LooQ Napisano 12 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Chodziło mi o to zdjęcie. Zdjęcie jest robione od dołu i mimo tego, widzimy tylko maleńki skrawek mankietu koszuli. Oczywiście, nie jestem w stanie powiedzieć, czy to wina zdjęcia, długości rękawa czy moich oczu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LooQ Napisano 12 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Może rozróżnienia prawy - lewy Akurat z tym nie mam problemów . Z prawego nie wystaje koszula ani trochę, a z lewego jest ledwo widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 12 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Hmm fakt ja bym jednak skrócił ten lewy o 1 cm (i odpowiednio prawy). Chyba, że to kwestia zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 12 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Na zdjęciu koszula nie wystaje ani z lewego, ani z prawego. Ale... jeśli ktoś lubi, jak koszula wystaje niewiele (1 cm) i mierzy na wyprostowanej ręce, to przy lekko zgiętej w łokciu (lewa na zdjęciu) mankiet koszuli może już się schować w rękawie. Zależy to zarówno od długości, jak i szerokości rękawa marynarki. Macaroni, natenprzykład, wybiera bardzo krótkie rękawy marynarki (na mój gust - zdecydowanie zbyt krótkie), ale gwarantuje to, że koszula będzie zawsze wystawać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2013 To jest len. Gniotąc się, rękawy 'skrócą się'. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2013 Słuszna uwaga, ale zakres tego skrócenia mocno zależy od konkretnego materiału (jeden len się skróci mocniej, drugi prawie wcale). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2013 Phantom, porównaj linię ramion z marynarką kolegi Kamila (wątek obok) - pokaż krawcowi, że ma tak być. Oczywiście, możesz mieć inną sylwetkę (mniej lub bardziej opadające ramiona, kaptur itp.), ale na pierwszej przymiarce widać było, że może być ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 13 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2013 Dla jasności dodam, że zdjęcie ze zbliżeniem wszycia rękawa było zrobione na manekinie. (Ale po założeniu marynarki efekt nadal mi się podobał.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2013 Oczywiście chodziło mi o to, jak marynarka układa się na Tobie (2-gie zdjęcie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 14 Czerwiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2013 Garniturek odebrany. Krawiec poprawił linię ramion ( teraz materiał właściwie leży na ramionach, minimalne wypełnienie jest na prawym, opadającym ramieniu), leżą tak jak na pierwszej przymiarce. Rękawy są dobrej długości - spod nich wystaje 1 cm mankietu koszuli. Z uwagi na gniotliwość materiału, stwierdziliśmy z krawcem, że to będzie najlepsze rozwiązanie. Marynarka została od poprzedniej przymiarki lekko wytaliowana, fałda z tyłu pod prawą pachą, jak ktoś zauważył, została poprawiona, poprzez zebranie nadmiaru materiału. Spodnie wg mnie leżą idealnie - nie ma efektu kobiecych "cygaretek", mają 19 cm dołem i są krótsze o 2 cm od poprzedniej miary. Z zamówienia jestem bardzo zadowolony, mój najlepszy garnitur do tej pory. Sesję zrobię w przyszłym tygodniu, pokażę też zdjęcia bananowych, lnianych spodni, uszytych jakieś 3 miesiące temu przez pana Kubczaka. Pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2013 Gratuluję i zazdroszczę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 14 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2013 Wrzuć koniecznie zdjęcia. Myślę też, że powinieneś podziękować kolegom za cenne uwagi do zamówienia "in progress". Ten temat dobitnie pokazuje, że wbrew pozorom pogotowie forumowe na odległość jest możliwe - oczywiście w ograniczonym zakresie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 14 Czerwiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2013 Tak oczywiście, zrobię to po wrzuceniu zdjęciu i oficjalnym zakończeniu projektu. Rady były nieocenione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 16 Czerwiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2013 Garnitur lniany - finał. Na początku chciałbym wszystkim podziękować za uwagi, które pomogły mi otrzymać garnitur, z którego jestem w 95 % zadowolony. Ramiona są praktycznie pozbawione wypełnienia, marynarki jest odpowiednio wytaliowana i rękawy są dobrej długości. Więcej zdjęć czy zbliżeń detali zamieszczę niedługo, kiedy będę miał do dyspozycji lepszego fotografa. Na zdjęciach znajdą się również bananowe spodnie lniane, uszyte przez pana Kubczaka, tak jak wspominałem. A teraz niebiesk, "włoski" garnitur lniany: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 Ładnie to wyszło. Ramiona są teraz ok. Można się zastanawiać nad lekkim zwężeniem nogawek, o ile komfort pozwala, ale to zawsze można skorygować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 Wyglada bardzo ladnie, zdecydowanie lepiej niz poprzednie Twoje przygody z bespoke. Spodnie dolem jakos mi srednio pasuja do golej stopy, choc zakladam ze ta szerokosc do bardziej formalnego obuwia bedzie jak znalazl, choc to w sumie lniany garnitur na lato, wiec jesli jego podstawowym zestawieniem beda buty bez skarpet to zastanowilbym sie nad ewentualnym lekkim zwezeniem. Nie mniej gratuluje i zazdroszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 17 Czerwiec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 Żartujecie? Mnie namawiacie na zwężenie nogawek? Mają 19 cm dołem, na razie pozostanę przy tej szerokości. Na stopach mam płytkie stopki. Dzięki za opinie. @Karczmarz, jak sie trzyma Twoja marynarka od pana Tadeusza? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawox_2 Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 phantom tak trzymaj i nic już nie koryguj moim skromnym zdaniem jest super ,a co do nogawek to jak byś jeszcze je zwęził to mógł byś przez nie nie wcisnąć "kopyta" Pozdrawiam i życzę miłego dzionka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 @Karczmarz, jak sie trzyma Twoja marynarka od pana Tadeusza? Oba moje garnitury od p. Basia sa juz na mnie za ciasne. Poniewaz docelowo nie planuje szczuplec (wrecz przeciwnie, jeszcze chce ok 10kg dolozyc), mam duzy dylemat co z nimi zrobic, trzymac dalej by kurzyly sie w szafie bez sensu, a wyrzucic szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 Ja bym został przy tej szerokości. W przypadku garnituru na chłodniejsze dni nogawki mogłyby być dłuższe i zachować tę szerokość, ale biorąc pod uwagę, że jest to letni garnitur oraz to, że obecna szerokość nogawek bardzo dobrze ukrywa niedoskonałości nóg, uważam, że tak jest dla Ciebie optymalnie. Jeszcze raz gratuluję dobrego projektu. Czekam na fotki końcowe z wczesniejszych zamówień. Stworzą bardzo interesującą ścieżkę od drobnych i niepotrzebnych szaleństw do stylu i klasyki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawox_2 Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 Karczmarz na jaki wzrost (podaj wymiary) jak możesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 Karczmarz na jaki wzrost (podaj wymiary) jak możesz ? Jak znajde chwile, to wymiary i fotki pojawia sie w stosownym dziale. Ogolnie sa to ubrania na bardzo specyficzna sylwetke, wiec nie wiem czy w ogole na forum bedzie ktos kto sie w nie zmiesci (tylko dla niskich i bardzo szczuplych - czyli cos absolutnie niedostepnego z wieszaka) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 17 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2013 Zapewniam Cię, że są tacy na forum 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 18 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2013 Teraz wyglądasz jak mężczyzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi