Krzysiek_W Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Dzięki za opinię. Podczas pracy uznałem że nie będę robił pełnego maskowania, tylko wybiórczo, stąd różnica. Te 3 zdjęcia z pierwszego posta były założeniami z których zaczerpnąłem wzorzec. Cytuj
waski Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Generalnie gratuluję odwagi no i bądź co bądź ambitnego planu. Zgadzam się z Capo w 100%, rozumiem, że takie przyjąłeś założenie, ale moim zdanie nie wygląda to dobrze. Podoba mi się natomiast kolor obcasa. W każdym razie, niech się dobrze noszą, cieszą oko noszącego i wzbudzają ciekawość przechodniów Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 14 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 no dobra, po godzinie nie patrzenia na nie i przeczytawszy te 2 komentarze idę je robić na nowo... Cytuj
wa000 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Imo prawy but wygląda lepiej od lewego Cytuj
przezdzwa Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 no dobra, po godzinie nie patrzenia na nie i przeczytawszy te 2 komentarze idę je robić na nowo... więc czekamy niecierpliwie na dalszą relacje Cytuj
saphir.pl Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 W zasadzie i ja zgadzam się z tym co zostało napisane - większe "plamy" i koniecznie po całości. Natomiast podeszwy wyszły zjawiskowo! Cytuj
Vit Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 witaj, widać włożona pracę i gratuluję samozaparcia. Krzyśku, ten kamuflaż trochę za bardzo rzuca się w oczy i są zbyt odważne wg mnie przejścia pomiędzy kolorami. Podeszwa również sądzę lepiej by wyglądała w kolorze brązowym. Cytuj
saphir.pl Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Aha ... zapomniałem dodać. Gdybyś sam nie był zadowolony, w którymś momencie z efektu, to z takiego stanu można wyprowadzić z nich jeszcze zupełnie inną patynę, która nie będzie miała nic wspólnego z kamuflażem Cytuj
Rocky Balboa Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Fajny pomysl, jak nie widzialem zdjec, to pomyslalem ze ciekawie wygladalyby w MORO i prosze takie sa Wygladaja b.dobrze, ale tak jak przedmowcy pisza, wieksze "plamy" beda lepsze Jasny spod butow wyglada OK. Cytuj
Remy Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Ze względu na jednorodne tło malowanie wygląda jak plamy. Za mało zamalowanego obszaru. Za dużo ciemno brązowego koloru- powinien być otoczony jaśniejszym- zielonym bądź. Inaczej te ciemne plamy (bez jasnego kontrastu) zlewają się w całość. We wzorcowych butach tło nie było jednorodne, ono stanowiło już ozdobę. Ja bym proponował jednak najpierw na kartce zrobić projekt. Narysować kształt buta, pomalować i zobaczyć jak to wygląda. Cytuj
wojvv Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Po pierwsze gratulacje za podjęcie kreatywnych prób i ich konsekwentną realizację. Mam wątpliwości czy tego rodzaju "kamuflaż" w drobne plamy w ogóle pasuje do butów o tak bogatej fakturze wynikającej z konstrukcji (przeszycia, dziurkowania). Zgadzam się z poprzednimi komentarzami, że lepiej wyglądałyby większe plamy. Proponowałbym także kamuflaż geometryczny. Taki jak na przykład niemiecki Lozenge z I WŚw.: http://en.wikipedia.org/wiki/Lozenge_camouflage (kształt pól) lub jak eksperymentalne kamuflaże morskie (buty są "podobne" od okrętów ):https://www.facebook.com/media/set/?set=a.426953877375191.93229.168176649919583&type=3#!/media/set/?set=a.426953877375191.93229.168176649919583&type=3 Pozdr, wojvv 2 Cytuj
maciato Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Warrior patina by Alexander Nurulaeff : http:// Cytuj
turbo Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 IMHO ażury psują cały efekt. Z tymi wszystkimi zdobieniami 'kamuflaż' zawsze będzie nie taki jak sobie zakładałeś. Gdyby but był gładki wyglądałoby to o wiele lepiej. Ja bym je przerobił na spektatory np. takie 1 Cytuj
Bażant Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Tutaj również ciekawa wariacja w temacie kamuflażu, chociaż nie przepadam za matową skórą Cytuj
eye_lip Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 To prawda choć te woostery nie są patynowane. Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Temat z malowaniem Bexley (tudzież NC) zakończony. Niestety był problem z usunięciem maskowania na butach - decapant nie dawał rady, więc postanowiłem zrobić je na ciemno-zielony. Jak wyszło, widać poniżej. Z tego miejsca bardzo serdecznie dziękuję Danielowi (saphir.pl) za jego nieoceniony wkład w ten projekt, pomoc, działanie i motywowanie Żeby nie było, nie spoczywam na laurach, od przyszłego tygodnia na warsztat idą kolejne. Uchylając rąbka tajemnicy, wzorowane będą na propozycji Wojvv. 1 Cytuj
waski Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Wyszły bardzo ładnie, zdecydowanie lepiej niż w kamuflażu, szkoda, że nie chcesz ich zatrzymać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi