Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór,

postanowiłam się uaktywnić bo jestem na forum od jakiegoś czasu, a tu powoli kobiety zostają dopuszczone do głosu :)

Przyszły pierwsze zimowe mrozy, a wraz z nimi czas na najcięższą garderobę, bo nie ma nic gorszego jak przemarznięte dłonie.

Poniżej najnowszy nabytek od Pana Czesława Jamrozińskiego. Fajne w nich jest to, że kożuszek jest na całej wewnętrznej stronie, szczególnie miłe uczucie w palcach :)

http://www.rekawiczki.waw.pl/ 

Pzdr :)

post-4257-0-67647400-1390342556_thumb.jp

post-4257-0-84070500-1390342570_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano

Polemizowałbym; jeśli prawdą jest, że "świat to za mało", można zaryzykować zakupy w sieci, niekoniecznie w polskich sklepach. W ten to sposób do każdej paczki, którą zamówiłem w tamtym roku u Karola Tyrwhitta, dołożyłem przynajmniej jedną fajną koszulę dla mojej Małżonki -- aż coś tam się uzbierało.

Dodam, że na wyprzedażach piękne damskie koszule z bawełny oxford szły za 12-15 funtów szterlingów, co jest ceną, moim zdaniem, rewelacyjną.

O, CTshirts dziś odpalił nawet ofertę wiosenną. Wybierać, przebierać...

Zaryzykowałam ostatnio i kupiłam koszule online. Wydawało mi się to niemożliwe, miałam już wcześniej różne doświadczenia, jednak znalazłam świetną wyprzedaż na stronie http://www.hawesandcurtis.co.uk/sale/womens_sale?viewAll=True&material=65 Koszule z bawełny po 20 funtów! Mimo takiej okazji cenowej długo nie mogłam się zdecydować, aż nie został wprowadzony wirtualny fitting room http://www.hawesandcurtis.co.uk/ladies_plain_fuchsia_slim_fitted_cotton_shirt_double_cuff-hvpmk005-j60 Można przymierzyć koszule online po podaniu swoich rozmiarów! Muszę powiedzieć, że wypróbowałam na sobie - i wygląda się w zakupionej koszuli dokładnie tak, jak w wirtualnej przymierzalni. Polecam! A na blogu już niedługo umieszczę zdjęcia z nowymi koszulami prosto z UK w głównej roli:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zaryzykowałam ostatnio i kupiłam koszule online. Wydawało mi się to niemożliwe, miałam już wcześniej różne doświadczenia, jednak znalazłam świetną wyprzedaż na stronie http://www.hawesandcurtis.co.uk/sale/womens_sale?viewAll=True&material=65 Koszule z bawełny po 20 funtów! Mimo takiej okazji cenowej długo nie mogłam się zdecydować, aż nie został wprowadzony wirtualny fitting room http://www.hawesandcurtis.co.uk/ladies_plain_fuchsia_slim_fitted_cotton_shirt_double_cuff-hvpmk005-j60 Można przymierzyć koszule online po podaniu swoich rozmiarów! Muszę powiedzieć, że wypróbowałam na sobie - i wygląda się w zakupionej koszuli dokładnie tak, jak w wirtualnej przymierzalni. Polecam! A na blogu już niedługo umieszczę zdjęcia z nowymi koszulami prosto z UK w głównej roli:)

Proszę zastanowić się nad koszulami TM Lewina, moja małożnka ma już kilka w swojej szafie i bardzo je chwali, ja w sumie też, ponieważ nieźle się prasują :)

Opublikowano

Znam tę firmę i zastanawiałam się nad nią, ale Hawes ma ciekawą stronę internetową i ta przymierzalnia online... ale jak ktoś tak poleca - to warto spróbować ;) koszul nigdy za wiele!

Odwiedziliśmy dwa sklepy w Londynie: H&C na Jermyn St. i TM na Regent St. Napiszę tylko, że po przymierzeniu kilku koszul jednej i drugiej firmy, małżonka moja zdecydowała się na TM. Kupiliśmy wtedy dwie koszule, pozostałe już online. Jak do tej pory nie narzeka.

Opublikowano

A w czym tkwi głównie różnica?

Oddaję głos małżonce:

różnica tkwi zapewne w figurze. Koszule T.M. Lewina są dopasowane do talli. Ja mam generalnie problem z doborem koszul, gdyż mam figurę gruszki. Druga sprawa to materiał z jakiego są wykonane - znacznie lepszy. Nie potrafię tego ująć w słowa, ale czasem wystarczy dotyk materiału. Poza tym świetnie się prasują! W H&C kupiłam jedynie spinki do mankietów, bo bardziej mi się podobały.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

"Tassell Loafers od Elfie Riedl"
Z tassellami mają bardzo mało wspólnego. 
Prędzej okreslił bym je mianem "slippersów z frędzlami"
Jestem na "nie".
Męskie buty w kobiecym wydaniu ? To zawsze kończy się źle. 

Opublikowano

Jestem na "nie".

Tassel = frędzel.

Opublikowano

Jestem na "nie".

No to raz jeszcze... Slippersy z frędzlami to tassel slippers. Ciężko więc stwierdzić, że obuwie z obrazka ma bardzo mało wspólnego z tasselami.

Bardzo mało wspólnego może mieć z loafersami (chociaż wg mnie i tak ma sporo wspólnego :))

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Wskazany przez Cichego szew, jest cechą charakterystyczną dla loafersów, o czym pisał już Romek Zaczkiewicz i tu cytat "Buty zwane w krajach anglosaskich loafers przypominają mokasyny, ale mają obcas i są najczęściej wykonane na twardej podeszwie ze skóry. Wyewoluowały one z obuwia norweskich rybaków. Norwegi (ang. norwegian shoes) to buty wsuwane ze szwem przebiegającym wzdłuż czubka buta i poprzecznym paskiem na przyszwie".

Chciałbym zwrócić uwagę na słowo "Wyewoluowały".

Tym niemniej mam odmienne zdanie co do tego, że cytat "Męskie buty w kobiecym wydaniu ? To zawsze kończy się źle". Akurat w przypadku tego obuwia. Damskie wydanie tassell loafersów, z tego co można obejrzeć w internecie, już mocno jest eksponowane i chyba dobrze się sprzedają :-P

Tu przykład:

post-555-0-51826100-1398626534_thumb.jpg

https://www.jcrew.com/womens_category/shoes/flats/PRDOVR~10194/10194.jsp

Z kolei:

post-555-0-26482000-1398627278_thumb.jpg

http://www.barneyswarehouse.com/prada-logo-studded-tassel-loafer-502262122.html

Rzecz jasna, o gustach się nie dyskutuje - jednym pasuje, innym nie

Opublikowano

dobra...chwale się ;)

do dotychczasowej kolekcji   koszul w paski, drobną  kratę i gładkich dołączyły...większa krata w dwóch kolorach oraz kropki

mam nadzieje , że jakość zdjeć zostanie mi wybaczona

a co do samych koszul- koszule  TM Lewin bardzo mi odpowiadają przede wszystkim ze wzgledu na fason-koszule są dobrze taliowane-do tej pory nie znalazłam polskiego odpowiednika tak dobrze dopasowanych w talii koszul w podobnym przedziale cenowym, potwierdzam to o czym wspomniał ktoś wczesniej -dobrze sie prasują

oczywiście oceniam koszule TM Lewin w 100% bawełniane  (innych nie zamawiałam)

a nastepnym razem pochwalę sie butam,

pozdrawiam

J.

post-5324-0-60351000-1398697817_thumb.jp

post-5324-0-26212800-1398697906_thumb.jp

Opublikowano

TML rządzi, ale bardziej rządzi Victoria's Secret ;)

Nie jestem pewna czy Viktoria bardziej rządzi,czy jak to teraz młodziez mowi "wymiata"...nie wiem jak Viktoria sprząta...nie znam jej ,nie wiem jaki jest jej sekret :)...ale skoro Pan się wypowiada to wnioskuje,że Pan wie...:)

I zupelnie powaznie -śmiertelnie powaznie ,skoro wypowiedzial sie Pan w temacie Nowe nabytki-Kobieca elegancja...czekamy na zdjecia Pana nowych nabytkow z Victoria's Secret;) ;)

Spokojnej nocy

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano

Czy mogłabyś zaprezentować jak te Leviny wyglądają po założeniu? bardziej dopasowane czy luźniejsze? (uprzedzając pytania, moja żona się nimi zainteresowała, nie ja ;) )

Witam

Postaram się wrzucić jakieś zdjęcie (o ile zbiorę się na odwagę ;))

Koszule są dopasowane -na tyle na ile może być dopasowana koszula mająca w składzie 100% bawełny.

Z TML noszę 8 jednak 10 po małych poprawkach (wszyciu po bokach i lekkim zwężeniu rękawów) też jest do zaakceptowania.

Jedyne co zauważyłam, to to że ich damskie koszule z mankietami na spinki są troszkę luźniejsze -jednak nie tracą na tym -nadal pozostają taliowane.

Jeżeli żona zdecyduje się na zakup to proponuje poszukać w second handach koszul TML w celu dobrania rozmiaru , ja tak zrobiłam przed pierwszym zamówieniem.

Noszę rozmiar 38 , (wcześniej kupowałam koszule sisleya  w rozmiarze S , Koszule z ZARY - M ) wiec byłam przekonana , że z TML powinnam zamówić 10 ale okazała się za duża, 8 jest w sam raz .

Pozdrawiam

J.

• Oceniam pozytywnie 1