Skocz do zawartości

Garnitur lniany

phantom

Rekomendowane odpowiedzi

Na zdjęciu koszula nie wystaje ani z lewego, ani z prawego. Ale... jeśli ktoś lubi, jak koszula wystaje niewiele (1 cm) i mierzy na wyprostowanej ręce, to przy lekko zgiętej w łokciu (lewa na zdjęciu) mankiet koszuli może już się schować w rękawie. Zależy to zarówno od długości, jak i szerokości rękawa marynarki. Macaroni, natenprzykład, wybiera bardzo krótkie rękawy marynarki (na mój gust - zdecydowanie zbyt krótkie), ale gwarantuje to, że koszula będzie zawsze wystawać.

• Oceniam pozytywnie 1

Garniturek odebrany. Krawiec poprawił linię ramion ( teraz materiał właściwie leży na ramionach, minimalne wypełnienie jest na prawym, opadającym ramieniu), leżą tak jak na pierwszej przymiarce. Rękawy są dobrej długości - spod nich wystaje 1 cm mankietu koszuli. Z uwagi na gniotliwość materiału, stwierdziliśmy z krawcem, że to będzie najlepsze rozwiązanie. Marynarka została od poprzedniej przymiarki lekko wytaliowana, fałda z tyłu pod prawą pachą, jak ktoś zauważył, została poprawiona, poprzez zebranie nadmiaru materiału. Spodnie wg mnie leżą idealnie - nie ma efektu kobiecych "cygaretek", mają 19 cm dołem i są krótsze o 2 cm od poprzedniej miary. Z zamówienia jestem bardzo zadowolony, mój najlepszy garnitur do tej pory. Sesję zrobię w przyszłym tygodniu, pokażę też zdjęcia bananowych, lnianych spodni, uszytych jakieś 3 miesiące temu przez pana Kubczaka. Pozdrawiam.

• Oceniam pozytywnie 3

Garnitur lniany - finał. Na początku chciałbym wszystkim podziękować za uwagi, które pomogły mi otrzymać garnitur, z którego jestem w 95 % zadowolony. Ramiona są praktycznie pozbawione wypełnienia, marynarki jest odpowiednio wytaliowana i rękawy są dobrej długości. Więcej zdjęć czy zbliżeń detali zamieszczę niedługo, kiedy będę miał do dyspozycji lepszego fotografa. Na zdjęciach znajdą się również bananowe spodnie lniane, uszyte przez pana Kubczaka, tak jak wspominałem. A teraz niebiesk, "włoski" garnitur lniany:

post-497-0-97907700-1371425672_thumb.jpg

post-497-0-50012200-1371425715_thumb.jpg

post-497-0-15430600-1371425744_thumb.jpg

post-497-0-86346800-1371425768_thumb.jpg

post-497-0-81141100-1371425808_thumb.jpg

post-497-0-69837900-1371425874_thumb.jpg

post-497-0-69837900-1371425874_thumb.jpg

post-497-0-95534400-1371425914_thumb.jpg

post-497-0-41843400-1371425954_thumb.jpg

post-497-0-59339000-1371425980_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 5

Wyglada bardzo ladnie, zdecydowanie lepiej niz poprzednie Twoje przygody z bespoke. Spodnie dolem jakos mi srednio pasuja do golej stopy, choc zakladam ze ta szerokosc do bardziej formalnego obuwia bedzie jak znalazl, choc to w sumie lniany garnitur na lato, wiec jesli jego podstawowym zestawieniem beda buty bez skarpet to zastanowilbym sie nad ewentualnym lekkim zwezeniem. Nie mniej gratuluje i zazdroszcze! :)

@Karczmarz,

jak sie trzyma Twoja marynarka od pana Tadeusza?

Oba moje garnitury od p. Basia sa juz na mnie za ciasne. Poniewaz docelowo nie planuje szczuplec (wrecz przeciwnie, jeszcze chce ok 10kg dolozyc), mam duzy dylemat co z nimi zrobic, trzymac dalej by kurzyly sie w szafie bez sensu, a wyrzucic szkoda.

Ja bym został przy tej szerokości. W przypadku garnituru na chłodniejsze dni nogawki mogłyby być dłuższe i zachować tę szerokość, ale biorąc pod uwagę, że jest to letni garnitur oraz to, że obecna szerokość nogawek bardzo dobrze ukrywa niedoskonałości nóg, uważam, że tak jest dla Ciebie optymalnie. Jeszcze raz gratuluję dobrego projektu. :) Czekam na fotki końcowe z wczesniejszych zamówień. Stworzą bardzo interesującą ścieżkę od drobnych i niepotrzebnych szaleństw do stylu i klasyki. :)

• Oceniam pozytywnie 1

Karczmarz na jaki wzrost (podaj wymiary) jak możesz ?

Jak znajde chwile, to wymiary i fotki pojawia sie w stosownym dziale. Ogolnie sa to ubrania na bardzo specyficzna sylwetke, wiec nie wiem czy w ogole na forum bedzie ktos kto sie w nie zmiesci (tylko dla niskich i bardzo szczuplych - czyli cos absolutnie niedostepnego z wieszaka) 

• Oceniam pozytywnie 1