Skocz do zawartości

Paul Sargent Shoes (dawniej Alfred Sargent)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AS Cambridge to  w/g mnie jedne z ładniejszych trzewików na "butowym rynku"; (bardzo dobra jakość wykonania; esteyka (jak dla mnie) najwyższej klasy; w rzeczywistości wyglądają lepiej niż na zdjęciu na któreym i tak prezentują się świetnie ), kupiłem ale niestety musialm oddać ponieważ okazały się zbyt wąskie. Heringi nie są dla nich alternatywą ewentualnie Edward Green Galway :)

Opublikowano

Mam  szeroką stopę, to było fit F ale Pediwear twierdził, że powinno być ok, Shoehealer zalecał 0,5 numeru więcej. 

Cheaney mam fit G ale oxfordy więc  jednoznaczne porównanie bez sensu 

Trickersy Grasmere fit G są szersze

Yanko jak dostanę z zamówienia fit G to porównam

Loake nie mierzyłem

Reasumując to F było trochę szersze niż F w innych butach np Churchac

Tak mnie się spodobały iz zastanawiałem się nad MTO fit G u AS, bo jest taka możliwość lub też zlecenie polskiiemu szewcowi

Opublikowano

Mam  szeroką stopę, to było fit F ale Pediwear twierdził, że powinno być ok, Shoehealer zalecał 0,5 numeru więcej. 

Cheaney mam fit G ale oxfordy więc  jednoznaczne porównanie bez sensu 

Trickersy Grasmere fit G są szersze

Yanko jak dostanę z zamówienia fit G to porównam

Loake nie mierzyłem

Reasumując to F było trochę szersze niż F w innych butach np Churchac

Tak mnie się spodobały iz zastanawiałem się nad MTO fit G u AS, bo jest taka możliwość lub też zlecenie polskiiemu szewcowi

Dziękuję za informacje. W moim przypadku Cheaney (zarówno oxfordy, jak i trzewiki) 7.5F pasują idealnie, natomiast Trickers Stow 8F są odrobinę luźne, jednak w rozm. 7.5 są za krótkie. Posiadam Herring Moriarty by AS w rozmiarze 7.5, które na długość są idealne, jednak wymagają delikatnego rozchodzenia/rozbicia na szerokość. Reasumując, dzięki twoim informacjom wiem, że nie mam co się martwić o tęgość a o długość. Mam do wyboru 7.5 lub 8 i z poprzednich doświadczeń wiem, że warto poprosić o poradę Richarda z ShoeHealer.

Opublikowano

Cambridge 7,5F jest dłuższy niż trzewiki Foster and Son 7.5 G. W Cambridge między 7.5 a 8 jest 4 mm różnicy jezeli chodzi o długość .

Reasumując Cambridge 7.5 F jest stosunkowo szeroki i długi

mam Alfred Sargent Holburn Last 87 – 8,5 F https://forum.butwbutonierce.pl/topic/372-trzewiki-boots-obuwie-zimowe-zdjęcia-komentarze-kupno/page-14 – to samo kopyto, generalnie to dokładnie ten sam but tylko inna skóra i kolor – jak w AS bardzo dobre wykonanie, detale etc. etc.

za @spiryt mogę tylko powtórzyć kopyto obszerne i długie … 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W chwili obecnej Herring Moriarti UK 8 & 7 za 50% ceny  - http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=8282&x=1

Udało mi się kupić Herring Moriarty produkowane przez AS w kolorze czarnym - http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&colset=1&styleid=2047&shoeid=7727&brandid=6&catid=57&oldcolid=4317&stype=0&colourid=4111

Skusiłem sięgdyż buty były z 50% rabatem (seconds-lekkie przetarcie na zamszu). Buty  naprawdę sliczne-bardzo elegancko wyglądają na nodze, co mnie cieszy, gdyż brakowało mi czegoś w tym stylu na specjalne wyjścia to drugie buty AS w mojej kolekcji i muszę przyznać, ze utwierdziły mnie w wysokiej ocenie AS — warte pełnej ceny.
P.S. Zdjęcia zrobię jak wrócę do Polski gdyż pudło jest już zakopane w bagazniku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ktoś jz forumowiczów jest szczęśliwym posiadaczem następujących butów wykonanych przez Alfred Sargent dla Herringa:  Charles II lub Edward II?

attachicon.gifC1.jpg Charles II

attachicon.gifE2.jpg Edward II

Kopyto 109 jest rewelacyjne

Jestem szczęśliwy posiadaczem Charles II.

To  piękne buty, upolowałem na jednej z wyprzedaży Herringa.

Jestem bardzo zadowolony z zakupu!

Teraz poluje na czarne Armfiied, oczywiście jak się okazja nadarzy :)

Opublikowano

Charles II są pięknym butem. W grudniu były za -50% na Herring w rozmiarze 8.5- czy Tobie właśnie udało się je ustrzelić?

Ja niestety nosze 7.5 - w tym rozmiarze, buty leżą jak szyte na miarę. Mam ogromną nadzieję na second w Edward II jednak Charlesowi, też nie powiem nie". Jeżeli nic się nie pojawi do końca lata to z bólem serca kupie w I gatunku.

Podziel się zdjęciami. Buty są super, pięknie wykonane, rewelacyjna skóra!