Skocz do zawartości

Mokasyny

bondepart

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za opinie, wydają się fajne te koreczki, w sumie u nas i tak w lato za bardzo nie ma gdzie w nich chodzić, więc raczej szybko by się nie zużyły, były by na zakupy, do kościoła i takie tam na miasto na krótki wypad, ale i tak powziąłem własnie inny zakup inspirowany Elvisem :) więc może jak na wyprzedażach jeszcze coś się trafi za jakiś czas to cośz tego może wyjdzie

Dzięki za opinie, też od początku myślałem, żeby brać z pełną podeszwą niż kuleczkami i teraz utwierdziłem się jeszcze bardziej w tym przekonaniu.

Byłem w Massimo Dutti i niestety nie podobały mi się lub nie było mojego rozmiaru.

Co sądzicie o tej firmie Pier One co podesłałem? To niby marka Zalando jest, aczkolwiek dużo pozytywnych opini mają na stronie - https://www.zalando.pl/pier-one-mokasyny-taupe-pi912c07b-b11.html

A może coś innego polecacie z pełną podeszwą i dobrą jakością? :)

• 1 month later...

Skusiłem się na taniutkie Primamody za 144 zł z wyprzedaży 50 %, ale niestety nie był to dobry wybór. Po pierwsze rozmiar, o połówkę za duży (43, a wciskam się nawet w gordony 42) było trochę luźno, a przecież jeszcze się rozejdą. Druga sprawa, strasznie łódkowato wyglądały, moja stopa toleruje zgrabniejsze fasony. Kolejna sprawa wkładka, materiał na jakiejś zwykłej piance, do tego widać że były z wystawy, bo troszkę logo wytarte, no i nitki były poobrywane w jednym bucie od przymierzania.

Tak więc do zwrotu idą, choć nie wykluczam że bym sobie zostawił gdyby pasowały lepiej, za tą cenę...; nie mam żadnych zamszowych w miarę klasycznych na lato...
3477fw6.jpg2ijrfcz.jpg

• 2 years later...

Zaczynam się powoli rozglądać za mokasynami. Co prawda zima jeszcze w pełni, ale chcę zaplanować wszystkie zakupy zanim będę je robił. Stąd pytanie: w jakich sklepach warto kupić mokasyny? Do jakiej ceny 'opłaca' się kupować tego rodzaju buty? Z tego co pisaliście nie są tak trwałe jak buty od AS czy C&J. Ale może warto poszukać modeli droższych które tarczą na kilka sezonów?