Skalpel Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Jednym z tych sposobów jest kupno torebki. Jak wiadomo tego asortymentu w garderobie kobiety nigdy za wiele. Po co jednak wydawać dla przykładu, ponad 200 "jurków" http://www.pierotucci.com/bags/toscanella_women/Toscanella_Leather_Shopping_Bag_large_1825.htm ,skoro można coś pokombinować samemu Na pytanie jak, już śpieszę z odpowiedzią.... Potrzebne będą: - skrzynkę Raciborskiego Ciemnego - 1l. Grantsa shery cask - kilka wolnych wieczorów - trochę 2,2mm farbowanego, garbowanego roślinnie juchtu - odrobinę samozaparcia Krótki instruktaż zdjęciowy: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 27 Sierpień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Po wykonaniu niniejszych czynności otrzymujemy coś takiego: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 27 Sierpień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Jak widać nie zdążyłem jeszcze zszyć jednego boku, ale nie mogłem się powstrzymać przed dodaniem zdjęć. Wybaczcie chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nereusz Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Widzę, że stworzyłeś ładną i wytrzymała torbę na..... zakupy Edit: widzę po linku, że to chyba miała być na zakupy, więc ironia niepotrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Przeszkolony w zakresie składania poczytnych tytułów Szacuneczek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 W potrzebnych rzeczach brakuje najważniejszego - skalpela Torba na tak zwanym czasie ,jest sporo takich modeli w kolekcjach męskich. Gratulacje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Parę opcji męskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Szacun, że Ci się chciało W następnych projektach zmień mocowanie uszu, bo tak jak zrobiłeś jest nietrwale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Parę opcji męskich. REALLY? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Ja również Gratuluję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reil Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Przyłączam się do gratulacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Wybarwienie od zewnątrz i wewnątrz - ekstra. Co do tematu to słyszałem: "na zimę sandały, na lato dziecko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orsonero Napisano 30 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2013 Świetna praca, fioletowy kolor przykuwa uwagę. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalina Panfil Napisano 30 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2013 Nosiłabym w niej zakupy, oj nosiłabym. Taki mały minus, że nie jest zbyt pojemna i na moje przeciętne zakupy niewiele by się zdała. Kupuje dużo warzyw Dawno temu, na fali odkrywania japońskich książek DIY znalazłam taka oto książkę, która od razu skojarzyła mi się z powyższą torbą. http://book.douban.com/subject/3006563/ Jest w niej ładnie wytłumaczone, jak szyć, żeby torba się nie rozleciała i wiele innych podstawowych informacji. Prawdopodobnie jest takich więcej, nawet w miarę po naszemu, ale moja obecna elektroniczna biblioteczka i tak jest za duża na moje możliwości robienia rzeczy. Książki japońskie są tak zrobione, że nie potrzeba słów, żeby je zrozumieć. Dzięki za fotki krok po kroku! Widać ile pracy trzeba, żeby zrobić coś prostego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 30 Sierpień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2013 Na samym początku tez tak sobie pomyślałem "Że niby ja nie dam rady?? Ja??!! Jaki banał, wyciąć po 4 prostokąty, 2 paseczki, zanitować i gotowe! " Jak się okazało samo wykonanie wykroju już jest wyzwaniem, przede wszystkim trzeba mieć na uwadze wszystkie "warunki techniczne" jak np. grubość skóry, mniej więcej już na tym etapie określić linię biegnięcia szwu, zaznaczyc dziurkowania pod nity, itd. IMO jeżeli projekt i wykrój jest przemyślany na 100% to później zostaje już tylko 50%, że coś się spie.... Nastepnym razem z wykrojem nie będę się już bawił za pomocą zestawu kreślarskiego i cyrkla, tylko biorę się za Inkscape albo Corela i wio do drukarni...Jeszcze raz dziękuję za miłe słowa.Ps. Właśnie dostałem zamówienie na coś "grubszego": http://basader.com/shop/home/69-leather-tote-light-brown-leather.html# do tego środek będzie wyklejony zamszem (jeżeli w ogóle uda mi się załatwić jakiś odpowiedni) i z jednej storony będzie wszysta kieszeń na drobiazgi. Mam nadzieję wyrobić się z tym w jakieś max 10 dni i wkleję zdjęcia.Edyta: Te fotki krok po kroku to chyba jakieś 20% wszystkich czynności. Nie chciałem wkeljać wszystkich zdjęć bo najprawdopodobniej na jednej stronie bym się nie zmieścił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wa000 Napisano 30 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2013 Dawno temu, na fali odkrywania japońskich książek DIY znalazłam taka oto książkę, która od razu skojarzyła mi się z powyższą torbą. http://book.douban.com/subject/3006563/ Jest w niej ładnie wytłumaczone, jak szyć, żeby torba się nie rozleciała i wiele innych podstawowych informacji. to jest chińska książka Co do tematu- świetna torba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 30 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2013 <ale-urwał> Edyta: Te fotki krok po kroku to chyba jakieś 20% wszystkich czynności. Nie chciałem wkeljać wszystkich zdjęć bo najprawdopodobniej na jednej stronie bym się nie zmieścił Poproszę następnym razem o więcej zdjęć jeśli się uda. Takie krok-po-kroku jest bardzo pouczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 31 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2013 Mniej pracochłonne i spektakularne ale dla zony:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 31 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2013 @constantin, widzę że zostało sporo zielonej farby po malowaniu monków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 31 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2013 Iatotnie @constantin, widzę że zostało sporo zielonej farby po malowaniu monków Istotnie domalowałem teczkę,, monki, i 2 pary butów żony, farby Saphir są oprócz świetnej jakości bardzo wydajne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 22 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2013 Kolejny projekt ukończony. Etui na laptopa z 49 letniej (!!) skóry dostarczonej przez klientkę. Z tyłu była pieczątka: Warszawskie Zakłady Garbarskie. Skóra cieńka, bo grubości około 1mm, wyprawiona chromowo. Po natłuszczeniu i potraktowaniu odpowiednimi środkami od Multirenowacji ukazał się piękny żywy kolor. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 22 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2013 Jak tak dalej nam się będą koledzy ujawniać ze swoimi umiejętnościami, to się okaże, że kolejne projekty forumowe będzie można tworzyć z pominięciem zewnętrznych rzemieślników 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 14 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2013 Kolejne akcesorium dla płci pięknej które popełniłem. Klientka chciała taką torebkę: http://www.barneys.com/on/demandware.store/Sites-BNY-Site/default/Product-Show?pid=00505028398547 a nie chciała wydawać prawie 3 tysięcy baksów Klient żąda - klient ma 2mm skóra juchtowa garbowana roślinnie, w środku dwoina świńska, w całości ręcznie szyte 1mm białym Slamem. Gratis zrobiłem jej nawet wewnętrzną kieszeń, czego Moreau nie oferuje! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikel Napisano 15 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2013 Jestem pod niesamowitym wrażeniem umiejętności i estetyki! Winszuję! Ciekawi mnie, co oprócz samozaparcia potrzeba, by dokonać takich dzieł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi