Jarek Napisano 18 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2015 Dzięki za opinie, wydają się fajne te koreczki, w sumie u nas i tak w lato za bardzo nie ma gdzie w nich chodzić, więc raczej szybko by się nie zużyły, były by na zakupy, do kościoła i takie tam na miasto na krótki wypad, ale i tak powziąłem własnie inny zakup inspirowany Elvisem więc może jak na wyprzedażach jeszcze coś się trafi za jakiś czas to cośz tego może wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 19 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2015 Ostatnio kupiłem https://www.zalando.pl/geox-u-soul-polbuty-wsuwane-ge112a06i-m11.htmli sobie chwalę. Bardzo wygodne, dobrze wykonane. Niektóre kolory jak np. brązowe słabo wyglądają na zdjęciach, ale w rzeczywistości są dużo ładniejsze. Za 200 - 250 zł można śmiało brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szizapiniel Napisano 20 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2015 Mokasyny z pełną gumową podeszwą będą na pewno bardziej trwałe, ale te "kuleczkowe" driving mocs mają, jak dla mnie, pewną lekkość i niezaprzeczalny urok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ventel Napisano 21 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2015 Dzięki za opinie, też od początku myślałem, żeby brać z pełną podeszwą niż kuleczkami i teraz utwierdziłem się jeszcze bardziej w tym przekonaniu. Byłem w Massimo Dutti i niestety nie podobały mi się lub nie było mojego rozmiaru. Co sądzicie o tej firmie Pier One co podesłałem? To niby marka Zalando jest, aczkolwiek dużo pozytywnych opini mają na stronie - https://www.zalando.pl/pier-one-mokasyny-taupe-pi912c07b-b11.html A może coś innego polecacie z pełną podeszwą i dobrą jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Dziś się natknąłem na taką firmę: http://www.lbardi.com/collections/men z przesyłką do PL buty wychodzą ok. 700zł, ale są faktycznie robione ręcznie na kopycie. Ciekawe ile czasu idzie przesyłka z Australii (choć może wysyłają z fabryki we Włoszech). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Szkoda kasy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ventel Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Szkoda kasy. Mówisz o tych Pier One czy Lbardi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Ja to zrozumiałem jako 'szkoda 700 PLN' na jednosezonowe (nawet jeśli robione ręcznie na kopycie) buty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Być może szkoda zarówno na jedne, jak i na drugie. Natomiast l'Bardi może mieć lepsze podeszwy, co wydłuży ich użytkowanie. Cena zbliżona do SP, ale technika wykonania lepsza i kraj pochodzenia "odpowiedni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Co oznacza "technika wykonania lepsza"? Kraj pochodzenia jest taki sam, Shoepassion też są z Włoch. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2015 Faktycznie, nie zauważyłem wcześniej. Jedyną potencjalną różnicą jest szycie "na kopycie", choć tych szczegółów nie znamy po stronie SP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 15 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2015 Skusiłem się na taniutkie Primamody za 144 zł z wyprzedaży 50 %, ale niestety nie był to dobry wybór. Po pierwsze rozmiar, o połówkę za duży (43, a wciskam się nawet w gordony 42) było trochę luźno, a przecież jeszcze się rozejdą. Druga sprawa, strasznie łódkowato wyglądały, moja stopa toleruje zgrabniejsze fasony. Kolejna sprawa wkładka, materiał na jakiejś zwykłej piance, do tego widać że były z wystawy, bo troszkę logo wytarte, no i nitki były poobrywane w jednym bucie od przymierzania. Tak więc do zwrotu idą, choć nie wykluczam że bym sobie zostawił gdyby pasowały lepiej, za tą cenę...; nie mam żadnych zamszowych w miarę klasycznych na lato... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 15 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2015 Mocksy zawsze mają łódkowate kształty wszak jest to coś pomiędzy skarpetą a tradycyjnym obuwiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 15 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2015 To znaczy po prostu za długie mi się wydawały i stąd to wrażenie, takich człapaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 15 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2015 Tragedii nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 8 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2018 Zaczynam się powoli rozglądać za mokasynami. Co prawda zima jeszcze w pełni, ale chcę zaplanować wszystkie zakupy zanim będę je robił. Stąd pytanie: w jakich sklepach warto kupić mokasyny? Do jakiej ceny 'opłaca' się kupować tego rodzaju buty? Z tego co pisaliście nie są tak trwałe jak buty od AS czy C&J. Ale może warto poszukać modeli droższych które tarczą na kilka sezonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 9 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 Ja podszedłem do tematu odwrotnie. Pełne buty wolę mieć 'lepszych marek', a mokasyny i inne żeglarskie, w bardziej budżetowych markach wyszukuje. Zacznij od zalando. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi