Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam 4 garnitury, które chciałbym sprzedać, bo nosiłem je tylko po razie i się roztyłem. Kupowałem je jakiś czas temu i nie wiem jak je wycenić. 3 z nich są Suitsupply, wszystkie wełniane. Stąd moje pytanie, czy, gdybym wkleił zdjęcia, pomoglibyście mi w wycenie? Byłbym bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam serdecznie!

Opublikowano
29 minut temu, eye_lip napisał:

W regulaminie forum jest dokładnie zamieszczony opis wystawiania ogłoszeń. 

5. Prawo opublikowania ogłoszenia o sprzedaży mają wyłącznie użytkownicy, którzy zarejestrowali się na forum co najmniej 30 dni przed dokonaniem ogłoszenia, na moment dokonywania ogłoszenia napisali na forum co najmniej 20 wpisów merytorycznych (związanych z tematyka forum) oraz uzyskali zgodę jednego z Moderatorów.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
4 godziny temu, lubo69 napisał:

5. Prawo opublikowania ogłoszenia o sprzedaży mają wyłącznie użytkownicy, którzy zarejestrowali się na forum co najmniej 30 dni przed dokonaniem ogłoszenia, na moment dokonywania ogłoszenia napisali na forum co najmniej 20 wpisów merytorycznych (związanych z tematyka forum) oraz uzyskali zgodę jednego z Moderatorów.

Możesz też zamieścić ogłoszenie na allegro i podać cynk na Forum: 

Opublikowano

To jest niezgodne z regulaminem i narusza dobre obyczaje.

Natomiast na Allegro jest od dłuższego czasu wysyp ubrań od SS, są to ubrania prawdopodobnie ze starszych kolekcji, ale nowe, z metkami, pełnowartościowe - można użyć cen jako odnośników przy ewentualnej wycenie.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, mosze napisał:

Nie wiedziałem i szczerze powiedziawszy nie rozumiem jaki jest tego cel. Można linkować w temacie "okazje na e-bay i allegro" obcych zupełnie anonimowych ludzi, a nie można własnych rzeczy (z zaznaczeniem, że wystawiam, bo np. nie mam pkt reputacji umożliwiającej wystawienie na bazarku)? 

• Like 1
Opublikowano

Rozumiem więc, że dopiero gdy dani użytkownicy napiszą 20 postów, są na Forum conajmniej 30 dni i dostaną zgodę moderatora na zamieszczenie ogłoszenia na bazarku przestają być "randomowi"? To w takim razie wytłumacz zasadność rozwiązania, które zakłada, że osoby, które mogą mieć 0 wypowiedzi na Forum, 0 dni stażu i brak zgody moderatora, ale za to chęć podlinkowania własnych -anonimowych okazji na e-bayu i allegro już "randomowi" nie są?

Opublikowano

Są tak samo randomowi, nie raz takie posty w tym temacie były zgłaszane po takich próbach. 

Co do zasadności rozwiązań to jest dział dotyczący usprawnień i sugestii na forum, możesz tam podzielić się swoimi przemyśleniami z administracją. 

Opublikowano

Nawet jeżeli rozwiazanie kolegi [mention]Gocławianin [/mention] nie jest wprost sprzeczne z regulaminem, czyli literą to jest sprzeczne z duchem tegoż regulaminu. Koledzy prawnicy zaraz mie rozstrzelają, ale moim zdaniem takie obchodzenie regulaminu jest mało eleganckie.

Opublikowano
18 godzin temu, mosze napisał:

Natomiast na Allegro jest od dłuższego czasu wysyp ubrań od SS, są to ubrania prawdopodobnie ze starszych kolekcji, ale nowe, z metkami, pełnowartościowe - można użyć cen jako odnośników przy ewentualnej wycenie.

1 godzinę temu, pablocito napisał:

Nawet jeżeli rozwiazanie kolegi [mention]Gocławianin [/mention] nie jest wprost sprzeczne z regulaminem, czyli literą to jest sprzeczne z duchem tegoż regulaminu. Koledzy prawnicy zaraz mie rozstrzelają, ale moim zdaniem takie obchodzenie regulaminu jest mało eleganckie.

Nie róbcie sobie jaj, jeśli chodzi o to forum to dawno i nie prawda ;)