arche Napisano 29 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2013 Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 29 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2013 W Polsce można kupić Tiger Caty: http://t-c.pl/kit-car-pl/#/SROADSTER/informcje-tech. http://walenda-motorsport.pl/Projekty,3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 29 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2013 http://ff-custom-classic.pl/8.html Kolejny ciekawy nowy-stary. Tym razem z kobietą do samodzielnego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 30 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2013 To na tym zdjęciu jest auto?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 30 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2013 Kolejny raz Singer 911. Nie jestem w stanie nadziwić się, z jaką pieczołowitością i jakością robią te 911'stki. Na dodatek samochód praktycznie budowany od zera. To jest samochód na który warto zbierać pieniądze. http://airows.com/the-latest-custom-porsche-911-from-singer-vehicle-design/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 30 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2013 A przy okazji kobiet na tle fajnych furek, i na dodatek żeby nie robić offtopu: Ferrari F40. Do kupienia za około 500 brytyjskich tysięcy (na ogłoszeniach są na przykład takie za 330 tys. więc jak za barszcz). A więc gdybym był dziedzicem olbrzymiej fortuny, to F40 byłby wysoko na liście. Najlepiej cywilny i w wersji na tor. Ten samochód jest tak fajny, że trudno w ogóle znaleźć dobre zdjęcie, na którym F40 jest tłem zjawiskowej niewiasty. Być może posiadaczom tego samochodu kobieta jest zbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 30 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2013 Takich całe stado spotkaliśmy na promie Francja - UK. Zdjęcia nie oddają, ale można się było na to patrzeć i patrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loom Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 Ach, jak jeździłem W201 to W126 było marzeniem... Kiedyś gość na zlot wpadł 560 SEC, zrobił przegazówkę, na co jakiś posiadacz 200D stwierdził: Kuuu****, ja bym na tym ze 100 km przejechał Hahahahahahaha!!! Dobre. BTW jeździłem kiedyś W140, przepięknie płynął. Miłość do motoryzacji brytyjskiej jednak wzięła górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 5 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2013 Od razu widać czego pragną kobiety, i czego pragną mężczyźni. Oto Lamborghini Miura. Dziw, że jeszcze nie było. I współczesna interpretacja tego cacka. Osobiście uwielbiam takie samochody i dziwię się, że tylko Porsche produkuje jeden i ten sam, ale znakomicie udany model bez końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 23 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2013 Ekskluzywna bryka godna maharadży, ówczesny odpowiednik dzisiejszego Bugatti 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 4 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2013 A co powiecie na Brutusa z 46 litrowym silnikiem od niemieckiego bombowca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 4 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2013 To jest klasyczne auto Twoich marzen? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 4 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2013 Cóż, wygląd mocno klasyczny, do tego 750 KM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Terminus Napisano 4 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2013 cóż może być bardziej klasycznego niż chevrolet bel air. Ech.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 4 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2013 Tak samo jak F40 w wersji torowej. Ja uważam, że jest autem klasycznym, a definicji auta klasycznego ciężko się doszukać. Tak samo uważam, że motocykl Burta Munro po licznych przeróbkach nadal został motocyklem klasycznym. Czy jest samochodem moich marzeń? Owszem, jak najbardziej. Po drugiej wojnie światowej w zdemilitaryzowanych Niemczech pozostało mnóstwo części po maszynach bojowych. Nie można było ich reperować, więc nasi zachodni sąsiedzi musieli znaleźć dla nich nowe zastosowania. Co mogli zrobić z 46-litrowym silnikiem V12 pochodzącym z samolotu? Podobnie stało się z jednostką, którą w 1925 roku złożyli inżynierowie BMW. Silnik V12 o pojemności 46 litrów został wyprodukowany z myślą o samolotach. Jednostka waży 510 kg, mierzy 1,8 m długości, 0,87 m szerokości oraz 1,1 m wysokości. Imponujące rozmiary, jednak wydawać by się mogło, że nawet taki kolos w tamtych latach może produkować maksymalnie 200 KM. Otóż według różnych źródeł silnik ten wytwarza od 500 do 750 KM. Co ciekawe, moc ta osiągana jest w zależności od źródła przy 1500 lub 1750 obr./min. Spalanie? 1 l/1 km. Jednostka została zamontowana do podwozia samochodu pochodzącego z 1908 roku, ponieważ ciężko było znaleźć ramę, która wytrzyma nacisk 510 kg. Obecnie BMW Brutus, bo tak nazywa się ten pojazd, znajduje się w Muzeum Sinsheim w Niemczech. Źródło http://autokult.pl/2011/03/11/v12-o-pojemnosci-46-litrow-bmw-brutus-wideo ps. Przy budowie samochodu wykorzystano podwozie American LaFrance z 1908 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Rozumując w ten sposób można pójść dalej: skoro samochód to pojazd, a pojazd to także czołg, klasycznym pojazdem o nieklasycznym napędzie -- silniku turbowałowym (cokolwiek to oznacza) -- będzie Abrams M1A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Ale czołg nie jest samochodem, tak samo jako wóz konny, który ktoś wyżej umieścił, a w temacie mowa o automobilach, więc uważam, że Brutus bardziej tutaj pasuje. Poza tym umieściłem to głównie jako ciekawostkę, bo nie sądzę, że wszyscy słyszeli o tym samochodzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Poza tym umieściłem to głównie jako ciekawostkę, bo nie sądzę, że wszyscy słyszeli o tym samochodzie. Pozdrawiam Był w jednym z programów Top Gear:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Owszem, był chyba kiedyś. Moskwicz 412, nie wiem dlaczego, ale bardzo mi się podoba. Na wiosnę mam nadzieję, że uda mi się ruszyć z odrestaurowaniem tego autka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 5 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2013 Zapomniałem, że nie jest to Bugatti, Ferrari, Mercedes itd.Marzenie, to już nie jest, bo już czeka aż się zabiorę za nie, a po drugie do Zastavy kilka stron wcześniej nikt się nie doczepił. ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Zapomniałem, że nie jest to Bugatti, Ferrari, Mercedes itd. Marzenie, to już nie jest, bo już czeka aż się zabiorę za nie, a po drugie do Zastavy kilka stron wcześniej nikt się nie doczepił. ;p Czyżby Zastava nie była klasyczna? 35 lat ma Z resztą marzenie spełnione już, bo jeździ - wczoraj nawet twórcę Nowej Warszawy wiozłem do Opola (wolał tym niż swoim PFem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosemary Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Ja właśnie uważam, że jest klasyczna tak samo jak Moskwicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Zastawką bawił się mój kuzyn, póki miał zacięcie joungtajmerowca. Odpuścił, zdaje się, że równocześnie z tetetką, na rzecz Passata kombi Morgan na tym forum był, ale inny; nie wiem czy 3 Wheeler to klasyczne auto (mnie się kojarzy raczej z jakimś Spitfire'm): ale ubawu na pewno można spodziewać się klasycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 W tym malowaniu nawet nazywa się Spitfire. To chyba najlepsze wykorzystanie silnika Harley-Davidson... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Ja właśnie uważam, że jest klasyczna tak samo jak Moskwicz. Aj, moskwicza też bym przygarnął. Ale inne pieniądze i dostępność niż Zastava. Z resztą kupiona była pod rajd, gdzie w regulaminie jest, że auto ma być tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi