Bartek 00 Napisano 9 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2021 Czy ktoś z kolegów robił ostatnio zakupy w internetowym sklepie https://www.peek-cloppenburg.pl i zwracał produkty? Jakiś czas temu dokonałem zwrotu zakupów i mimo upływy 14 dni na zwrot należności nie doczekałem się. Dzwoniłem na infolinię celem wyjaśnienia, ale po za tym, że mam czekać nie uzyskałem konkretnej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 7 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2021 Zamówiłem pewien przedmiot z dostawą do sklepu stacjonarnego. Opłaciłem kartą i do zakupu został wystawiony paragon. Okazało się, że jednak potrzebuje faktury imiennej. Zakup jako osoba prywatna , nie firma. Czy sklep może odmówić wystawienia faktury na podstawie paragonu? Otrzymałem informację, iż należy przedmiot zwrócić i zamówić ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 7 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2021 Sprzedawca nie może odmówić wystawienia faktury bez NIP na podstawie paragonu bez NIP, jeśli kupującym jest osoba prywatna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 7 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2021 Tak, właśnie o to mi chodziło, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi