torunianin Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Właśnie zacząłem poszukiwania butów jesienno-zimowych. Niestety w naszych sklepach, nawet warszawskich, nie ma nic ciekawego. Może Wy macie pomysł, gdzie można szukać w polskich sklepach lub w internecie klasycznych butów do zestawów casual lub smart casual? Poniżej przykładowo fajne buty w sieci, ale niestety są nie do ściągnięcia: SEBAGO: http://www.sebago.com/US/en-US/Product. ... ens/Beacon Z góry dzięki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parmigiano Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Prosze zajrzec do tego sklepu ze Szwecji http://www.tresbienshop.net/en/grp/foot ... -items.php oraz tu http://www1.yoox.com/YOOX/CALZATURE/uom ... yoox&last= pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torunianin Posted September 7, 2010 Author Report Share Posted September 7, 2010 Parmignano, dzięki za namiary. Bardzo ładne buty, szczególnie w tym włoskim sklepie, ale czy oni wysyłają poza Włochy? W tym szwedzkim sklepie też niektóry buty b. fajne, ale dlaczego takie drogie? Przecież za tę cenę, to można sobie uszyć buty w Polsce. Czy znacie jeszcze jakieś sklepy zagraniczne, które wysyłają do Polski? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.vintage Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 Z marek dostępnych w Polsce polecam model Desert Boots marki Clarks: http://www.clarks.co.uk/find/brand-is-o ... s-00111442 Poza tym: Tommy Hilfiger ma w tym roku całkiem ładne modele, Massimo Dutti. Z mark droższych ja choruję na zamszowe chukka boots Opening Ceremony: Na Asos jest spory wybór, przesyłka do Polski tania: http://www.asos.com/Men/Shoes/Boots/Cat ... 00&sort=-1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ejzojeden Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 może takie? moim zdaniem bardziej uniwersalne, można założyć niemal do wszystkiego http://www.my-wardrobe.com/kg-by-kurt-g ... ots-981114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
torunianin Posted September 11, 2010 Author Report Share Posted September 11, 2010 Bardzo ładne. Tylko dlaczego takie drogie. To przecież ponad połowa szytych na miarę u Wielądka. Coraz poważniej myślę o uszyciu butów zimowych.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parmigiano Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 Cena 150euro to w przyblizeniu okolo 600zl,wysokosc tej kwoty moze wydawac sie dosc wysoka biorac pod uwage polskie realia ale np. we Wloszech ceny butow,ktore nie odstraszaja swoim wygladem i nie rozpadaja sie po miesiacu zaczynaja sie od kwoty 100euro.Jakosc tych butow jednak jest daleka od doskonalosci,kiepskie skory i zazwyczaj buty klejone.Dobre buty zaczynaja sie od 200euro,dlatego jezeli ceny butow wykonanych na zamowienie w Polsce wynosza okolo 1200zl to napewno warto skorzystac z tej opcji,podejrzewam ze predzej niz pozniej poszybuja one mocno w gore. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
braces Posted September 15, 2010 Report Share Posted September 15, 2010 Panowie, gdzie znajdę w Polsce, bliżej w okolicach Poznania, dobre klasyczne oxfordy. Konkretnie chodzi o klasykę gatunku, bez wydłużonych cholewek czy wysokich koturn. Dla określenia swoich potrzeb podsyłam poniższą fotografię. czy lotniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pibro Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Nie chcę zakładać nowego tematu, a pytanie zahacza o tematykę tego tematu więc piszę tu. Chodzi o stosowanie protektora: 1. Jak często należy go stosować? 2. Gdy go użyję i będę chciał po jakimś czasie nanieść pastę na buty to mogę ją nanieść na protektor czy muszę się go wcześniej pozbyć jakimiś środkami? Jeśli można użyć pastę na protektor to rozumiem, że po pastowaniu należy znów użyć protektora? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saphir.pl Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Witam! Protector tworzy warstwę ochronną, która z czasem pod wpływem eksploatacji i warunków atmosferycznych po prostu się ściera. Czasem wystarczy przejść się po mokrej trawie, by zetrzeć wierzchnią warstwę mniej trwałych impregnatów. Jak często używać protectora? Dużo zależy od sposobu oraz częstotliwości użytkowania obuwia i oczywiście pogody . U każdego może to wyglądać nieco inaczej. To raczej kwestia wyczucia, kiedy zauważysz, że skóra bardziej niż zazwyczaj absorbuje wilgoć i brud - czas na ponowne użycie. Ja swoje ulubione buciory traktuję protectorem średnio raz w tygodniu. Proponuję raczej unikać nakładania kremów i past na protector - będzie on utrudniał właściwe wchłonięcie się substancji odżywczych w strukturę skóry i efekt może być różny. Przed ponownym zastosowaniem pasty zetrzyj resztki protectora cleanerem lub balsamem do czyszczenia skór i będzie jak trzeba. Można przystąpić do nakładania past i kremów. Protector stosujemy zawsze na sam koniec naszej zabawy z butami. Wśród produktów SAPHIR jest dobry środek do usuwania starych warstw impregnatów: Saphir Renovator: http://multirenowacja.pl/renowator-50ml-saphir-renovator-krem-do-czyszczenia.html Do naturalnych skór gładkich, licowych we wszystkich kolorach (obuwie, galanteria skórzana, odzież skórzana, itp.) Przed pierwszym użyciem produktów SAPHIR, a w trakcie regularnej konserwacji od czasu do czasu (3-4 razy do roku) zaleca się użycie RENOWATORA W KREMIE, który uwolni skórę od nałożonych wcześniej, nawarstwiających się środków silikonowych oraz szkodliwych preparatów, umożliwiając dogłębne odżywienie skóry. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Panowie, jestem ciekaw co powiecie na takie buty na jesień? Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Znowu płaszczka pasują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Filip, zapomniałem dodać, że nie możesz brać udziału w głosowaniu A tak na serio, chodzą mi po głowie lotniki z takiej skóry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Mi się marzą ze strusia jakieś piękne buty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Mi się marzą ze strusia jakieś piękne buty. Też o tym myślałem, ale nie jestem przekonany, bo skóra strusia jest dość delikatna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts