostera są także dostępne w sklepie Merino w Warszawie.

Próbniki John Foster ma również Sebastian Żukowski

Bardzo ciekawe i sporo informacji. Dzięki.

Więcej informacji o angielskich, włoskich i polskich tkaninach w osobnym wątku:

http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=1&t=433

Z angielskiej konkurencji warte rozważenie są tkaniny Johna Fostera (bezproblemowy zakup online):

http://www.johnfosterdirect.com/en

Pojedyncze kupony tkanin Johna Fostera są także dostępne w sklepie Merino w Warszawie.

Osobiście nie kupowałem, ale kontaktowałem się z Nimi. Bardzo przyjaźni ludzie, szybka odpowiedź. Zresztą, z Harrisons też uzyskałem odpowiedź w ciągu jednego dnia. BTW. Dziś Pan w Merino mówił, że będą mieli trochę więcej za jakiś czas, tylko czekają na ofertę.

Tylko z Harrisons nie uzyskałem odpowiedzi dot. cen - ktoś się orientuje jakie mniej więcej są "widełki" cenowe dla wełen S120/S150?

OK,

rozumiem, prawdopodobnie nikt nie kupował.

J. Foster ma na stronie sklepu on-line ceny podane w wartościach netto. Mam próbniki i można zrobić jakieś zamówienie łączone, tylko nie uzyskałem jasnej odpowiedzi jaką cenę (czy z Vat) zapłacę zamawiając te materiały - pisałem o moich wątpliwościach w innym wątku.

Mogę próbnik J Foster przynieść na piątkowe spotkanie - jest ktoś zainteresowany?