Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Generalnie gratuluję odwagi no i bądź co bądź ambitnego planu. Zgadzam się z Capo w 100%, rozumiem, że takie przyjąłeś założenie, ale moim zdanie nie wygląda to dobrze. Podoba mi się natomiast kolor obcasa. W każdym razie, niech się dobrze noszą, cieszą oko noszącego i wzbudzają ciekawość przechodniów :)

Opublikowano

witaj,

widać włożona pracę i gratuluję samozaparcia. Krzyśku, ten kamuflaż trochę za bardzo rzuca się w oczy i są zbyt odważne wg mnie przejścia pomiędzy kolorami. Podeszwa również sądzę lepiej by wyglądała w kolorze brązowym.

Opublikowano

Ze względu na jednorodne tło malowanie wygląda jak plamy.

Za mało zamalowanego obszaru.

Za dużo ciemno brązowego koloru- powinien być otoczony jaśniejszym- zielonym bądź.

Inaczej te ciemne plamy (bez jasnego kontrastu) zlewają się w całość.

We wzorcowych butach tło nie było jednorodne, ono stanowiło już ozdobę.

Ja bym proponował jednak najpierw na kartce zrobić projekt.

Narysować kształt buta, pomalować i zobaczyć jak to wygląda.

Opublikowano

Po pierwsze gratulacje za podjęcie kreatywnych prób i ich konsekwentną realizację. Mam wątpliwości czy tego rodzaju "kamuflaż" w drobne plamy w ogóle pasuje do butów o tak bogatej fakturze wynikającej z konstrukcji (przeszycia, dziurkowania). Zgadzam się z poprzednimi komentarzami, że lepiej wyglądałyby większe plamy. Proponowałbym także kamuflaż geometryczny. Taki jak na przykład niemiecki Lozenge z I WŚw.: http://en.wikipedia.org/wiki/Lozenge_camouflage (kształt pól)

lub jak eksperymentalne kamuflaże morskie (buty są "podobne" od okrętów ;) ):
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.426953877375191.93229.168176649919583&type=3#!/media/set/?set=a.426953877375191.93229.168176649919583&type=3

Pozdr,

wojvv

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

IMHO ażury psują cały efekt. Z tymi wszystkimi zdobieniami 'kamuflaż' zawsze będzie nie taki jak sobie zakładałeś. Gdyby but był gładki wyglądałoby to o wiele lepiej. Ja bym je przerobił na spektatory np. takie

post-514-0-01134800-1374192239_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Temat z malowaniem Bexley (tudzież NC) zakończony. Niestety był problem z usunięciem maskowania na butach - decapant nie dawał rady, więc postanowiłem zrobić je na ciemno-zielony. Jak wyszło, widać poniżej.

Z tego miejsca bardzo serdecznie dziękuję Danielowi (saphir.pl) za jego nieoceniony wkład w ten projekt, pomoc, działanie i motywowanie :)

post-1121-0-55113100-1374777413_thumb.jp

post-1121-0-38160800-1374777416_thumb.jp

post-1121-0-19762600-1374777419_thumb.jp

post-1121-0-60455100-1374777427_thumb.jp

post-1121-0-96639900-1374777435_thumb.jp

Żeby nie było, nie spoczywam na laurach, od przyszłego tygodnia na warsztat idą kolejne. Uchylając rąbka tajemnicy, wzorowane będą na propozycji Wojvv.

• Oceniam pozytywnie 1