qwertasdf Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2014 Figurki mają 7mm, a mechanizm 3.43mm. A co z resztą tego nie wie nikt 1 Cytuj
arche Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 czasomierz, dzieło sztuki jubilerskiej Roger Dubois "Knights of The Round Table" 150k BGP Na godzinie: 1 - Sir Kay 2 - Sir Gawain 3 - Sir Bohors 4 - Sir Uriens 5 - Sir Hector 6 - Sir Percival 7 - Sir Bedivere 8 - Sir Tristan 9 - Sir Sagramore 10 - Sir Galahad 11 - Sir Lancelot 12 - Sir Arthur Pendragon Nie uważacie, że jest on "nieco" kiczowaty? Dwanaście figurek facetów uciętych w pasie, na tarczy zegarka na rękę... Cytuj
damiance Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 świat zegarków ma stylistykę znacznie bardziej odważną / awangardową niż świat klasycznych butów czy garniturów. Duża część tych "kiczowatych" projektów jest skierowana do odbiorców z Azji (od arabów po chińczyków) a ich poczucie estetyki jest zdecydowanie inne niż nasze. Poniżej, na dobry dzień - wzornictwo prosto z Izraela. Mr Itay Noy i jego model "Fractal" Cytuj
arche Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Słusznie, czasem po prostu patrzę na niektóre dzieła (pod względem rzemieślniczym, ten zegarek z Sir Arthurem jest świetny) i zastanawiam, czy coś ze mną jest nie tak, czy z ceną... 1 Cytuj
damiance Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 na dobry wieczór cos jeszcze bardziej odjechanego, ale za to w podobnej cenie Van Cleef & Arpels - The Midnight Planetarium Poetic Complication 1 Cytuj
igor Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Wygląda na ręku jak jakiś pulsometr. albo jak kawal plyty chodnikowej Cytuj
Marek2011 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Ten z Rycerzami Okrągłego Stołu na pierwszy rzut oka kojarzył mi się z, miłą memu sercu, ruletką. Rycerze byli rozczarowaniem. Ten planetarny - to już kompletny hermet. Widzę to na nadgarstku czarnego charekteru w James'ie Bond'zie. Cytuj
Gość Olgierd Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Ten z Rycerzami Okrągłego Stołu na pierwszy rzut oka kojarzył mi się z, miłą memu sercu, ruletką. Rycerze byli rozczarowaniem. Ci rycerze powinni jeszcze tańczyć i śpiewać, albo chociaż chrzęścić zbroją i kruszyć kopie. BTW ciekawe czy artysta skupił się na całym wyposażeniu, w tym suspensorium? Cytuj
Remy Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Nuda, Jak się bawić to na całego: Cytuj
Kyle Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Wczoraj taki zegarek trochę nosiłem : 3 Cytuj
proki1971 Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Całkiem fajny.. Czy wskazówki zasłaniają OH? Cytuj
eye_lip Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 Co prawda to nie zegarek, ale całkiem elegancki jak na kwarca: 1 Cytuj
Ati Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 Jak na biurko, to może taki ? 3 Cytuj
eye_lip Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2014 Taki nie, za drogi. Za to na nadgarstek może być taki 1 Cytuj
damiance Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 a ja dzisiaj zaproponuję kilka ciekawych pasków znalezionych w necie: Cytuj
eye_lip Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 No fajne Damian, nawet znam gościa Żeby nie spamować samymi paskami to dorzucę zegarek, trochę niecodzienne połącznie: Cytuj
damiance Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 informacje ze świata na które dawno czekałem, artykuł w Financial Times Watchmakers’ price cuts are a sign of the times http://www.ft.com/intl/cms/s/0/416f8e0e-8d95-11e3-9dbb-00144feab7de.html#axzz2xM7GlgXj kilka ciekawych cytatów: Although exports hit an all-time high (...), they were just 1.9 per cent above the level achieved in 2012.For an industry used to double-digit growth, the slowdown was something of a shock A sign of this caution is that a number of brands are considering cutting prices in 2014 – a noteworthy change of direction in an industry that has seemed able to raise them almost at will in recent years Cytuj
maciejj Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 Przedstawiam mój osiemnastkowy prezent: Atlantic Worldmaster. Zawsze chciałem mechanika i w końcu go mam ! Bez żadnych renowacji, ingerencji w oryginalny stan. 5 Cytuj
Luca Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Czy da sie wyczyscic te plamki w samym środku przy wskazówkach?? Odebrałem od podrzadnego zegarmistrza i wrócił w takim stanie Przepraszam za zdjęcia z boku ale nie umiem jeszcze dobrze tego zrobic. Na drugim zdjęciu widać lepiej Cytuj
kubus004 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Wyjąć wskazówki i próbować wyczyścić szmatką. Jeśli plamy są nie do wyczyszczenia to należy oddać do pozłocenia. Z tego co się orientuje złocenie robią tylko w większych miastach. Na 100% wiem, że w Warszawie, z tego co kojarzę, na Złotej ktoś się tym zajmuje Cytuj
Luca Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Próbowałem juz delikatnie wodą z płynem i wcale lepiej nie było Edit: za daleko poszukam w Krakowie ale dziękuję za radę Cytuj
eye_lip Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 DS Powermatic - imo bardzo fajna propozycja w budżecie ok. 2.5k zł. Korzystam już ze dwa miesiące i cały czas cieszy. Cytuj
igor Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 to ja moze dam swoją propozycje w stylu vintage cerina DS-2 lub w wersji z paskiem tropic (bardziej sportowo) nie jest to super elegancki zegarek ale do koszuli/garnituru w wersji z pierwszym paskiem sam noszę kosztuje naprawdę nie dużo jakieś 500-600pln w dobrym stanie można kupić no jeszcze takie coś chyba w temacie eleganckich zegarków będzie pasowało http://www.mrgoodlife.net/fashion-style/10-reasons-to-wear-a-luxury-watch-on-your-wrist/ Cytuj
Koval Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Filip - rozumiem, że niniejszym przedstawiasz efekt rozstrzygnięcia swoich rozterek z ostatniego wpisu, z www.wdrugiejskorze.pl? ... ...Wiedziałem, że będzie dobrze, ale wyszło wręcz z efektem WOW Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi