tomasz1972 Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Zamówiłem trzewiki na miarę u najbardziej markowego szewca w Polsce. Czas oczekiwania 6 tygodni. Odbiór i tutaj niemiła niespodzianka, okazuje się, że buty po włożeniu stopy,na podbiciu delikatnie falują, ...jakby za dużo skóry. Pan majster bierze buty do poprawki, wraca po pół godzinie, pachną denaturatem, jednak cały czas to samo. Panie sprzedawczynie, mówią, że będzie konieczna poprawka. Buty trzeba zostawić. Ok. Wracam po tygodniu ( mogłem wcześniej ale nie było po drodze) Mierze buty, troszeczkę może lepiej, ale cały czas zagięcia. Grzecznie mówię paniom, że coś jest nie tak. Pomijam fakt, że buty , trochę cisną, ale zakładam że się rozejdą, ze tak musi być. Panie przyjmują zupełnie inną taktykę, generalnie robiąc ze mnie balona, zaczynają mówić, że ...but musi się ułożyć, że to normalne, że mam dziwną stopę, i na koniec, że się nie znam, bo chyba kupuje pierwszy raz na miarę. Załamka kompletna. Zwracam Paniom uwagę, że przecież tydzień temu nie kwestionowały, że coś z butami nie tak, a teraz traktują mnie jakbym sobie coś ubzdurał, są obrażone, "...klient cham uparł się przecież jakbym miał palto to bym oddał, zresztą za palto zostawione w szatni szatnia nie odpowiada" . Panie znów wzieły buty na poprawkę, ale moim zdaniem są po prostu SPIEPRZONE. Wpłaciłem 1500 zł mam dopłacić, 2000, szczerze mówiąc nie wiem co zrobić. Machnąć na to ręką, szkoda, dopłacać też, i to takie polskie szycie na miarę. Rozumiem, że może coś nie wyjść, ale obsługa robiąca z klienta idiotę, to hańba.Nigdy więcej. I co na to miłośnicy szycia z duszą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 A jakieś zdjęcie tych butów od Kielmana by nikt tutaj nie miał wątpliwości, że ma do czynienia z social marketingiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1972 Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 trudno mi zrobić zdjęcia jak są u szewca:), nie zrobiłem nie miałem głowy ( w d mam social , dlatego nie podaję również nazwy firmy, póki sprawa się nie wyjaśni, może jednak pójdą po rozum do głowy więc nie chcę robić black PR na maxa - zdjęcia zrobię na pewno przy najbliższej wizycie, Chodzi mi o poradę co zrobić jak nie będzie poprawy: - zażądać wykonania nowych - zwrotu pieniędzy - wziąć te, jakie są i negocjować cenę Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Poproś o rozmowę z Kielmanem. On bardzo dba o customer service. Po tym jak oddalem torbę do naprawy, to zachował się świetnie. Tak jak powinien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Bez ogródek, to jesteś w d... Nie ty pierwszy i nieostatni. Zgaduję, że nie zrobią Tobie nowej pary. Chcesz ze zniżką kupować wadliwy od samego początku towar na miarę? Poproś o męską rozmowę z Panem Maciejem Kielmanem, a nie bujaj się z tymi "ciociami". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Wybaczcie, ale tego rodzaju relacje bez zdjęć, są dla mnie mało wiarygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1972 Napisano 13 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Pytam o konkretną poradę, a tutaj p....kącik fotograficzny. Odpowiadając panu...Wybaczcie bez zdjęcia, itd. to jakaś paranoja, a przy okazji uzmysłowiłem sobie rzecz oczywistą..... dorośli faceci którzy pstrykają zdjęcia butom muszą coś mieć nie tak pod deklem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 dorośli faceci którzy pstrykają zdjęcia butom muszą coś mieć nie tak pod deklem.[/quote Tak samo jak dorośli faceci pstrykający zdjęcia nikomu niepotrzebnym drzewom albo budynkom czy też zabytkom, muzealnym eksponatom... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 No to masz konkretną poradę - zażądaj wykoanania nowych (losowo wybrana z Twoich propozycji) i nie zawracaj więcej d.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 okazuje się, że buty po włożeniu stopy,na podbiciu delikatnie falują, ...jakby za dużo skóry. p....kącik fotograficzny. Odpowiadając panu...Wybaczcie bez zdjęcia, itd. to jakaś paranoja, a przy okazji uzmysłowiłem sobie rzecz oczywistą..... dorośli faceci którzy pstrykają zdjęcia butom muszą coś mieć nie tak pod deklem. Pod deklem, to mają coś faceci, którzy wspominają o falowaniu skóry na butach i chcą, żebym to sobie wyobrażał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 ciach a przy okazji uzmysłowiłem sobie rzecz oczywistą..... dorośli faceci którzy pstrykają zdjęcia butom muszą coś mieć nie tak pod deklem. Jak dyskusja będzie schodziła na takie argumenty, to skończy się na banie i zakończeniu dyskusji. Szanujmy się... Byłem kiedyś rozczarowany zamówionymi butami u jednego z lepszych polskich szewców. Jakość reklamacji była na najwyższym poziomie. Przestań biadolić, tylko przedstaw swoje konkretne oczekiwania szewcowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricco Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Rozumiem Twoje rozgoryczenie zamówieniem ale trudno Ci pomóc nie widząc o co chodzi a jedynie się domyślając. Radzę; zrób zdjęcia i je zamieść wtedy znawcy zobaczą jaka to wada (jeśli wogóle wada), porozmawiaj przede wszystkim z właścicielem i przedstaw mu swoje żądania. W ostateczności pozostaje Rzecznik Praw Konsumentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 No i doradzam też zmienić ton. Kiedy się prosi o poradę osoby mające fioła na punkcie butów, niezbyt taktowne jest je od razu wyzywać od psycholi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Mi coś cała ta sytuacja śmierdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz1972 Napisano 14 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Dziś byłem w zakładzie, kolejne mierzenie butów po poprawce i kolejny fuck up, panie jednak kompletnie odmienione, nie próbowały wmówić mi,że białe jest czarne, od razu zaproponowały uszycie nowych butów, pomogły w wyborze nowej skóry, majster jeszcze raz zrobił miarę. Profeska, chapeau bas, umówmy się że wczoraj nie miały swojego dnia. Specjalnie dla miłośników fotografii butów męskich oraz tropicieli kampanii marketingowych w necie zamieszczam dzisiejsze zdjęcie z przymiarki, na podbiciu ( na zdjęciu tego tak nie widać) pomarszczona skóra. Przede wszystkim dziękuję wszystkim, którzy spróbowali mi odpowiedzieć z sensem na postawione pytania. Odbiór nowych butów w styczniu. Dam znać czy dobre, a może jednak nie, poproszę o królewskiego bana: Uważam robienie zdjęć butów za nieszkodliwe acz niepoważne hobby!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Pewnie czytają forum i stad ta reakcja Co do hobby - może też masz jakieś? Pośmiejemy się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Chłop chce pomocy, to miły był. Wróci jak znowu coś się nie powiedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Czytają, czytają. Z rzemieślników nie tylko oni. Vislav też czyta. Pozdrawiamy wszystkich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi