roter6 Napisano 2 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2019 @B737 spokojnie kupuj. Są w porządku. Jestem stałym bywalcem ich stacjonarnych salonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 31 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2019 W dniu 2.07.2019 o 19:26, roter6 napisał: @B737 spokojnie kupuj. Są w porządku. Jestem stałym bywalcem ich stacjonarnych salonów. A może ktoś mi wytłumaczyć, dlaczego jest taka różnica w cenach okularów Tom Ford w przypadku salonów Aurum, a wszystkich innych dystrybutorów? U nich można znaleźć okulary Toma Forda za 400 zł (rzekomo przecenione z 700 zł), a ich cena katalogowa wynosi np. 1400 zł. Wszystkie okulary mają znacznie taniej, ale w przypadku tej marki różnica jest kolosalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 31 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2019 5 godzin temu, Kewin napisał: A może ktoś mi wytłumaczyć, dlaczego jest taka różnica w cenach okularów Tom Ford w przypadku salonów Aurum, a wszystkich innych dystrybutorów? Halloween? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 1 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2019 W dniu 31.10.2019 o 14:21, Grafa napisał: Halloween? Po prostu jestem znaczniej mniej inteligentny od Ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roter6 Napisano 2 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2019 @Kewin Co do TF się nie wypowiem. Ray-ban i Persol na pewno mają oryginalne. Nie sądzę by akurat TF był podróbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 7 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2019 @Kewin, wczoraj doszły do mnie oprawki TF z Aurum. Nie widzę żadnej różnicy w jakości wykonania tej pary w porównaniu do dwóch innych oprawek TF, które mam, a za które płaciłem 2-2,5 razy więcej. Etui również bardzo ładne. Nowe oprawki jednak odsyłam, ponieważ sklep oznaczył je jako unisex, a są raczej damskie (cokolwiek to znaczy). Poza tym mostek jest większy niż opisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 8 Listopad 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2019 19 godzin temu, Grafa napisał: @Kewin, wczoraj doszły do mnie oprawki TF z Aurum. Nie widzę żadnej różnicy w jakości wykonania tej pary w porównaniu do dwóch innych oprawek TF, które mam, a za które płaciłem 2-2,5 razy więcej. Etui również bardzo ładne. Nowe oprawki jednak odsyłam, ponieważ sklep oznaczył je jako unisex, a są raczej damskie (cokolwiek to znaczy). Poza tym mostek jest większy niż opisie. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 9 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2021 Cześć, kupiłem RB (zbieg okoliczności, że jak widzę w omawianym w wątku salonie Aurum) i praktycznie od razu zaczęły wychodzić smugi na szkłach z polaryzacją. Po czyszczeniu znikają a potem znów wychodzą. Dodam, że szkła obsługiwane z należytą ostrożnością itd. Zastanawiam się czy to jakaś wada czy ten typ tak ma. Co sądzicie? Próbowałem sprawdzić w innych salonach czy coś takiego występuje, ale w sztucznym światłe ciężko było stwierdzić. Planuję się pofatygować do salonu, ale nie liczę na empatię;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 9 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2021 @Dan, poniżej moje circa dwudziestoletnie RB - aż tak nie mają... To u Ciebie wygląda mi na złe mycie/czyszczenie - ja swoje od lat traktuję płynem do mycia naczyń i dokładnie wycieram suchą szmatką i wciąż nie chcą się zepsuć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 9 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2021 Godzinę temu, Koval napisał: To u Ciebie wygląda mi na złe mycie/czyszczenie - ja swoje od lat traktuję płynem do mycia naczyń i dokładnie wycieram suchą szmatką i wciąż nie chcą się zepsuć... Jeżeli używałeś powszechnie dostępnych czyścików/mokrych szmatek to jest odpowiedź. Potrafią podobnie zniszczyć korekcyjne po kilku użyciach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 9 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2021 Zajrzałem do salonu, gdzie kupiłem oraz do pobliskiego salono-serwisu RB i pierwsza diagnoza to jak napisał kolega Koval, czyli złe mycie , w rozumieniu chyba niedostateczne, dlatego nawet po przetarciu z czasem te smugi wyłaziły. Może faktycznie trzeba coś mocniejszego używać lub kupić jakiś specjalny płyn. PS. Też mam jeszcze inne RB, które mają z 15 lat i takiego problemu brak. Możliwe, że tutaj niebieska poświata akurat tych szkieł wzmaga efekt smug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub84 Napisano 21 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2022 4 minuty temu, Pan Patoelegant napisał: Mierzyłem różne okulary przeciwsłoneczne. Najbardziej do twarzy pasują mi czarne Emporio Armani 4169 https://www.otticasm.com/en/sunglasses-emporio-armani-ea-4169-59118g.html Są one zakwalifikowane jako damskie, a nie unisex. Nie jestem edukowany w okularach i zastanawiam się czy nie mają one charakteru typowo damskiego? Jak oceniacie? Wg mnie zdecydowanie damskie (skosy), nie idź tą drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 7 Czerwiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2022 Wczoraj nabyłem okulary marki Etro, chyba w przyzwoitej cenie. Szukałem podobnych bardzo długo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi