Skocz do zawartości

Dobrze ubrany mężczyzna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gccg, jak może byc kieszonka z poszetką skoro widzę order na szerokiej wstędze przełożonej przez lewe ramię króla Alberta, wraz z gwiazdą orderu przypiętą poniżej piersi po lewej stronie.

Panowie, zrobiło się tutaj strasznie poważnie.

post-387-13658919726017_thumb.jpg

Opublikowano

gccg, jak może byc kieszonka z poszetką skoro widzę order na szerokiej wstędze przełożonej przez lewe ramię króla Alberta, wraz z gwiazdą orderu przypiętą poniżej piersi po lewej stronie.

Panowie, zrobiło się tutaj strasznie poważnie.

To aluzja do dyskusji "frak z poszetka czy tez bez" ... bez wzgledu na powod :D
Opublikowano

znakomicie uszyta marynarka z ... no właśnie z czego? Farbowanego futra Wielkiego Ptaka z Ulicy Sezamkowej?

Mnie to wygląda na zielonego kuplunga szwarcwaldzkiego, co wywołuje we mnie spory smutek, bo one są na wymarciu.

;)

Opublikowano

Niestety, Miles Davis chodził świetnie ubrany w czasach Kind of Blue czy Miles Ahead. I ia lubię muzycznie czas od Kind of Blue do On the Corner, ze wskazaniem na dwie genialne płyty: In a Silent Way oraz okres Bitches Brew. Niestety, pod koniec tego okresu, jeśli chodzi o ubranie, Davies uległ wpływom Davida Bowie. Muzycznie był na szczęście geniuszem.

post-400-13658919727003_thumb.jpg

post-400-13658919727213_thumb.jpg

post-400-13658919727584_thumb.jpg

Opublikowano

Frankenstein, ja lubię płyty po przejściu Milesa z wytwórni Columbia do Warnera. W najnowszej "Polityce" jest wywiad z Markiem Karewiczem. Poniżej jego słynne zdjęcie z warszawskiego koncertu z 1983 r., które Miles kazał powiększyć do 10 m i powiesić na wieżowcu na Manhattanie w Nowym Jorku.

post-387-13658919791377_thumb.jpeg

Opublikowano

Frankenstein, ja lubię płyty po przejściu Milesa z wytwórni Columbia do Warnera. W najnowszej "Polityce" jest wywiad z Markiem Karewiczem. Poniżej jego słynne zdjęcie z warszawskiego koncertu z 1983 r., które Miles kazał powiększyć do 10 m i powiesić na wieżowcu na Manhattanie w Nowym Jorku.

Zdjęcie Karewicza jest rewelacyjne.

Byłem na jego koncercie, chyba w 1988 albo 1989, podczas drugiej wizyty w Polsce.

Opublikowano

Zdjęcie Karewicza jest rewelacyjne.

Byłem na jego koncercie, chyba w 1988 albo 1989, podczas drugiej wizyty w Polsce.

Zazdroszczę! W czasach szkolnych na moich drzwiach wisiał poniższy plakat Milesa. Na stronie internetowej Jazz Forum wciąż do kupienia w rewelacyjnej cenie 6 zł.

http://www.jazzforum.com.pl/news.php?ac ... atic&id=69

post-387-13658919727872_thumb.jpg

Opublikowano

Moj glos pada na wspomnianego juz wczesniej wloskiego aktora.

Marcello Mastroianni

Dołączona grafika

Wlasciwie od niego i jego dwoch filmow (La dolce vita, 8 i 1/2) zaczela sie moja przygoda z elegancja. One zreszta ugruntowaly jego klasyczny styl. On takze jest synonimem mojej glownej zasady elegancji: ladnemu we wszystkim ladnie :P

Dołączona grafika

Opublikowano

W Internecie można obejrzeć mnóstwo zdjęć Marcello Mastroianniego, ale głównie z planu filmowego. Prywatnie obstalowywał garnitury przede wszystkim u rzymskich krawców - Ciro Giulianiego (BRIONI), a także u Piattellego, Zenobiego oraz Battistoniego.

post-387-13658919788189_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Coz ... ona jest bardzo minimalistycznie odziana ... w lancuszek na szyii.

Bez krzyżyka, bezbożnica :!:
Moze przyjabys ja na reedukacje ? :?:
Opublikowano

Sa chyba dowodem na to, ze w pewnych sytuacjach bielizna staje sie strojem formalnym. Dzentelmen na polowaniu moglby byc przykladowo ambasadorem Papuii Nowej Gwineii i w tymze stroju narodowym przekazac listy uwierzytelniajace np holenderskiej krolowej.