torunianin Napisano 28 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2011 Koledzy, czy ktoś zna lub ma jakiś materiał firmy Harrisons of Edinburgh? http://www.harrisonsofedinburgh.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 28 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2011 Co konkretnie chciałbyś wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 28 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2011 Jaka jest ich jakość? Poziom Scabala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 28 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2011 Nigdy nie miałem w ręku tkanin Scabal ale ktoś na forum pisał, że aktualnie nie stoją one zbyt wysoko jeśli chodzi o jakość. Jeżeli chodzi o Harrisons to uważam, że są rewelacyjne. Szczególnie polecam Porter Harding 'Glorious Twelfth'. Jeżeli poprosisz o próbnik to myślę, że jest spora szansa, że prześlą (ja w taki sposób dostałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 28 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2011 Jeden próbnik, bodajże z flanelami, Harrisons of Edinburgh widziałem u Sebastiana Żukowskiego. Harrisons of Edinburgh ma w ofercie także tkaniny cenionej przez koneserów firmy H. Lesser & Sons z Londynu. Natomiast Scabal ma ponad 5000 propozycji tkanin, więc trudno dokonać globalnego porównania. Większość tkanin Scabala wytwarzana jest w Huddersfield. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 28 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2011 Harrison to wysoka półka. Flanele z próbnika u Sebastiana Żukowskiego znakomite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 29 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Dzięki za informacje. Czy wiecie może, czy specjalizują się w jakimś konkretnych rodzaju materiału, czy ogólnie wszystkie produkty są dobrej jakości? Ja myślałem o zamówieniu wełny czesankowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Wszechstronnie o tkaninach Harrisons of Edinburgh pod poniższym linkiem: http://www.filmnoirbuff.com/article/har ... of-manners P.S. W listopadzie 2010 r. renomowana firma H. Lesser & Sons stała się częścią Harrisons of Edinburgh: http://www.harrisonsofedinburgh.com/new ... -sons.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 29 Marzec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Bardzo ciekawe i sporo informacji. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Bardzo ciekawe i sporo informacji. Dzięki. Więcej informacji o angielskich, włoskich i polskich tkaninach w osobnym wątku: viewtopic.php?f=1&t=433 Z angielskiej konkurencji warte rozważenie są tkaniny Johna Fostera (bezproblemowy zakup online): http://www.johnfosterdirect.com/en Pojedyncze kupony tkanin Johna Fostera są także dostępne w sklepie Merino w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Próbniki John Foster ma również Sebastian Żukowski Bardzo ciekawe i sporo informacji. Dzięki. Więcej informacji o angielskich, włoskich i polskich tkaninach w osobnym wątku: http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f=1&t=433 Z angielskiej konkurencji warte rozważenie są tkaniny Johna Fostera (bezproblemowy zakup online): http://www.johnfosterdirect.com/en Pojedyncze kupony tkanin Johna Fostera są także dostępne w sklepie Merino w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Tkaniny Fostera są niesamowite. Bardzo duży wybór czarnych tkanin z przeznaczniem na stroje formalne. świetne tkaniny z domieszką moheru. Generalnie- ślinotok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Tkaniny Fostera są niesamowite. Bardzo duży wybór czarnych tkanin z przeznaczniem na stroje formalne. świetne tkaniny z domieszką mohery. Generalnie- ślinotok. Macaroni, czy kupowałeś tkaniny Fostera w ich sklepie on-line? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Osobiście nie kupowałem, ale kontaktowałem się z Nimi. Bardzo przyjaźni ludzie, szybka odpowiedź. Zresztą, z Harrisons też uzyskałem odpowiedź w ciągu jednego dnia. BTW. Dziś Pan w Merino mówił, że będą mieli trochę więcej za jakiś czas, tylko czekają na ofertę. Tylko z Harrisons nie uzyskałem odpowiedzi dot. cen - ktoś się orientuje jakie mniej więcej są "widełki" cenowe dla wełen S120/S150? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 OK, rozumiem, prawdopodobnie nikt nie kupował. J. Foster ma na stronie sklepu on-line ceny podane w wartościach netto. Mam próbniki i można zrobić jakieś zamówienie łączone, tylko nie uzyskałem jasnej odpowiedzi jaką cenę (czy z Vat) zapłacę zamawiając te materiały - pisałem o moich wątpliwościach w innym wątku. Mogę próbnik J Foster przynieść na piątkowe spotkanie - jest ktoś zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Przynieś. Tylko wydaje mi się, że ustalenie wspólnego zamówienia będzie niemożlowością. Za dużo opcji, różne gusta i potrzeby każdego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Przynieś. Tylko wydaje mi się, że ustalenie wspólnego zamówienia będzie niemożlowością. Za dużo opcji, różne gusta i potrzeby każdego. Nie mam na myśli jednego rodzaju materiału a zakup na metry wybranych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 To nie będzie oszczędności, chyba że na przesyłce. Niżesze ceny zaczynają się przy 15 czasem dopiero 25 metach tego samego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 ceny dla odbiorców firmowych są niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 29 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2011 Skąd wiesz? Widziałem cennik u Żukowskiego. Generalnie b.drogo. od 50 do 180 funtów za metr w kuponie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi