RadW Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Witam serdecznie, Jako że nie za bardzo wiedziałem gdzie, wrzucam ten wątek właśnie tutaj - jeżeli Moderatorzy stwierdzą, iż w innym dziale będzie mu lepiej, zdaję się nań... W każdym bądź razie: chciałbym zapytać o opinie nt. firmy marthu.com? Szukałem na forum, niemniej jednak nie udało mi się znaleźć jakiejkolwiek informacji na ich temat... Czy ktokolwiek z Was zaopatrywał się u nich w muszki? Sam, jako laik w tematyce materiałowej uważam / wydaje mi się, iż naprawdę 'fajnie' prezentują się te muchy. ...a i przedstawiają się bardzo... odważnie ze stwierdzeniem, iż: "Każdy egzemplarz jest jedyny w swoim rodzaju, wykonany ręcznie z najlepszej jakości wełny, jedwabiu, żakardu czy flaneli z Włoch, Hiszpanii i Holandii." Niemniej jednak, ciekaw jestem Waszych opinii. Modele w które sam się zaopatrzyłem: 1. 2. Pzdr! RadW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Witam serdecznie, Jako że nie za bardzo wiedziałem gdzie, wrzucam ten wątek właśnie tutaj - jeżeli Moderatorzy stwierdzą, iż w innym dziale będzie mu lepiej, zdaję się nań... W każdym bądź razie: chciałbym zapytać o opinie nt. firmy marthu.com? Szukałem na forum, niemniej jednak nie udało mi się znaleźć jakiejkolwiek informacji na ich temat... Czy ktokolwiek z Was zaopatrywał się u nich w muszki? Sam, jako laik w tematyce materiałowej uważam / wydaje mi się, iż naprawdę 'fajnie' prezentują się te muchy. ...a i przedstawiają się bardzo... odważnie ze stwierdzeniem, iż: "Każdy egzemplarz jest jedyny w swoim rodzaju, wykonany ręcznie z najlepszej jakości wełny, jedwabiu, żakardu czy flaneli z Włoch, Hiszpanii i Holandii." Niemniej jednak, ciekaw jestem Waszych opinii. Modele w które sam się zaopatrzyłem: Pzdr! RadW Super, a krawaty na gumce tez Ci się podobają? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadW Posted January 24, 2013 Author Report Share Posted January 24, 2013 ...o ile są to moje jedyne gotowe muchy / nie mylić z jedyne muchy / to nie przeszkadza mi to specjalnie Wiązane również posiadają w swojej ofercie, niemniej jednak już nie w tak bogatej i ciekawej kolorystyce, itd. Dlatego właśnie wybrałem te i jakoś specjalnie nie boli mnie fakt, iż są gotowcami... Edit: ...aczkolwiek szpileczka jakże trafna... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Kilroy Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 jakoś specjalnie nie boli mnie fakt, iż są gotowcami... To źle. Po ukończeniu podstawówki uznałem, że noszenie muchy fabrycznie zawiązanej już mi nie przystoi, więc zacząłem nosić krawaty. Na szczęście nie trwało to długo, bo niedługo po tym dostałem moją pierwszą muszkę wiązaną. Pozdrawiam, Dr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otto Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 W moim przypadku bardzo podobnie, również gdzieś pod koniec podstawówki doszedłem do podobnych wniosków. Ergo: sprawa chyba wyjaśniona. Tu jeszcze cytat z wątku: viewtopic.php?f=1&t=2793&start=140 “ When he saw me clipping on my black bow tie, he grabbed it from my hand, threw it on the floor, and jumped up and down on it until the clips were broken. ‘Never,’ he cried, ‘wear a clip-on bow tie. Never admit you even know anyone who does.’’ John D. Spooner Czyli skrócony kurs odstręczania od wszelkich półśrodków, w kwestii muszek i nie tylko. Edycja-poprawki graficzne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 jakoś specjalnie nie boli mnie fakt, iż są gotowcami... To źle. Po ukończeniu podstawówki uznałem, że noszenie muchy fabrycznie zawiązanej już mi nie przystoi, więc zacząłem nosić krawaty. Doktorze, dziękuję, to było mocne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadW Posted January 24, 2013 Author Report Share Posted January 24, 2013 ...no tak: faux pas. A teraz, skoro wszyscy, a co niektórzy w szczególności, skończyli się już masturbować nad tematem to może raz jeszcze odwołam się do pytania... Z góry dziękuję za info! Pytam w takim razie o muchy niewiązane i inne które mają dostępne w sprzedaży... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadW Posted January 24, 2013 Author Report Share Posted January 24, 2013 A czytałeś i zrozumiałeś mój pierwszy w tym temacie post? ...zbyt prosto napisane, czy jednak nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadW Posted January 24, 2013 Author Report Share Posted January 24, 2013 hahaha... ehh. ...zacznę w kolejnych wątkach uprawiać 'zapasy językowe' - pewnie będzie wszystko jaśniejsze. Adieu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reserved Posted January 24, 2013 Report Share Posted January 24, 2013 Firma miała już epizod na forum, rok temu pod nazwą mBOW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proceleusmatyk Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Piękny podpis! Au revoir! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 hahaha... ehh. ...zacznę w kolejnych wątkach uprawiać 'zapasy językowe' - pewnie będzie wszystko jaśniejsze. Adieu! Nie bądź taki wrażliwy Nie mamy opinii o tej firmie, bo pewnie kupujemy muchy w innym miejscu. Cena w tej firmie, ani wybór much mnie nie zachęca do zakupów - są tańsze lub niewiele droższe sklepy z dużo większym wyborem, ale o tym możesz poczytać w wątku dot. muchy. Znasz już też zdanie forumowiczów o sztucznych muchach i krawatach na gumce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Sztuczne muchy swietnie sie nadaja na ryby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadW Posted January 25, 2013 Author Report Share Posted January 25, 2013 hahaha... ehh. ...zacznę w kolejnych wątkach uprawiać 'zapasy językowe' - pewnie będzie wszystko jaśniejsze. Adieu! Nie bądź taki wrażliwy Nie mamy opinii o tej firmie, bo pewnie kupujemy muchy w innym miejscu. Cena w tej firmie, ani wybór much mnie nie zachęca do zakupów - są tańsze lub niewiele droższe sklepy z dużo większym wyborem, ale o tym możesz poczytać w wątku dot. muchy. Znasz już też zdanie forumowiczów o sztucznych muchach i krawatach na gumce ...daleko mi do wrażliwości ;D Właśnie o takie odpowiedzi - dotyczące samych much - mi chodziło... Dzięki Jan! RadW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marthu Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Witam Panowie! Rozumiem krytykę much już zawiązanych, dlatego wprowadziłam w marthu pewne rozwiązanie, które dedykowane jest specjalnie Wam Przy opisie każdej muszki jest informacja, czy mogę z danej tkaniny wykonać muszkę wiązaną. (Zależy to od tego czy udało mi się kupić odpowiednio dużo tkaniny lub tego czy mucha wiązana danej tkaniny będzie po prostu ładnie się układała, czy nie będzie np. za gruba) Nie ma żadnego problemu z uszyciem muszki wiązanej w dowolnym kształcie z tkanin, z których wykonane są muchy "gotowe". Dość często dostaję również zamówienia na muchę wiązaną w konkretnej kolorystyce. Jestem w stanie również przy takim zamówieniu uszyć pas smokingowy z tej samej tkaniny. Jeżeli chodzi o cenę muchy powiedzmy "na zamówienie" to jest ona większa od tej w sklepie o 10-15zł. Już niedługo będzie nowa kolekcja, w której będzie bardzo dużo much wiązanych.. mam nadzieję, że one przypadną Wam do gustu Pozdrawiam serdecznie! Marta Urbaniak marthu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Immune+ Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Ach te kobiety, wykryją podstępem co nam się podoba i czego poszukujemy podczas zakupów i "wykradną" z portfela ostatnie zaskórniaki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert M Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 Temat umarł, ale fakt, że na stronie od dawna jest sporo much wiązanych - oczywiście dla odważnych, wystarczy spojrzeć na kolory i wzory No i ja właśnie taką jedną wiązaną dostałem na prezent od dziewczyny (o tę: http://marthu.com/pl/p/marthu-mucha-wiazana-WINTER-PIXEL-k0060/666)i, co tu dużo mówić, uwielbiam ją. Nie za bardzo można ją do czegokolwiek dopasować, ale gdy już można, to jest szał na mieście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts