maciejj.maciejj Napisano 5 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2021 Cześć! Mam 4 garnitury, które chciałbym sprzedać, bo nosiłem je tylko po razie i się roztyłem. Kupowałem je jakiś czas temu i nie wiem jak je wycenić. 3 z nich są Suitsupply, wszystkie wełniane. Stąd moje pytanie, czy, gdybym wkleił zdjęcia, pomoglibyście mi w wycenie? Byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2021 Wystaw za pół ceny zakupu i zobacz jaki jest odzew. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj.maciejj Napisano 6 Wrzesień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2021 @eye_lipczy muszę pisać jakieś posty specjalnie, żeby wystawić ogłoszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2021 W regulaminie forum jest dokładnie zamieszczony opis wystawiania ogłoszeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2021 29 minut temu, eye_lip napisał: W regulaminie forum jest dokładnie zamieszczony opis wystawiania ogłoszeń. 5. Prawo opublikowania ogłoszenia o sprzedaży mają wyłącznie użytkownicy, którzy zarejestrowali się na forum co najmniej 30 dni przed dokonaniem ogłoszenia, na moment dokonywania ogłoszenia napisali na forum co najmniej 20 wpisów merytorycznych (związanych z tematyka forum) oraz uzyskali zgodę jednego z Moderatorów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj.maciejj Napisano 6 Wrzesień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2021 Dziękuję za podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 6 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2021 4 godziny temu, lubo69 napisał: 5. Prawo opublikowania ogłoszenia o sprzedaży mają wyłącznie użytkownicy, którzy zarejestrowali się na forum co najmniej 30 dni przed dokonaniem ogłoszenia, na moment dokonywania ogłoszenia napisali na forum co najmniej 20 wpisów merytorycznych (związanych z tematyka forum) oraz uzyskali zgodę jednego z Moderatorów. Możesz też zamieścić ogłoszenie na allegro i podać cynk na Forum: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2021 To jest niezgodne z regulaminem i narusza dobre obyczaje. Natomiast na Allegro jest od dłuższego czasu wysyp ubrań od SS, są to ubrania prawdopodobnie ze starszych kolekcji, ale nowe, z metkami, pełnowartościowe - można użyć cen jako odnośników przy ewentualnej wycenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 6 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2021 3 godziny temu, mosze napisał: To jest niezgodne z regulaminem i narusza dobre obyczaje. Nie wiedziałem i szczerze powiedziawszy nie rozumiem jaki jest tego cel. Można linkować w temacie "okazje na e-bay i allegro" obcych zupełnie anonimowych ludzi, a nie można własnych rzeczy (z zaznaczeniem, że wystawiam, bo np. nie mam pkt reputacji umożliwiającej wystawienie na bazarku)? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2021 Po to m.in. są wymagane posty i staż na forum żeby nie wchodzili randomowi ludzie ze swoimi rzeczami aby je sprzedać, a ogłaszanie ich w temacie okazje na ebayu i allegro by to umożliwiło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 6 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2021 Rozumiem więc, że dopiero gdy dani użytkownicy napiszą 20 postów, są na Forum conajmniej 30 dni i dostaną zgodę moderatora na zamieszczenie ogłoszenia na bazarku przestają być "randomowi"? To w takim razie wytłumacz zasadność rozwiązania, które zakłada, że osoby, które mogą mieć 0 wypowiedzi na Forum, 0 dni stażu i brak zgody moderatora, ale za to chęć podlinkowania własnych -anonimowych okazji na e-bayu i allegro już "randomowi" nie są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2021 Są tak samo randomowi, nie raz takie posty w tym temacie były zgłaszane po takich próbach. Co do zasadności rozwiązań to jest dział dotyczący usprawnień i sugestii na forum, możesz tam podzielić się swoimi przemyśleniami z administracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj.maciejj Napisano 6 Wrzesień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2021 Oczywiście, nie mam zamiaru robić nic wbrew regulaminowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 7 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2021 Nawet jeżeli rozwiazanie kolegi [mention]Gocławianin [/mention] nie jest wprost sprzeczne z regulaminem, czyli literą to jest sprzeczne z duchem tegoż regulaminu. Koledzy prawnicy zaraz mie rozstrzelają, ale moim zdaniem takie obchodzenie regulaminu jest mało eleganckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 7 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2021 Nie ma powodu rozstrzeliwać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 7 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2021 18 godzin temu, mosze napisał: To jest niezgodne z regulaminem i narusza dobre obyczaje. Natomiast na Allegro jest od dłuższego czasu wysyp ubrań od SS, są to ubrania prawdopodobnie ze starszych kolekcji, ale nowe, z metkami, pełnowartościowe - można użyć cen jako odnośników przy ewentualnej wycenie. 1 godzinę temu, pablocito napisał: Nawet jeżeli rozwiazanie kolegi [mention]Gocławianin [/mention] nie jest wprost sprzeczne z regulaminem, czyli literą to jest sprzeczne z duchem tegoż regulaminu. Koledzy prawnicy zaraz mie rozstrzelają, ale moim zdaniem takie obchodzenie regulaminu jest mało eleganckie. Nie róbcie sobie jaj, jeśli chodzi o to forum to dawno i nie prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi