Skocz do zawartości

Proper Cloth

Velahrn

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 months later...

Na razie bez szerszej recenzji, ale pierwsze wrażenia negatywne:

• Zrobiłem 2 zamówienia: w sumie 2 koszule i 1 spodnie.
  • Wysłali to w trzech paczkach w tym samym czasie.
  • 2 paczki dotarły prawidłowo, trzecia nie miała informacji o opłaceniu przez nich VATu/cła/czegośtam i DHL chce 138 PLN dopłaty.
  • Od tygodnia PC nie jest w stanie uzupełnić prawidłowo dokumentów z DHLem, przez co tylko wymieniamy się z kurierem telefonami ("znów ta nieopłacona paczka"), a jak tak dalej pójdzie to niedługo może i zaczniemy jeździć na wspólne wakacje.

Ostatnie na czym stanęło to dokument o przejęciu opłat przez PC został wypełniony błędnie, więc DHL nadal trzyma paczkę. Telenoweli ciąg dalszy nastąpi.

Także z plusów szansa na nowego przyjaciela, z minusów jak na firmę z tak chwalonym CS, wywodzącym się z kraju "klient nasz pann", radzą sobie tragicznie.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1

2 godziny temu, Xune napisał:

Na razie bez szerszej recenzji, ale pierwsze wrażenia negatywne:

• Zrobiłem 2 zamówienia: w sumie 2 koszule i 1 spodnie.
  • Wysłali to w trzech paczkach w tym samym czasie.
  • 2 paczki dotarły prawidłowo, trzecia nie miała informacji o opłaceniu przez nich VATu/cła/czegośtam i DHL chce 138 PLN dopłaty.
  • Od tygodnia PC nie jest w stanie uzupełnić prawidłowo dokumentów z DHLem, przez co tylko wymieniamy się z kurierem telefonami ("znów ta nieopłacona paczka"), a jak tak dalej pójdzie to niedługo może i zaczniemy jeździć na wspólne wakacje.

Ostatnie na czym stanęło to dokument o przejęciu opłat przez PC został wypełniony błędnie, więc DHL nadal trzyma paczkę. Telenoweli ciąg dalszy nastąpi.

Także z plusów szansa na nowego przyjaciela, z minusów jak na firmę z tak chwalonym CS, wywodzącym się z kraju "klient nasz pann", radzą sobie tragicznie.

Miałem kiedyś podobną sytuację. Ja akurat rozwiązałem to tak, że "cło" (czy jak nazwać tę opłate z dupy) zapłaciłem, żeby dostać paczkę, a potem zwróciłem się z tym do PC, które kasę mi oddało.

1 godzinę temu, Velahrn napisał:

Miałem kiedyś podobną sytuację. Ja akurat rozwiązałem to tak, że "cło" (czy jak nazwać tę opłate z dupy) zapłaciłem, żeby dostać paczkę, a potem zwróciłem się z tym do PC, które kasę mi oddało.

Prosili żebym nie płacił, no to czekam aż załatwią. Najwyżej nie zamówię ponownie 🤷‍♂️

Ja tymczasem odebrałem kolejną koszulę 100 % merino od PC, już będzie to już piąta

pc.jpg

(dolny wieszak to u mnie koszule przed prasowaniem - jak widać, potrzeba jedynie minimalnych zabiegów, aby ją odprasować, w sumie casualowo można by też nosić bez prasowania).

• Like 2

1 godzinę temu, Xune napisał:

Z kronikarskiego obowiązku: orzeł wylądował, paczka otrzymana, fajna ta kowbojska koszula z lnu, mimo że z wołowiną do czynienia mam głównie na talerzu.

@Velahrn Bawełny/lny z PC do skurczenia do docelowych wymiarów polecasz prać w 30 czy 40 stopni?

W 40 C.

Lny i merino w 30 C.

• Like 1