Halius Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 No cóż, pomyśle, choć wolałbym kupić jednak taniej. Na szczęście garnitur udało mi się juz znaleźć w moim rozmiarze tj. 42 w Albione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Co myślicie o koszuli z kołnierzem button down/under + mankiety na spinki? Chodzi za mną coś podobnego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Mi się to gryzie ze sobą, ale ja jestem specyficzny, np. cały czas nie mogę się przekonać do koszuli winchester. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Ja bym nosił (może bardziej -under niż -down), ale z węzełkami lub mniej formalnymi spinkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Niezbyt podoba mi się ta idea. Pewnie dlatego, że w kwestii spinek jestem nad wyraz wybredny i jakoś te mniej formalnie "nie mogą mi przejść przez mankiet" No a srebrnych do takiej koszuli nie założę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Mam skrzywienie i dla mnie mankiety na guziki praktycznie nie istnieją, łącze prawie zawsze mankiet na spinki z button-under z powodów praktycznych - przy braku krawata kołnierz się nie rozłazi, a guzika i tak nie widać (do button-down nie mogę się przekonać) Polecam spinki z kamieniem, gdzie tak naprawdę srebrna rama jest tylko ledwo widoczną ramą, np. - lapis lazuli: (link znaleziony w necie dla zobrazowania) http://www.adamska-atelier.com/wordpress/wp-content/uploads/2014/11/Spinki-do-mankiet%C3%B3w-srebro-lapis-lazuli-Cuff-links-silver-lapis-lazuli.jpg - tutaj inne przykłady: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2886-exoxe-akcesoria-ze-sk%C3%B3r-od-klasyki-do-egzotyki/page-2#entry140868 https://forum.butwbutonierce.pl/topic/2886-exoxe-akcesoria-ze-skór-od-klasyki-do-egzotyki/?p=142753 Przy wyborze w miarę matowego kamienia / skóry nie ma efektu formalnego połysku. Spinki węzełki to jakiś koszmar przy zakładaniu (super ciężko się je wkłada) Zachęcam każdego do spróbowania swoich sił z mankietami na spinki w nieformalnych koszulach, jest ogromne pole do zabaw wzorami, fakturami, kolorami. Lapis Lazuri jest najbardziej wdzięcznym kamieniem na start - sprawdzi się i w koszuli w kratę, jak i do białej formalnej (ale raczej stroju formalnego biznesowego lub koktajlowego, a nie sticte wieczorowego) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Czyli nie jest to wcale taki zły pomysł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Nie jest. Sam jeszcze nie mam, ale koniecznie mieć muszę No cóż, pomyśle, choć wolałbym kupić jednak taniej. Na szczęście garnitur udało mi się juz znaleźć w moim rozmiarze tj. 42 w Albione. Mam podobny problem (194/100 i bardzo długie ręce), ale wizyta u krawcowej może zdziałać cuda, koszulę da się zwęzić o więcej niż jeden rozmiar (4 cm) w klatce. Tak więc jeśli znajdziesz coś pasującego na długość rękawów (trudna sprawa, wiem ), a nieco zbyt szerokiego - kupuj śmiało, oddaj do zwężenia. Zapłacisz 20-30 zł, a będziesz miał dobrze dopasowaną koszulę w cenie niższej niż porządne MTM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShereKhan Napisano 24 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2015 Witam, Czy ktoś miał do czynienia z koszulami z bivolino.com? Chodzi zarówno o sam produkt, czyli jakość materiału, wykończenia, dopasowania, a także o doświadczenia z samym sklepem - kontakt, płatność, ewentualne zwroty. Jakiś czas temu na pewnym portalu zakupowym można było nabyć voucher na 60 EUR zniżki na koszulę i przez to zacząłem się zastanawiać nad taką opcją MTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shinobi Napisano 25 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2015 Nie jest. Sam jeszcze nie mam, ale koniecznie mieć muszę Mam podobny problem (194/100 i bardzo długie ręce), ale wizyta u krawcowej może zdziałać cuda, koszulę da się zwęzić o więcej niż jeden rozmiar (4 cm) w klatce. Tak więc jeśli znajdziesz coś pasującego na długość rękawów (trudna sprawa, wiem ), a nieco zbyt szerokiego - kupuj śmiało, oddaj do zwężenia. Zapłacisz 20-30 zł, a będziesz miał dobrze dopasowaną koszulę w cenie niższej niż porządne MTM. To tak jak u mnie, ok. 195/100. Mam garnitur oraz 3 marynarki z Albione (bardzo sobie chwalę), natomiast jeśli chodzi o koszule, polecam Bytom. Ja kupiłem ostatnio kilka koszul w sylwetce wyszczuplonej. Jakość wykonania ok (versus cena oczywiście), długie rękawy, długa koszula (nie wyłazi ze spodni przy siadaniu), co jest dla mnie bardzo istotne. Mam mieszane doświadczenia z Lambertem oraz Lantierem (chociaż udało mi się wstrzelić w dwie koszule z ich oferty). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drtulp Napisano 25 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2015 Czy ktoś miał stycznosć z koszulami Rosso Fiorentino? Są do nabycia np w Tkmaxx. Dawno zadane pytanie, ale że dotyczy mojej ulubionej marki odpowiem: Bardzo dobre koszule, a że w TKMaxx można i za 80zł je dostać - warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Gdy kupujecie nowe koszule, czy to w sklepie stacjonarnym czy w internetowym jak vistula, osovski zalando itp, to pierzecie je na samym początku zaraz po rozpakowaniu czy po prostu prasujecie i ubieracie? http://www.askandyaboutclothes.com/forum/showthread.php?92596-New-shirt-wash-before-wearing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Piorę - po pierwsze, mógł ktoś już je mierzyć, po drugie, skracam rękawy, więc daję szansę na skurczenie się bawełny przy pierwszym praniu (i osiągnięciu docelowych wymiarów). Chociaż kilka razy mierzyłem koszule przed i po praniu i różnic nie zaobserwowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Ja osobiście oddaję od razu do prania (gdybym napisał, że sam je piorę, to żona chyba przeklęłaby mnie chyba na wieki ). Jedyne względy w tym zakresie akurat u mnie to te "higieniczne". Raz zmuszony byłem założyć na siebie i wyjść ze sklepu we właśnie kupionej koszuli i do momentu, do którego jej nie zdjąłem myślałem, że oszaleję. Oczywiście przed wrzuceniem do prania koszulę najlepiej jest przymierzyć Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Dzięki za wasze odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Dawno zadane pytanie, ale że dotyczy mojej ulubionej marki odpowiem: Bardzo dobre koszule, a że w TKMaxx można i za 80zł je dostać - warto. Jakie są jeszcze inne dobre firmy których koszule można kupić w TKMaxx? Oprócz tych które znam, jeśli tam występują, tj. seidensticker, profuomo, olymp, tommy hilfiger, calvin kleine i teraz także Rosso Fiorentino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Macaj materiał, sprawdzaj rozmiary - podoba Ci się i pasuje, kupuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Paul Smith. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Ja osobiście oddaję od razu do prania (gdybym napisał, że sam je piorę, to żona chyba przeklęłaby mnie chyba na wieki ). Jedyne względy w tym zakresie akurat u mnie to te "higieniczne". Raz zmuszony byłem założyć na siebie i wyjść ze sklepu we właśnie kupionej koszuli i do momentu, do którego jej nie zdjąłem myślałem, że oszaleję. Oczywiście przed wrzuceniem do prania koszulę najlepiej jest przymierzyć Pozdrawiam. Miałem kiedyś przez pewien czas odpływ od pralki umieszczony w wannie i widok brudnej wody, która wypływała z węża do wanny po praniu niby czystego, noweg,o przyniesionego prosto ze sklepu ubrania czy np. pościeli, przekonał mnie, że wszystko warto wyprać przed założeniem / użyciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Miałem kiedyś przez pewien czas odpływ od pralki umieszczony w wannie i widok brudnej wody, która wypływała z węża do wanny po praniu niby czystego, noweg,o przyniesionego prosto ze sklepu ubrania czy np. pościeli, przekonał mnie, że wszystko warto wyprać przed założeniem / użyciem. Na pewno to był brud? Nie wiem, czy kiedyś prałeś w ręku, ale dodając proszku do prania do czystej wody uzyskuje się wizualnie szarą breję . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 27 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2015 Ten wąż był w wannie z pół rok więc nie raz widziałem jaka woda się z niego wydobywa i jestem pewien, że to był brud. Słyszałem też od ludzi z przemysłu odzieżowego, że nowe ubrania są często zakurzone zanim zostaną zapakowane. Ps. Prałem w ręku też nie raz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Polecam,naprawdę warto zwłaszcza w cenach ,,wyprzedażowych". http://www.alessandrogherardi.it/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micappo Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Ktoś zna koszule tej marki? Jak z jakością? Jest obecnie promocja, 3 za 120 €. http://www.camicissima.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Ktoś zna koszule tej marki? Jak z jakością? Jest obecnie promocja, 3 za 120 €. http://www.camicissima.com/ We Włoszech sporo jest sklepów tej marki i zawsze wielkie plakaty informują o atrakcyjnej cenie,czy warto je kupić?,wszystko zależy od tego jakie masz oczekiwania w stosunku do koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emense Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 jest parę postów o tej firmie na forum, opcja szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi