The-Bigwig Napisano 24 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2012 Cześć! Co myślicie o tym znanym wzorze, Rugby? Koszulki czy bluzy z białymi kołnierzykami i najlepiej poziome, dwukolorowe, grube pasy to moim zdaniem mus przy stylu preppy. Świetnie komponują się ze zwykłymi, beżowymi albo białymi chino. Mam takich bluz i koszulek wiele, więc nie jest to wątek "czy kupić", tylko nasze przemyślenia i ewentualne obiekcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 24 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2012 Jest to dla mnie alteranatywa dla koszula+sweter+apaszka. Bardzo lubię ten wzór. Bardzo często nosze takowe, bo jest to praktyczne ubranie wierzchne jak i mocno casual'owe. Brakuje mi tego klasycznego Polo Ralph Lauren w granatowo żółte pasy z białym kołnierzykiem. (cena powalająca jak na mój portfel). Jednym słowem uwielbiam je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 25 Sierpień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 JBrakuje mi tego klasycznego Polo Ralph Lauren w granatowo żółte pasy z białym kołnierzykiem. (cena powalająca jak na mój portfel). Wyprzedaż u Ralpha, teraz się opłaca. http://www.rugby.com/shop/item.aspx?pro ... cp=3768060 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 25 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2012 Co myślicie o tym znanym wzorze, Rugby? Koszulki czy bluzy z białymi kołnierzykami i najlepiej poziome, dwukolorowe, grube pasy to moim zdaniem mus przy stylu preppy. Świetnie komponują się ze zwykłymi, beżowymi albo białymi chino. Mam takich bluz i koszulek wiele, więc nie jest to wątek "czy kupić", tylko nasze przemyślenia i ewentualne obiekcje. Całkowicie nie w moim stylu. Wyglądają za bardzo młodzieżowo nawet jak na każual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 26 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2012 Nie twórzmy jakiś mitów. Materiał na spodnie sztuczkowe ma większość producentów tkanin (chociażby próbnik PB Universal Harrisons) za 50-100zł/m maksymalnie więcej niż polskie tkaniny, których czas świetności jednak minął. Cenę ledwo dosięgającą 1000zł/m osiągają raczej tylko materiały z wysokiej jakości kaszmiru. W takim układzie nie znam do końca realiów. Coś polecacie do sprawnego, szybkiego zamówienia online? http://www.johnfosterdirect.com/fine-cloths/en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2012 JBrakuje mi tego klasycznego Polo Ralph Lauren w granatowo żółte pasy z białym kołnierzykiem. (cena powalająca jak na mój portfel). Wyprzedaż u Ralpha, teraz się opłaca. http://www.rugby.com/shop/item.aspx?pro ... cp=3768060 Próbowałem wcześniej ale wywala mi Polskę jako kraj docelowy i zostawia jedynie Estados Unidos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjan Cyfer Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 Panowie, jakie jest Wasze zdanie na temat zakladania koszuli i krawata pod bluze rugby? Bardzo czesto widze taki zestaw na zdjeciach rugby Ralpha Laurena. Na atletetycznych sylwetkach, a uscislajac szerokich w brakach, mysle ze wygladaloby to dobrze. Nie widzialem niestety nikogo tak ubranego, nawet na zdjeciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 Panowie, jakie jest Wasze zdanie na temat zakladania koszuli i krawata pod bluze rugby? Bardzo czesto widze taki zestaw na zdjeciach rugby Ralpha Laurena. Na atletetycznych sylwetkach, a uscislajac szerokich w brakach, mysle ze wygladaloby to dobrze. Nie widzialem niestety nikogo tak ubranego, nawet na zdjeciu. a tak poza tym, jestem na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 Panowie, jakie jest Wasze zdanie na temat zakladania koszuli i krawata pod bluze rugby? Bardzo czesto widze taki zestaw na zdjeciach rugby Ralpha Laurena. Na atletetycznych sylwetkach, a uscislajac szerokich w brakach, mysle ze wygladaloby to dobrze. Nie widzialem niestety nikogo tak ubranego, nawet na zdjeciu.Jestem na nie. Widziałem to zdjęcie ale dwa kołnierzyki obok siebie za dużo jak dla mnie. Za to bluzę rugby pod marynarkę owszem tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 Słyszałem, że szczególnie dobrze bluzy rugby wyglądają pod bielską wełną w jodełkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 Słyszałem, że szczególnie dobrze bluzy rugby wyglądają pod bielską wełną w jodełkę. To raczej holenderska jodełka i co więcej pan ma koszulę i krawat http://www.unabashedlyprep.com/site/going-dutch/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjan Cyfer Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 Dziekuje Panom za odpowiedzi. Dla ulatwienia przedstawie jeszcze jedno zdjecie http://www.ralphlaurensoutlets-online.c ... LA0007.jpg Mam bardziej przychylne nastawienie do takiego zestawu. Wynika to pewnie z faktu, ze tego typu ubior (bluza rygby) i sam sport jest w kraju, w ktorym mieszkam bardzo popularny w przeciwienstwie zapewne do Polski. Latwiej jest sciagnac sama marynarke i zalozyc bluze, niz przebierac sie calkiem idac prosto z pracy na mecz na stadion lub do pubu. Chociaz oczywiscie w pytaniu mialem na mysli ubieranie sie tak nie w zwiazku z ww. okolicznosciami. Jeszcze raz dziekuje za Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 Lada dzień będzie u mnie na blogu wpis o bluzach rugby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 27 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2012 Też krawat i bluza (ale inna, z kapturem) viewtopic.php?f=1&t=4&hilit=bluza&start=3064 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0bert Napisano 28 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2012 To jeszcze jedno zdjecie co do bluz rugby, krawatów, koszul i marynarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 29 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2012 Więcej o samej bluzie: http://mr-vintage.blogspot.com/2012/08/bluza-rugby.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 29 Sierpień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2012 Szukałem czegoś nietypowego i udało mi się kupić takie dwie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 30 Sierpień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2012 Ja tam wolę grube pasy. Choć mam też jedną że wzorem jakby w szpic. Zrobię zdjęcie w jakiś dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 30 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2013 Nie mam porównania, ale robi wrażenie bardzo przyzwoitej. Mięsisty materiał, gruby kołnierz, dbałość o detale. Krój uwzględnia więcej kilogramów w okolicy brzucha. Polecam. http://www.ctshirts.co.uk/men's-casualwear/men's-polo-shirts/Charcoal-rugby-shirt?q=gbpdefault||jr034cha|||||||||||||&page=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi