Gość Kaiser Napisano 1 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2013 Panowie dziękuję za wyjaśnienie; teraz tylko muszę poszukać takiej koszuli, bo wydaje się być genialna na upały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2013 "Wybraliśmy tkaninę z najnowszego letniego próbnika Mirage (pol. fatamorgana) od firmy Harrisons of Edinburgh. Cały wzornik jest do przejrzenia tutaj. Tkanina to błękitna jodełka z dyskretną kratką windowpane. Kolorystyka jest bardzo wakacyjna (błękit – kolor nieba, beż – kolor piasku) i taka właśnie miała być marynarka. Stąd m.in. trzy nakładane kieszenie podkreślając jej sportowy i swobodny charakter. Tkanina ma skład 66% wełna, 22% jedwab i 12% len i występuje w gramaturze 290. Próbnik Mirage został entuzjastycznie przyjęty przez krawców na Savile Row." http://www.szarmant.pl/summertime-by-van-thorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2013 Być może jest to tkanina na lato ale nie wiem czy na upał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 3 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2013 Być może jest to tkanina na lato ale nie wiem czy na upał Zapominasz, że prawdziwy gentlemen nigdy się nie poci. Ale tu jakaś herezja nastąpiła: angielskie tkaniny, włoski sznyt? W dodatku buty, częściowo wykonane z czarnej skóry są kompletnie obce włoskiemu każualowi na lato. Wyszła jakaś fantazja polska na temat włoskiego stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 3 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2013 Wątek do zawieszenia na najbliższe pół roku Myślę że niekoniecznie, to taki miły teoretyczny temat, w którym każdy może podzielić się swoimi doświadczeniami. Moim zdaniem o niebo lepszy od zaczynania znajomość w tematach biznes kontakty czy "załapałbym się na kilka prawideł, kto organizuje projekt?" Zapominasz, że prawdziwy gentelemen nigdy się nie poci. Ale tu jakaś herezja nastąpiła: angielskie tkaniny, włoski sznyt? W dodatku buty, częściowo wykonane z czarnej skóry są kompletnie obce włoskiemu każualowi na lato. Nie jest to spójny zestaw. Choć w pierwszej chwili zastanawiałem się czy to nie ze spotkania jakiejś grupy rekonstrukcyjnej ale jednak jest zbyt eklektyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 3 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2013 Wątek do zawieszenia na najbliższe pół roku Koźle niektórzy na miesiące zimowe udaję się do krajów cieplejszych. Prawdziwy gentleman nie musi pracować, zatem może się na taki ruch zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi