qwertasdf Napisano 28 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2014 Figurki mają 7mm, a mechanizm 3.43mm. A co z resztą tego nie wie nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 1 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2014 czasomierz, dzieło sztuki jubilerskiej Roger Dubois "Knights of The Round Table" 150k BGP Na godzinie: 1 - Sir Kay 2 - Sir Gawain 3 - Sir Bohors 4 - Sir Uriens 5 - Sir Hector 6 - Sir Percival 7 - Sir Bedivere 8 - Sir Tristan 9 - Sir Sagramore 10 - Sir Galahad 11 - Sir Lancelot 12 - Sir Arthur Pendragon Nie uważacie, że jest on "nieco" kiczowaty? Dwanaście figurek facetów uciętych w pasie, na tarczy zegarka na rękę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2014 świat zegarków ma stylistykę znacznie bardziej odważną / awangardową niż świat klasycznych butów czy garniturów. Duża część tych "kiczowatych" projektów jest skierowana do odbiorców z Azji (od arabów po chińczyków) a ich poczucie estetyki jest zdecydowanie inne niż nasze. Poniżej, na dobry dzień - wzornictwo prosto z Izraela. Mr Itay Noy i jego model "Fractal" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 1 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2014 Słusznie, czasem po prostu patrzę na niektóre dzieła (pod względem rzemieślniczym, ten zegarek z Sir Arthurem jest świetny) i zastanawiam, czy coś ze mną jest nie tak, czy z ceną... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2014 na dobry wieczór cos jeszcze bardziej odjechanego, ale za to w podobnej cenie Van Cleef & Arpels - The Midnight Planetarium Poetic Complication 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor Napisano 1 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2014 Wygląda na ręku jak jakiś pulsometr. albo jak kawal plyty chodnikowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 2 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2014 Ten z Rycerzami Okrągłego Stołu na pierwszy rzut oka kojarzył mi się z, miłą memu sercu, ruletką. Rycerze byli rozczarowaniem. Ten planetarny - to już kompletny hermet. Widzę to na nadgarstku czarnego charekteru w James'ie Bond'zie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Olgierd Napisano 2 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2014 Ten z Rycerzami Okrągłego Stołu na pierwszy rzut oka kojarzył mi się z, miłą memu sercu, ruletką. Rycerze byli rozczarowaniem. Ci rycerze powinni jeszcze tańczyć i śpiewać, albo chociaż chrzęścić zbroją i kruszyć kopie. BTW ciekawe czy artysta skupił się na całym wyposażeniu, w tym suspensorium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 2 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2014 Nuda, Jak się bawić to na całego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Wczoraj taki zegarek trochę nosiłem : 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Całkiem fajny.. Czy wskazówki zasłaniają OH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 Co prawda to nie zegarek, ale całkiem elegancki jak na kwarca: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ati Napisano 21 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2014 Jak na biurko, to może taki ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 Taki nie, za drogi. Za to na nadgarstek może być taki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 a ja dzisiaj zaproponuję kilka ciekawych pasków znalezionych w necie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 No fajne Damian, nawet znam gościa Żeby nie spamować samymi paskami to dorzucę zegarek, trochę niecodzienne połącznie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2014 informacje ze świata na które dawno czekałem, artykuł w Financial Times Watchmakers’ price cuts are a sign of the times http://www.ft.com/intl/cms/s/0/416f8e0e-8d95-11e3-9dbb-00144feab7de.html#axzz2xM7GlgXj kilka ciekawych cytatów: Although exports hit an all-time high (...), they were just 1.9 per cent above the level achieved in 2012.For an industry used to double-digit growth, the slowdown was something of a shock A sign of this caution is that a number of brands are considering cutting prices in 2014 – a noteworthy change of direction in an industry that has seemed able to raise them almost at will in recent years Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 29 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2014 Przedstawiam mój osiemnastkowy prezent: Atlantic Worldmaster. Zawsze chciałem mechanika i w końcu go mam ! Bez żadnych renowacji, ingerencji w oryginalny stan. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Czy da sie wyczyscic te plamki w samym środku przy wskazówkach?? Odebrałem od podrzadnego zegarmistrza i wrócił w takim stanie Przepraszam za zdjęcia z boku ale nie umiem jeszcze dobrze tego zrobic. Na drugim zdjęciu widać lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubus004 Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Wyjąć wskazówki i próbować wyczyścić szmatką. Jeśli plamy są nie do wyczyszczenia to należy oddać do pozłocenia. Z tego co się orientuje złocenie robią tylko w większych miastach. Na 100% wiem, że w Warszawie, z tego co kojarzę, na Złotej ktoś się tym zajmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Próbowałem juz delikatnie wodą z płynem i wcale lepiej nie było Edit: za daleko poszukam w Krakowie ale dziękuję za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2014 DS Powermatic - imo bardzo fajna propozycja w budżecie ok. 2.5k zł. Korzystam już ze dwa miesiące i cały czas cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor Napisano 12 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2014 2,5 z paskiem czy bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor Napisano 12 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2014 to ja moze dam swoją propozycje w stylu vintage cerina DS-2 lub w wersji z paskiem tropic (bardziej sportowo) nie jest to super elegancki zegarek ale do koszuli/garnituru w wersji z pierwszym paskiem sam noszę kosztuje naprawdę nie dużo jakieś 500-600pln w dobrym stanie można kupić no jeszcze takie coś chyba w temacie eleganckich zegarków będzie pasowało http://www.mrgoodlife.net/fashion-style/10-reasons-to-wear-a-luxury-watch-on-your-wrist/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2014 Filip - rozumiem, że niniejszym przedstawiasz efekt rozstrzygnięcia swoich rozterek z ostatniego wpisu, z www.wdrugiejskorze.pl? ... ...Wiedziałem, że będzie dobrze, ale wyszło wręcz z efektem WOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi