Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czasomierz, dzieło sztuki jubilerskiej

Roger Dubois "Knights of The Round Table"

150k BGP

Na godzinie:

1 - Sir Kay

2 - Sir Gawain

3 - Sir Bohors

4 - Sir Uriens

5 - Sir Hector

6 - Sir Percival

7 - Sir Bedivere

8 - Sir Tristan

9 - Sir Sagramore

10 - Sir Galahad

11 - Sir Lancelot

12 - Sir Arthur Pendragon

Nie uważacie, że jest on "nieco" kiczowaty? Dwanaście figurek facetów uciętych w pasie, na tarczy zegarka na rękę...  :rolleyes:

Opublikowano

świat zegarków ma stylistykę znacznie bardziej odważną / awangardową niż świat klasycznych butów czy garniturów. Duża część tych "kiczowatych" projektów jest skierowana do odbiorców z Azji (od arabów po chińczyków) a ich poczucie estetyki jest zdecydowanie inne niż nasze.

Poniżej, na dobry dzień - wzornictwo prosto z Izraela. Mr Itay Noy i jego model "Fractal"

FRAC01__83629.1316003122.1280.1280.jpg?c

catalogue-itay-noy-25.jpg

Opublikowano

Słusznie, czasem po prostu patrzę na niektóre dzieła (pod względem rzemieślniczym, ten zegarek z Sir Arthurem jest świetny) i zastanawiam, czy coś ze mną jest nie tak, czy z ceną... ;)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ten z Rycerzami Okrągłego Stołu na pierwszy rzut oka kojarzył mi się z, miłą memu sercu, ruletką. Rycerze byli rozczarowaniem. Ten planetarny - to już kompletny hermet. Widzę to na nadgarstku czarnego charekteru w James'ie Bond'zie.

Gość Olgierd
Opublikowano

Ten z Rycerzami Okrągłego Stołu na pierwszy rzut oka kojarzył mi się z, miłą memu sercu, ruletką. Rycerze byli rozczarowaniem.

Ci rycerze powinni jeszcze tańczyć i śpiewać, albo chociaż chrzęścić zbroją i kruszyć kopie. BTW ciekawe czy artysta skupił się na całym wyposażeniu, w tym suspensorium? ;-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

informacje ze świata na które dawno czekałem, artykuł w Financial Times

Watchmakers’ price cuts are a sign of the times

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/416f8e0e-8d95-11e3-9dbb-00144feab7de.html#axzz2xM7GlgXj

kilka ciekawych cytatów:

Although exports hit an all-time high (...), they were just 1.9 per cent above the level achieved in 2012.

For an industry used to double-digit growth, the slowdown was something of a shock

A sign of this caution is that a number of brands are considering cutting prices in 2014 – a noteworthy change of direction in an industry that has seemed able to raise them almost at will in recent years

Opublikowano

Czy da sie wyczyscic te plamki w samym środku przy wskazówkach?? Odebrałem od podrzadnego zegarmistrza i wrócił w takim stanie :(

Przepraszam za zdjęcia z boku ale nie umiem jeszcze dobrze tego zrobic. Na drugim zdjęciu widać lepiej

post-4455-0-02221000-1396542096_thumb.jp

post-4455-0-03053500-1396542294_thumb.jp

Opublikowano

Wyjąć wskazówki i próbować wyczyścić szmatką. Jeśli plamy są nie do wyczyszczenia to należy oddać do pozłocenia. Z tego co się orientuje złocenie robią tylko w większych miastach. Na 100% wiem, że w Warszawie, z tego co kojarzę, na Złotej ktoś się tym zajmuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

to ja moze dam swoją propozycje w stylu vintage

cerina DS-2

3zpj.jpg
rzx9.jpg
lub w wersji z paskiem tropic (bardziej sportowo)
9loe.jpg
wpop.jpg

nie jest to super elegancki zegarek ale do koszuli/garnituru w wersji z pierwszym paskiem sam noszę

kosztuje naprawdę nie dużo jakieś 500-600pln w dobrym stanie można kupić  

no jeszcze takie coś chyba w temacie eleganckich zegarków będzie pasowało