robin Napisano 15 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Witam Panowie. Forum przeglądam już jakiś czas, teraz przyszedł czas na pierwszy post. Muszę uszyć koszulę smokingową oraz dokonać kilku przeróbek smokingu RTW (skrócić spodnie i rękawy marynarki). Co myślicie o pracowni Pana Roberta Badury -http://www.krawiectwobadura.pl/ ? Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia oraz opinie na jej temat. Jeśli możecie to polećcie miejsce gdzie w Krakowie można uszyć koszulę. Znalazłem na forum polecane pracownie do przeróbek krawieckich, lecz niestety nie mogę znaleźć opinii o osobach szyjących koszule na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corelli Napisano 15 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Koszule na miarę i RTW- http://forum.butwbutonierce.pl/topic/206-kraków-sp-im-jarosława-dąbrowskiego-koszule/ Niestety wynieśli się z lokalu przy ulicy siennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robin Napisano 15 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Nie wiem czy jeszcze istnieją. Dzwonię do nich od piątku i cisza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miyagi Napisano 15 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Nie wiem czy jeszcze istnieją. Dzwonię do nich od piątku i cisza. Poza Sienną też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robin Napisano 16 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2013 Poza Sienną też? Dzisiaj się dodzwoniłem, okazuje się, że pozostałtylko sklep przy Wadowickiej 5. Niestety nie posiadają aktualnie materiału na koszule w kolorze białym. Panowie poradźcie gdzie w Krakowie lub Tarnowie można jeszcze uszyć koszulę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miyagi Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 A może tkanina np. z Acorn Fabrics i szycie u Dąbrowskiego? Sam rozważam taką możliwość, bo rozsądnych alternatyw brak a jeśli mam się użerać z innymi MTMami, ale jeszcze z dojazdem do W-wy, to wolę pomęczyć się lokalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Panowie, proszę się trzymać tematu - posty o butach przeniesione: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/896-gdzie-można-kupić-szukam-poszukuję/page-44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turkus42 Napisano 26 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2013 Witam, Byłem, jestem i będę klientem w Pracowni Pana Badury i powiem szczerze, że jestem zachwycony wykonanych dzieł przez tego Pana. Szyłem kilka garniturów, kurtkę ze skóry, marynarki, spodnie, rozmaite poprawki jak i same koszule o których mowa. Jakość wykonanego zlecenia jest wspaniała i polecam każdemu, kto się zastanawia lub szuka dobrego krawca. Jak dla mnie Pan Badura jest swoistym artystą w swoim fachu i nie ma lepszego od Niego. Również można uszyć koszulę na miarę, szeroki wybór wzorów samej koszuli, mankietów na rękawy jak i kołnierzyków. Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2013 Mam nadzieję, że pomogłem. Bardzo! Ale bez zdjęć się nie liczy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turkus42 Napisano 26 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2013 Ależ oczywiście, strzelam ślepakami. Ale nie ma problemu, jutro wieczorem mogę wrzucić parę zdjęć, jeżeli któregoś z Panów bardzo to interesuje. (jutro, bo dopiero będę miał dostęp do swojej garderoby i odpowiedniego aparatu:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robin Napisano 26 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2013 Jeśli to nie problem to wrzuć prosze kilka zdjęć w wolej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 27 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2013 Turkusie42, to nie o to chodzi, że jesteśmy strasznie nieufni etc. Rzecz w tym, że w Twoim poście poza pochwałą pracy p. Badury, nie można nic wyczytać. Poniżej kilka podpowiedzi co mogłoby nas zainteresować: krawiec szyje z powierzonych jak i własnych materiałów. Z własnych ma próbniki / kupony tkanin od... szyje na płótnie / fizelinie jego marynarki są twarde jak zbroja / miękkie jak koszula nie kręci nosem przy 'bajerach' jest otwarty na propozycje klientów / szyje po swojemu To mi tak na szybko przyszło do głowy, a jako, że obraz to 1000 słów, dlatego poprosiliśmy o zdjęcia. Od tych które są na stronie, z ubraniami na manekinach, stanowczo wolimy takie gdzie dzieło krawca jest na zadowolonych klientach klientach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 29 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2013 Ależ oczywiście, strzelam ślepakami. Ale nie ma problemu, jutro wieczorem mogę wrzucić parę zdjęć, jeżeli któregoś z Panów bardzo to interesuje. (jutro, bo dopiero będę miał dostęp do swojej garderoby i odpowiedniego aparatu:) Pozdrawiam Mam nadzieję, że uzyskałeś dostęp do swojej garderoby tudzież aparatu, ponieważ bardzo chętnie zobaczymy obiecane zdjęcia. Wybacz niecierpliwość, ale przy tak entuzjastycznej recenzji naprawdę chęć zobaczenia efektów pracy krawca jest ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 26 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2014 rozmawiałem dzisiaj z krawcem - pracownia wydaje się warta większego zainteresowania / rozpoznania. Pan Robert Badura jest w branży 25 lat, skończył technikum odzieżowe. Robi na płótnie, korzysta głównie (a może jedynie) z materiałów Holland & Sherry. Cennik za garnitur: igła = 2000 pln dodatki = 200-300 + materiał, można przynieść swój. Jak ktoś będzie miał jakieś aktualne doświadczenia ze współpracy - zapraszam do pisania w tym temacie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elanna Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Tej wiosny szyłam u p. Badury damski garnitur + spódnicę do niego. Cena za igłę - 1600 zł. To moje pierwsze bespoke, ale jestem bardzo zadowolona z rezultatu (odzwierciedlenia mojego pomysłu, wskazówek co do elementów, których nie byłam pewna). Duży plus za umiejętność dopasowania do damskiej sylwetki (marynarka była wręczrozpruwana i spasowywana do momentu aż zaczęła leżeć dokładnie tak jak powinna). Czas oczekiwania - 6 tygodni na pierwszą miarę (trafiłam na gorący okres), potem poszło szybciej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi