mprorok Napisano 1 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2013 Witam, Ja jezeli chodzi o buty w przystepnej cenie moge polecic zakupy w "factory shops" sa tam buty które nie przeszly koncowego testu i dlatego maja na podeszfie pieczec SUBS, ale powiem ze skazy sa bardzo ale to bardzo niewidoczne, takie jak np. slad ugryzienie owada na skorze itp. Dlatego taki but nie moglby zostac dopuszczony do normalnej sprzedazy. Ale za to ceny sa bardzo przystepne, mianowicie buty John Lobb zaczynaja sie od 300 funtow! Problem w tym ze buty bardzo szybko schodza i nie ma pewnosci czy dostanie sie taki maodel jaki sie chcialo:( Ale gdyby ktokolwiek z was byl przy okazji w Northampton to polecam, szczegolnie w sobote, gdyz produkcja konczy sie w piatki. Poniżej przesylam adresy i numery telefonow, gdyz jest mozliwosc zlozenia zamowienia telefonicznego oczywiscie z tego co jest dostepne. Chociaz nie wiem czy zgodzili by sie na przesylke do PL, ale mysle ze warto sprobowac. CROCKETT & JONES LTD PERRY STREET NORTHAMPTON NN1 4HN TEL: +44 (1604)-631515 FAX: +44 (1604)-230037 Friday 14.00-17.15 Saturday 9.30-13.15 JOHN LOBB & CO LTD OLIVER STREET NORTHAMPTON NN2 7JL TEL: +44 (1604)-715011 FAX: +44 (1604)-712762 Weekdays 9.00-17.00 Saturday 9.00-12.00 CHURCH & CO LTD ST. JAMES NORTHAMPTON NN5 5JB TEL: +44 (1604)-751251 FAX: +44 (1604)-754405 Weekdays 9.30-16.30 Saturday 9.30-14.00 TRICKER'S CO LTD ST MICHAEL'S ROAD NORTHAMPTON NN1 3JX TEL: +44 (1604)-630595 FAX: +44 (1604)-624978 Weekdays 9.00-16.30 Pozdrawiam, Maciek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Wspominałem już o Partenope. Mam dwie pary. Szybka fachowa obsługa, nie najgorszy krój, ale bardzo delikatna, szybko zużywająca się skóra, mimo prawideł, pasty Saphir itp. Moim zdaniem jest to ciekawa alternatywa dla polskich marek, ale już wyżej raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Dla ktorych polskich marek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Popularnych: Ryłko, Gino Rossi, Venezia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 A w jakiej relacji cenowej sa Partenope i wymienione przez Ciebie marki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Partenope jest trochę droższy. Kupowałem w przedziale 500-600. Ryłko, Gino Rossi, Venezia w zależności od modelu zwykle 100 -200 złotych taniej (domyślam się, że jako Master raczej takich nie nosisz). Moim zdaniem jeśli taki jest wybór, warto dołożyć i kupić Partenope, albo jak się ma możliwości dołożyć więcej i kupić Meerminy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Jesteśmy tylko ludźmi, pamiętam o tym. Zdarza mi się nosić Nordy do których mam sentyment i buty od Januszkiewicza, mam też trampki czy espadryle, które cenowo nie mają sobie równych (kupuję je po 3 euro za parę). Myślę, że koledzy Mastersi również posiadają buty tanie, a nawet bardzo tanie, są wśród nich tacy którzy mają buty Ryłko czy Gino Rossi... Partenope to zupełnie inny poziom jak Meermin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Wiadomo - jakość kosztuje. Z jakimi angielskimi markami porównałbyś Meerminy jeśli chodzi o cenę i jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Nie ma możliwości zrobić takiego porównania. Meermin ma 2 linie - classic i maestro, a angielskie marki mają zazwyczaj tych linii 5 i więcej... Nie czuję się ekspertem pokroju Immune czy eye-lip'a, mogę napisać tylko, że skóry meermina są dobrej jakości (o czym świadczy już sam fakt, że Meermin podaje z jakich garbarni bierze skórę), mam jedne buty z linii maestro i mogę je porównać pod względem wykończenia do c&j connaught. Oczywiście jest to wielce subiektywna opinia i pewnie zaraz zostanę zaatakowany przez tysiące znawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Cóż,dzięki wymianie poglądów jesteśmy mądrzejsi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Jesteśmy tylko ludźmi, pamiętam o tym. Zdarza mi się nosić Nordy do których mam sentyment i buty od Januszkiewicza, mam też trampki czy espadryle, które cenowo nie mają sobie równych (kupuję je po 3 euro za parę). Myślę, że koledzy Mastersi również posiadają buty tanie, a nawet bardzo tanie, są wśród nich tacy którzy mają buty Ryłko czy Gino Rossi... Mają, ale nie noszą. Ponadto, ja swoje (dawno wyrzucone) Wenecje kupiłem za 250 zł, a buty od Dżina z Rosji za 150 na Allegro. Wspomniane powyżej kupowanie tego typu butów w granicach 400 zł uważam za topienie kasy w błoto; to powinno być karane publiczną chłostą. Marek włoskich jest multum, nie wszystkie da się przetestować/sprawdzić. Ważnym kryterium jest "obecność" marki w Internecie - jeśli nie ma opinii (np. na styleforum), to ja bym odpuścił. Są sprawdzone marki, wiadomo, co się kupuje i co się dostanie. Powtarzam - 600 złotych to jest dużo kasy; po dołożeniu 300 (wiem, że nie każdego stać) można już próbować upolować naprawdę porządne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Dżin z Rosji mnie rozbawił. Merytorycznie się zgadzam, choć nie pochwalam kar cielesnych. Jakieś propozycje sprawdzonych marek w przedziale poniżej 1000 pln? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 W sklepie stacjonarnym w Pl ciężko, choć jest co najmniej kilka. Przewalkowales temat w którym się udzielamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Dżin z Rosji mnie rozbawił. Merytorycznie się zgadzam, choć nie pochwalam kar cielesnych. Jakieś propozycje sprawdzonych marek w przedziale poniżej 1000 pln? Prime Shoes. Tak jak napisał Filip, najlepiej przeczytaj cały ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Przewałkowałem i wyszło mi Bexley. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 To kiepski efekt tego wałkowania jeśli budżet poniżej tysiąca (poniżej tysiąca to chyba nie 500zł?) i zakup przez net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Przewałkuję jeszcze raz zatem. Raczej 800-1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Bexleye to półka Loake/Gordon Bros, czyli najniższa, jaką warto się interesować. Było gdzieś zestawienie (by Immune). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Dzięki, ułatwi mi to poszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Wiktor w tej cenie masz kupę marek - JLoic, Markowski, Septieme, Loding, Prime Shoes, Herringi i inne Loaki, Meermin, do tego jak chce Ci się szukać na ebay uk to Cheaney, Barker, można trafić czasami wyższe marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Wiktor w tej cenie masz kupę marek - JLoic, Markowski, Septieme, Loding, Prime Shoes, Herringi i inne Loaki, Meermin, do tego jak chce Ci się szukać na ebay uk to Cheaney, Barker, można trafić czasami wyższe marki. Dodam, że bywają również atrakcyjne promocje organizowane bezpośrednio przez ww. firmy - np. Cheaney miał ostatnio promocję na własnej stronie i niektóre modele były przecenione z ok. 1600 na 900 zł, kolega kupił i muszę przyznac, że był to bardzo dobry zakup - świetny jakościowo but w cenie poniżej tysiąc. Swoją drogą zbliża się okres świątecznych promocji, więc warto popolowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Dziękuję Panowie, skorzystam z Waszych rad, choć trochę się obawiam kupować przez internet. Wiele się nauczyłem przez te kilka miesięcy śledzenia Forum. Jestem pod wrażeniem Waszej bezinteresownej chęci pomocy. Jeżeli nie nadużywam uprzejmości kolegów: jadę na kilka dni do Paryża. Czy możecie polecić jakieś sklepy z butami lub materiałami ( niestety ubrania we Francji zwykle są dla mnie za małe...)? Dziękuję i pozdrawiam! Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 jadę na kilka dni do Paryża. Czy możecie polecić jakieś sklepy z butami W kwestii butów to: Markowski (rue de Paradis, 10 minut z buta od Galleries Lafayette), Loding niedaleko Opery, Emling ma sklep w centrum handlowym w La Defense, w zasadzie obok Grand Arche. Oprócz tego Bexley, Septieme, Carmina, w tych nie byłem, ale w sieci bez problemu namierzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Serdecznie dziękuję! W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Mateusz- Napisano 16 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2013 Mam takie pytanie do Kolegów, którzy szyli u Pana Duranca(Aleje jerozolimskie, Warszawa): Jaka jest orientacyjna cena jednaj pary obuwia? Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi