Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż, zabiłeś mi ćwieka. Mógłbyś zrobić zdjęcie wewnętrznej części cholewki tych butów oraz podeszwy? Ciekawy jestem w jakim są stanie.

Immune, już tak nie drąż :-). Prawdopodobnie ktoś kupił za mały but, licząc że się rozejdzie i po kilku próbach zrezygnował i wyrzucił. Trudno tutaj o inne wytłumaczenie. W każdym razie kolega zrobił świetny interes.

Nie drążę, po prostu jestem ciekawy z jakiej serii pochodzi but, bo słyszałem o całej jednej paczce Weymouth (68 par), która została wycofana ze sprzedaży 2 lata temu. Jak by nie było to jest "Handgrade".

Constantin, jesteś nieoficjalnym forumowym rekordzistą jeżeli chodzi o wyszukaną okazję w SH i chociaż mnie się te buty nie podobają, to jednak doceniam ich jakość. Gratulacje :)

Nie drążę, po prostu jestem ciekawy z jakiej serii pochodzi but, bo słyszałem o całej jednej paczce Weymouth (68 par), która została wycofana ze sprzedaży 2 lata temu. Jak by nie było to jest "Handgrade".

Constantin, jesteś nieoficjalnym forumowym rekordzistą jeżeli chodzi o wyszukaną okazję w SH i chociaż mnie się te buty nie podobają, to jednak doceniam ich jakość. Gratulacje :)

Też się pocieszam, że bym ich nie kupił (w regularnej cenie) :-).

Jezu, zbroisz się i idziesz na wojnę? :) Ile tego?

Z Koroną Brytyjską, dlatego trzeba dobrze wyglądać podczas zamieszek w Lodynie 2012

Tylko dolny materiał to pełen garnitur, obok leży materiał na marynarkę i spodnie, a na górze to podszewka bordowa, która przechodzi w czerń w ruchu.

A do czego będzie przeznaczony ten w pięknym kolorze materiał na samej górze? ;)

Edit: już wiadomo do czego... ;)

Chciałem już sobie zażartować, że to na jedwabną bonżurkę dwurzędową, ale już sobie darowałem.

A w sumie zapas się zrobił na parę dobrych miesięcy, ponieważ tego typu materiałów szukałem bezskutecznie po sklepach z tkaninami w Warszawie. A jak się okazało, można po prostu usiąść przy próbniku, zastanowić i wybrać. Duża oszczędność czasu względem latania po sklepach i hurtowniach, a i wybór niepomiernie większy

na górze to podszewka bordowa, która przechodzi w czerń w ruchu.

Mógłyś napisać coś więcej o fotooptycznych właściwościach tej podszewki? Czy kolor się zmienia w zależności od kąta padania światła? I z jakiego jest materiału?
Kolor nie, jedynie odcień się zmienia w zależności od kąta patrzenia ( od prawie czarnej czerwieni, do bordo). W próbniku były też takie podszewki, gdzie występowała zmiana jednego koloru na drugi, ale to już moim zdaniem raczej dla koneserów ;) Materiał został opisany jako Shot Satins

Chyba mam marynarkę z podobną podszewką:

Dołączona grafika

Tu wygląda jak peleryna Drakuli ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

W zależności od światła zmienia bordo w czarne refleksy. Tylko do czego ją założyć? Jest czarna...

Może jako część strollera? Jak myślicie? Gdy ją kupowałem, nie byłem jeszcze świadom znaczenia czarnego koloru w męskim kanonie ubioru.

Chyba mam marynarkę z podobną podszewką:

(...)

W zależności od światła zmienia bordo w czarne refleksy. Tylko do czego ją założyć? Jest czarna...

Może jako część strollera? Jak myślicie? Gdy ją kupowałem, nie byłem jeszcze świadom znaczenia czarnego koloru w męskim kanonie ubioru.

Kolor podszewki nie musi byc czarny, ani pod kolor marynarki. Czerwień, purpura jako podszewka, szczególnie przy strojach wieczorowych, to dzisiaj taki element pewnej tradycji historycznej. Kiedyś te kolory były przeznaczone dla wyższych warstw społecznych (z powodu wysokich cen barwników) - władców, artystokracji, kleru. Dzisiaj symbolizują jedynie podkreslenie pewnego ciągu historyczno-kulturowego, oznaka przynalezności do pewnego kanonu. Był zresztą, gdzieś wątek podszewkach, ale żeby nier hrzebać powtórzyłem. :)

Tylko do czego ją założyć? Jest czarna...

Daj spokój, w strollerze chcesz chodzić? To relikt przeszłości.

Pomimo zamkniętych klap i jednego guzika można znaleźć multum zastosowań dla takiej marynarki po godzinie 18.00 Można ją założyć do spodni w różnych odcieniach szarości, albo kolorze khaki. Do tego koszula w kolorze royal blue. Czarne buty. To tylko jeden z przykładów.

Daj spokój, w strollerze chcesz chodzić? To relikt przeszłości.

Dołączona grafika

Stroller to mimo wszystko praktyczny ubiór. Może zastępować garnitur na ślubach, pogrzebach, może też go tworzyć po zamianie spodni na czarne (tylko wieczorem, ew. na pogrzeb ;) ). Ja zachęcam więc do wykorzystania tej marynarki w strollerze! (O ile, oczywiście, masz jakieś okazje do jego stosowania - mnie wydaje się, że każdy ma. :) )

Pozdrawiam, Dr

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.