Gość gccg Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Albert - Krol Belgii (na ponizszym zdjeciu bez kieszonki na poszetke) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 gccg, jak może byc kieszonka z poszetką skoro widzę order na szerokiej wstędze przełożonej przez lewe ramię króla Alberta, wraz z gwiazdą orderu przypiętą poniżej piersi po lewej stronie. Panowie, zrobiło się tutaj strasznie poważnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 znakomicie uszyta marynarka z ... no właśnie z czego? Farbowanego futra Wielkiego Ptaka z Ulicy Sezamkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 gccg, jak może byc kieszonka z poszetką skoro widzę order na szerokiej wstędze przełożonej przez lewe ramię króla Alberta, wraz z gwiazdą orderu przypiętą poniżej piersi po lewej stronie. Panowie, zrobiło się tutaj strasznie poważnie. To aluzja do dyskusji "frak z poszetka czy tez bez" ... bez wzgledu na powod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Nieco badziej zakręcone klimaty, które też lubię: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Nieco badziej zakręcone klimaty, które też lubię:Ale on nie jest dobrze ubrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 znakomicie uszyta marynarka z ... no właśnie z czego? Farbowanego futra Wielkiego Ptaka z Ulicy Sezamkowej? Mnie to wygląda na zielonego kuplunga szwarcwaldzkiego, co wywołuje we mnie spory smutek, bo one są na wymarciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Niestety, Miles Davis chodził świetnie ubrany w czasach Kind of Blue czy Miles Ahead. I ia lubię muzycznie czas od Kind of Blue do On the Corner, ze wskazaniem na dwie genialne płyty: In a Silent Way oraz okres Bitches Brew. Niestety, pod koniec tego okresu, jeśli chodzi o ubranie, Davies uległ wpływom Davida Bowie. Muzycznie był na szczęście geniuszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Frankenstein, ja lubię płyty po przejściu Milesa z wytwórni Columbia do Warnera. W najnowszej "Polityce" jest wywiad z Markiem Karewiczem. Poniżej jego słynne zdjęcie z warszawskiego koncertu z 1983 r., które Miles kazał powiększyć do 10 m i powiesić na wieżowcu na Manhattanie w Nowym Jorku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Malcolm X Patrice Lumumba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Frankenstein, ja lubię płyty po przejściu Milesa z wytwórni Columbia do Warnera. W najnowszej "Polityce" jest wywiad z Markiem Karewiczem. Poniżej jego słynne zdjęcie z warszawskiego koncertu z 1983 r., które Miles kazał powiększyć do 10 m i powiesić na wieżowcu na Manhattanie w Nowym Jorku. Zdjęcie Karewicza jest rewelacyjne. Byłem na jego koncercie, chyba w 1988 albo 1989, podczas drugiej wizyty w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 31 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2011 Frankenstein, ja lubię płyty po przejściu Milesa z wytwórni Columbia do Warnera. W najnowszej "Polityce" jest wywiad z Markiem Karewiczem. Poniżej jego słynne zdjęcie z warszawskiego koncertu z 1983 r., które Miles kazał powiększyć do 10 m i powiesić na wieżowcu na Manhattanie w Nowym Jorku. Zdjęcie Karewicza jest rewelacyjne. Byłem na jego koncercie, chyba w 1988 albo 1989, podczas drugiej wizyty w Polsce. Zazdroszczę! W czasach szkolnych na moich drzwiach wisiał poniższy plakat Milesa. Na stronie internetowej Jazz Forum wciąż do kupienia w rewelacyjnej cenie 6 zł. http://www.jazzforum.com.pl/news.php?ac ... atic&id=69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Tło zdjęcia Malcolma X i Miles Davis przypomnieli mi o Theloniousie Monku: Jak widać na zdjęciu z Sartorialista, bywa inspiracją dla współczesnych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Klasyczna męska elegancja w wydaniu Herberta Strickera, blogera i współredaktora "Gentelmen's Gazette": http://www.gentlemansgazette.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryshard Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Moj glos pada na wspomnianego juz wczesniej wloskiego aktora. Marcello Mastroianni Wlasciwie od niego i jego dwoch filmow (La dolce vita, 8 i 1/2) zaczela sie moja przygoda z elegancja. One zreszta ugruntowaly jego klasyczny styl. On takze jest synonimem mojej glownej zasady elegancji: ladnemu we wszystkim ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 W Internecie można obejrzeć mnóstwo zdjęć Marcello Mastroianniego, ale głównie z planu filmowego. Prywatnie obstalowywał garnitury przede wszystkim u rzymskich krawców - Ciro Giulianiego (BRIONI), a także u Piattellego, Zenobiego oraz Battistoniego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Czy nie jest wieksza sztuka byc dobrze ubranym bez garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Jakoś nie potrafię sobie jednak wyobrazić Marcello Mastroianniego bez towarzystwa pięknych kobiet: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Coz ... ona jest bardzo minimalistycznie odziana ... w lancuszek na szyii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Coz ... ona jest bardzo minimalistycznie odziana ... w lancuszek na szyii.Bez krzyżyka, bezbożnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2011 Jakoś nie potrafię sobie jednak wyobrazić Marcello Mastroianniego bez towarzystwa pięknych kobiet:ja też nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Coz ... ona jest bardzo minimalistycznie odziana ... w lancuszek na szyii.Bez krzyżyka, bezbożnica Moze przyjabys ja na reedukacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Dobrze ubranym mozna byc tez w innych cywilizacjach - dzentelmeni z zachodniej Papuii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Tak, mają świetny gust jeżeli chodzi o bieliznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Sa chyba dowodem na to, ze w pewnych sytuacjach bielizna staje sie strojem formalnym. Dzentelmen na polowaniu moglby byc przykladowo ambasadorem Papuii Nowej Gwineii i w tymze stroju narodowym przekazac listy uwierzytelniajace np holenderskiej krolowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi