Skocz do zawartości

Płaszcz, kurtka, itd. - dyskusje i porady

jachobs

Rekomendowane odpowiedzi

1) ORLICZ-4   kupiony koło 23 w środę 3.12, po chwili automatyczny mail z potwierdzeniem zamówienia i że przygotowanie w toku. W poniedziałek zmiana statusu na DOSTRCZANY. We wtorek przyjechał kurier. 

2) ORLICZ-2 kupiony koło 22 w sobotę 6.12. Mail z informacją o dostarczaniu we wtorek 9.12.

Oba płaszcze w rozmiarze 52H (czyli na 182)

Sugeruję napisać do Próchnika przez ich mail ze strony i zgłosić zapotrzebowanie na guziki zapasowe (argumentować, że to zbyt drogi nabytek, aby ryzykować utratę tak nietypowych guzików). U mnie interwencja pomogła i w tydzień uporali się ze sprawą. Mam guziki do obioru z salonu z Złotych Tarasach.

• Oceniam pozytywnie 1

Panowie, mogę prosić o zdjecia Orlicz-4? Chodzi mi głównie o kolor.

Ja postaram się jutro przy naturalnym świetle, żeby nie przekłamywać teraz.

@MrJacob: wąąątpię. Chodzi mi o guzik, który służy do przytrzymania w jednym miejscu tej części płaszcza, która chowa się po zapięciu pod frontem. Jest tam specjalna dziurka do zapięcia przecież :) Chyba, że mowimy o różnych guzikach, ale ja zauważyłem tylko ten.

Dlatego wątpię, żeby Próchnik umieszczał guzik zapasowy w takim miejscu, bo użycie go wiąże się z większymi komplikacjami, niż gdyby był zapakowany w samarkę gdzieś przy metce.

W świetle dziennym wygląda o niebo lepiej niż na zdjęciach Próchnika. Szkoda, że jak już się zdecydowałem, to wycofali go z oferty sklepu internetowego. Mam nadzieję, że nie bezpowrotnie :x

Rano jeszcze były wszystkie rozmiary. Tez czekałem tylko na zdjęcie i miałem zamawiać (dogadać się z nimi na ewentualną zamianę). Pomijając to że sprzedali mi metafizyczny płaszcz orlicz-2 i przez tydzień zero informacji że nie mają go nawet na stanie, Pani z obsługi klienta nie nadaję się do tej roboty. Dwa razy dzwoniłem w odstępie jednodniowym i codziennie słyszę "proszę poczekać 10 minut, już sprawdzam i do pana oddzwaniam". Jak można się domyśleć, w tym konkretnym przypadku 10 minut to bardzo elastyczna jednostka czasu (tzn zero informacji, chociażby na e-maila). Coś czuję że trzeci telefon już taki miły nie będzie ;)

• 1 month later...

Zastanawiam się nad trenczami od Bytomia. Wszystkie są, niestety, szare, ale w tej cenie nie znalazłem póki co nic lepszego. Czy są jakieś lepsze opcje w tym(promocyjnym) przedziale cenowym?

Dla mnie trencz tylko i wyłącznie w kolorze beżowym. Lepiej poczekać trochę dłużej niż kupić coś z czego nie będziesz zadowolony.