roter6 Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2019 @B737 spokojnie kupuj. Są w porządku. Jestem stałym bywalcem ich stacjonarnych salonów. Cytuj
Kewin Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 W dniu 2.07.2019 o 19:26, roter6 napisał: @B737 spokojnie kupuj. Są w porządku. Jestem stałym bywalcem ich stacjonarnych salonów. A może ktoś mi wytłumaczyć, dlaczego jest taka różnica w cenach okularów Tom Ford w przypadku salonów Aurum, a wszystkich innych dystrybutorów? U nich można znaleźć okulary Toma Forda za 400 zł (rzekomo przecenione z 700 zł), a ich cena katalogowa wynosi np. 1400 zł. Wszystkie okulary mają znacznie taniej, ale w przypadku tej marki różnica jest kolosalna. Cytuj
Grafa Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2019 5 godzin temu, Kewin napisał: A może ktoś mi wytłumaczyć, dlaczego jest taka różnica w cenach okularów Tom Ford w przypadku salonów Aurum, a wszystkich innych dystrybutorów? Halloween? Cytuj
Kewin Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 W dniu 31.10.2019 o 14:21, Grafa napisał: Halloween? Po prostu jestem znaczniej mniej inteligentny od Ciebie. 1 Cytuj
roter6 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 @Kewin Co do TF się nie wypowiem. Ray-ban i Persol na pewno mają oryginalne. Nie sądzę by akurat TF był podróbą. Cytuj
Grafa Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2019 @Kewin, wczoraj doszły do mnie oprawki TF z Aurum. Nie widzę żadnej różnicy w jakości wykonania tej pary w porównaniu do dwóch innych oprawek TF, które mam, a za które płaciłem 2-2,5 razy więcej. Etui również bardzo ładne. Nowe oprawki jednak odsyłam, ponieważ sklep oznaczył je jako unisex, a są raczej damskie (cokolwiek to znaczy). Poza tym mostek jest większy niż opisie. Cytuj
Kewin Opublikowano 8 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2019 19 godzin temu, Grafa napisał: @Kewin, wczoraj doszły do mnie oprawki TF z Aurum. Nie widzę żadnej różnicy w jakości wykonania tej pary w porównaniu do dwóch innych oprawek TF, które mam, a za które płaciłem 2-2,5 razy więcej. Etui również bardzo ładne. Nowe oprawki jednak odsyłam, ponieważ sklep oznaczył je jako unisex, a są raczej damskie (cokolwiek to znaczy). Poza tym mostek jest większy niż opisie. Dziękuję. Cytuj
Dan Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 Cześć, kupiłem RB (zbieg okoliczności, że jak widzę w omawianym w wątku salonie Aurum) i praktycznie od razu zaczęły wychodzić smugi na szkłach z polaryzacją. Po czyszczeniu znikają a potem znów wychodzą. Dodam, że szkła obsługiwane z należytą ostrożnością itd. Zastanawiam się czy to jakaś wada czy ten typ tak ma. Co sądzicie? Próbowałem sprawdzić w innych salonach czy coś takiego występuje, ale w sztucznym światłe ciężko było stwierdzić. Planuję się pofatygować do salonu, ale nie liczę na empatię;) Cytuj
Koval Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 @Dan, poniżej moje circa dwudziestoletnie RB - aż tak nie mają... To u Ciebie wygląda mi na złe mycie/czyszczenie - ja swoje od lat traktuję płynem do mycia naczyń i dokładnie wycieram suchą szmatką i wciąż nie chcą się zepsuć... Cytuj
jaskokoz Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 Godzinę temu, Koval napisał: To u Ciebie wygląda mi na złe mycie/czyszczenie - ja swoje od lat traktuję płynem do mycia naczyń i dokładnie wycieram suchą szmatką i wciąż nie chcą się zepsuć... Jeżeli używałeś powszechnie dostępnych czyścików/mokrych szmatek to jest odpowiedź. Potrafią podobnie zniszczyć korekcyjne po kilku użyciach. 1 Cytuj
Dan Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 Zajrzałem do salonu, gdzie kupiłem oraz do pobliskiego salono-serwisu RB i pierwsza diagnoza to jak napisał kolega Koval, czyli złe mycie , w rozumieniu chyba niedostateczne, dlatego nawet po przetarciu z czasem te smugi wyłaziły. Może faktycznie trzeba coś mocniejszego używać lub kupić jakiś specjalny płyn. PS. Też mam jeszcze inne RB, które mają z 15 lat i takiego problemu brak. Możliwe, że tutaj niebieska poświata akurat tych szkieł wzmaga efekt smug. Cytuj
Jakub84 Opublikowano 21 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2022 4 minuty temu, Pan Patoelegant napisał: Mierzyłem różne okulary przeciwsłoneczne. Najbardziej do twarzy pasują mi czarne Emporio Armani 4169 https://www.otticasm.com/en/sunglasses-emporio-armani-ea-4169-59118g.html Są one zakwalifikowane jako damskie, a nie unisex. Nie jestem edukowany w okularach i zastanawiam się czy nie mają one charakteru typowo damskiego? Jak oceniacie? Wg mnie zdecydowanie damskie (skosy), nie idź tą drogą. Cytuj
Manul Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2022 Wczoraj nabyłem okulary marki Etro, chyba w przyzwoitej cenie. Szukałem podobnych bardzo długo . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi