WhiskeyPapa Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 [...]Wygląda tak tak, jakby chciało się powiedzieć, że ma się lepsze buty, bo podeszwa skórzana, ale jednak jest ona kiepskiej jakości, bo się ściera i ślizga, więc dodajemy gumę[...] Trochę ryzykowne. Myślę, że inne względy o tym decydują. Projektanci np. JL Cromer chyba nie muszą nic udowadniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zala666 Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 Nie mam pojęcia jak z ich jakością, ale w końcu cena w outlecie jest outletowa. Może komuś się spodobają... http://www.sklep.wittchen.com/product/4110/buty-meskie.html http://www.sklep.wittchen.com/product/4111/buty-meskie.html http://www.sklep.wittchen.com/product/4340/buty-meskie.html Czy którekolwiek są wg. Was warte uwagi? Albo raczej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 Kolego, skorzystaj proszę z wyszukiwarki bo wszystko na temat tych butów już zostało powiedziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zala666 Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 Bez urazy ale wyszukiwarka na temat tych konkretnych modeli nie daje żadnych wyników. Ogólną opinię o Wittchen'ie już zdążyłem poznać. Doprecyzowując, chciałbym poznać jakąkolwiek opinię nt. ostatniego modelu, dwa poprzednie darujmy sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 wg mnie te ostatnie wyglądają bardzo fajnie jak za tą cenę - jeśli tylko szłapa by mi pasowała to bym wziął dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChMR Napisano 2 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2012 wg mnie te ostatnie wyglądają bardzo fajnie jak za tą cenę - jeśli tylko szłapa by mi pasowała to bym wziął dla siebie Jak na niecałe 40 funtów to rzeczywiście wyglądają bardzo dobrze, z ciekawości zamówiłem. Zazwyczaj kupuje 9,5 więc o ile wittchen nie ma zawyżonej rozmiarówki powinno być ok, może wykorzystam je do pobawienia się w patynowanie o ile jakość skóry będzie tego warta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monsieur Michał Napisano 2 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2012 wg mnie te ostatnie wyglądają bardzo fajnie jak za tą cenę - jeśli tylko szłapa by mi pasowała to bym wziął dla siebie Jak na niecałe 40 funtów to rzeczywiście wyglądają bardzo dobrze, z ciekawości zamówiłem. Zazwyczaj kupuje 9,5 więc o ile wittchen nie ma zawyżonej rozmiarówki powinno być ok, może wykorzystam je do pobawienia się w patynowanie o ile jakość skóry będzie tego warta. Większy problem leży w tym, że tych butów już nie ma. Dzisiaj odwiedziłem outlet wittchena w Fashion House w Sosnowcu i z super-wyprzedaży ostały się ze dwie pary w rozmiarze 45 - na miejscu chcą za nie niecałe 100 zł z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 14 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2012 http://www.lanciottideverzi.it/dem/inde ... 5-07-52-58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Panowie, a jakich moglibyście polecić budżetowych producentów produkujących buty na trochę szerszych kopytach? Pisząc szerszych mam na myśli szersze niż Gordon&Bron, budżetowych, powiedzmy do 120-130 EUR. Konstrukcja może być zarówno Goodyear jak i blake. PS. Kopyta Bexley są dla mnie również za wąskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Z takimi wymaganiami to obawiam się, że zostaje jedynie Loake lub niemiecki Briggs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Hm, w takim razie wydaje mi się, że mądrzejsze będzie dołożyć te 30-20 EUR i poszukać czegoś w Meerminie. Jeśli dobrze zrozumiałem z któregoś z postów, to oferują oni kilka kopyt, także szerszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Rui, Ben i Terry są szersze, o reszcie zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Akurat jeszcze kopyto Hiro jest szerokie, a jednocześnie wysmuklone na śródstopiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Rui, Ben i Terry są szersze, o reszcie zapomnij.Czy to przypadek, że na najszerszych kopytach (Ben i Rui) są angielki? Poza tym szerokość, szerokością, a coś na temat wysokości może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Akurat jeszcze kopyto Hiro jest szerokie, a jednocześnie wysmuklone na śródstopiu Wydaje mi się, choć na 100% nie jestem pewien, że ktoś z Meermina wypowiadał się że Hiro i Ben są identyczne poza kształtem noska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów, w szczególności do +Immune+, co sądzicie o tym, warto? http://www.amazon.co.uk/Grenson-Brogue- ... B0077LNI2W http://www.amazon.co.uk/GRENSON-SHOES-T ... B005V04IW0 Jak już wspominałem w wątku wyprzedaże, noszę rozmiar 5UK, więc kupno butów jest dla mnie bardzo trudne. Ostatnio kupiłem krytykowane ze względu na stosunek ceny do jakości Loake Shoemakers Oban 5UK F. Są to moje jedyne buty do garnituru (poza dwoma koszmarkami z polskich sklepów kupione dawno temu). Generalnie są ok, tylko podeszwa szybko się ściera. Nie mam więc porównania z innymi markami. Dlatego proszę o poradę w kontekście cena/jakość oraz szerokość kopyta. Mam stosunkowo szeroką stopę (Loake F są w sam raz). Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Nie wiem jak z rozmiarem, ale na ebay'u można zazwyczaj znaleźć wymienione przez Ciebie modele za ok. 60 funtów/sztuka. Oba modele zdecydowanie odradzam. Buty są wykonane z bardzo niskiej jakości skóry typu corrected grain oraz mają klejone spody wykonane ze skóry o tekturowej fakturze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Na ebayu są dokładnie w tej samej cenie, ale to i tak nie ma znaczenia skoro odradzasz, dam sobie spokój. Bardzo dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 40% droższe, ale zdecydowanie solidniejsze i ładniejsze buty. Filtr uwzględnia rozmiar 38: http://www.ebay.de/sch/Herrenschuhe-/93 ... EUR%252038 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Super dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 40% droższe, ale zdecydowanie solidniejsze i ładniejsze buty. Filtr uwzględnia rozmiar 38: http://www.ebay.de/sch/Herrenschuhe-/93 ... EUR%252038 Orientujesz się może w jakiej cenie wysyłają do Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 18 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2012 Jeszcze jedno, czy skóra użyta do produkcji podeszwy i cholewy jest lepsza, gorsza czy taka sama w porównaniu z Loake shoemaker i loake 1880? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kynio Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Rui, Ben i Terry są szersze, o reszcie zapomnij. Serdeczne dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 20 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Jeszcze jedno, czy skóra użyta do produkcji podeszwy i cholewy jest lepsza, gorsza czy taka sama w porównaniu z Loake shoemaker i loake 1880?Jakość jest moim zdaniem porównywalna do najlepszych butów Loake. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 21 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Wobec tego będzie to mój następny zakup. Dziękuję za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi