Velahrn Napisano 3 Grudzień 2024 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 Moze spróbować suszenia w suszarce? Rzeczy z takiego suszenia zawsze są bardziej miekkie niz takie co schły na powietrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 3 Grudzień 2024 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2024 Próbowałem. Suszarkę praktykuję od kilkunastu lat, suszę w niej większość rzeczy (oprócz swetrów i części koszul), zwykle jest jak piszesz, ale tu nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Na razie bez szerszej recenzji, ale pierwsze wrażenia negatywne: Zrobiłem 2 zamówienia: w sumie 2 koszule i 1 spodnie. Wysłali to w trzech paczkach w tym samym czasie. 2 paczki dotarły prawidłowo, trzecia nie miała informacji o opłaceniu przez nich VATu/cła/czegośtam i DHL chce 138 PLN dopłaty. Od tygodnia PC nie jest w stanie uzupełnić prawidłowo dokumentów z DHLem, przez co tylko wymieniamy się z kurierem telefonami ("znów ta nieopłacona paczka"), a jak tak dalej pójdzie to niedługo może i zaczniemy jeździć na wspólne wakacje. Ostatnie na czym stanęło to dokument o przejęciu opłat przez PC został wypełniony błędnie, więc DHL nadal trzyma paczkę. Telenoweli ciąg dalszy nastąpi. Także z plusów szansa na nowego przyjaciela, z minusów jak na firmę z tak chwalonym CS, wywodzącym się z kraju "klient nasz pann", radzą sobie tragicznie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano %s o %s Autor Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 2 godziny temu, Xune napisał: Na razie bez szerszej recenzji, ale pierwsze wrażenia negatywne: Zrobiłem 2 zamówienia: w sumie 2 koszule i 1 spodnie. Wysłali to w trzech paczkach w tym samym czasie. 2 paczki dotarły prawidłowo, trzecia nie miała informacji o opłaceniu przez nich VATu/cła/czegośtam i DHL chce 138 PLN dopłaty. Od tygodnia PC nie jest w stanie uzupełnić prawidłowo dokumentów z DHLem, przez co tylko wymieniamy się z kurierem telefonami ("znów ta nieopłacona paczka"), a jak tak dalej pójdzie to niedługo może i zaczniemy jeździć na wspólne wakacje. Ostatnie na czym stanęło to dokument o przejęciu opłat przez PC został wypełniony błędnie, więc DHL nadal trzyma paczkę. Telenoweli ciąg dalszy nastąpi. Także z plusów szansa na nowego przyjaciela, z minusów jak na firmę z tak chwalonym CS, wywodzącym się z kraju "klient nasz pann", radzą sobie tragicznie. Miałem kiedyś podobną sytuację. Ja akurat rozwiązałem to tak, że "cło" (czy jak nazwać tę opłate z dupy) zapłaciłem, żeby dostać paczkę, a potem zwróciłem się z tym do PC, które kasę mi oddało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s 1 godzinę temu, Velahrn napisał: Miałem kiedyś podobną sytuację. Ja akurat rozwiązałem to tak, że "cło" (czy jak nazwać tę opłate z dupy) zapłaciłem, żeby dostać paczkę, a potem zwróciłem się z tym do PC, które kasę mi oddało. Prosili żebym nie płacił, no to czekam aż załatwią. Najwyżej nie zamówię ponownie 🤷♂️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano %s o %s Autor Zgłoszenie Share Napisano %s o %s Ja tymczasem odebrałem kolejną koszulę 100 % merino od PC, już będzie to już piąta (dolny wieszak to u mnie koszule przed prasowaniem - jak widać, potrzeba jedynie minimalnych zabiegów, aby ją odprasować, w sumie casualowo można by też nosić bez prasowania). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 7 godzin temu Zgłoszenie Share Napisano 7 godzin temu Z kronikarskiego obowiązku: orzeł wylądował, paczka otrzymana, fajna ta kowbojska koszula z lnu, mimo że z wołowiną do czynienia mam głównie na talerzu. @Velahrn Bawełny/lny z PC do skurczenia do docelowych wymiarów polecasz prać w 30 czy 40 stopni? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 5 godzin temu Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Xune napisał: Z kronikarskiego obowiązku: orzeł wylądował, paczka otrzymana, fajna ta kowbojska koszula z lnu, mimo że z wołowiną do czynienia mam głównie na talerzu. @Velahrn Bawełny/lny z PC do skurczenia do docelowych wymiarów polecasz prać w 30 czy 40 stopni? W 40 C. Lny i merino w 30 C. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi