tentomek Napisano 7 Maj Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 3 hours ago, Velahrn said: Srebrne, tj ze srebra, a nie w kolorze srebrnym? według katalagów raczej tak - STERLING SILVER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 7 Maj Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 4 minuty temu, tentomek napisał: według katalagów raczej tak - STERLING SILVER Gwoli ścisłości - próba 925, ceny zaczynają się od €95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 11 Maj Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj Kobra 90’s 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 19 Maj Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj Uwaga! Ostatnia szansa na grupowe zamówienie klamer z Włoch, katalogi do wyboru są dostępne tutaj: https://www.guimer.it/ https://acrobat.adobe.com/id/urn:aaid:sc:EU:11fd21ba-6985-4cbf-b549-a2940ebe0c5b Paski wykonuje własnoręcznie, z kruponu bydlęcego o mocno zwartym ziarnie - co jest ważne dla długowieczności paska. Tradycyjne techniki rymarskie - jak ręczne szarfowanie, barwienie, szycie czy natłuszczanie na gorąco od strony mizdry plus sprawne ręcę dają rezultat, który dość poważnie różni się od pasków ogólnodostępnych na rynku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 20 Maj Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj Garniturowiec dla Michała. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 30 Wrzesień Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień Lekka teczka codziennego użytku, zaprojektowna na zamówienie, na podstawie prl'owskich - roboczych. Łatwy w demontażu pas okalający i wygodne kieszenie na portfel i telefon. Skóra bydlęca buttero z garbarni Walpier w kolorze whisky, wszystkie elementy metalowe - pełen mosiàdz. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. maciej.rutecki Napisano 1 Październik Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 19 godzin temu, Zbyt napisał: Lekka teczka codziennego użytku, zaprojektowna na zamówienie, na podstawie prl'owskich - roboczych. Łatwy w demontażu pas okalający i wygodne kieszenie na portfel i telefon. Skóra bydlęca buttero z garbarni Walpier w kolorze whisky, wszystkie elementy metalowe - pełen mosiàdz. A zamawiającym byłem ja. Na wstępie chciałem się przywitać. Zdaje sie, że to chyba pierwszy mój komentarz na tym forum, choć zarejestrowany jestem od ponad roku, ale jakoś nie mialem okazji cokolwie napisać. I chyba ta okazja nadeszła mogąc się pochwalić torbą wykonaną przez @Zbyt Poszukiwałem torby skórzanej, ale nie woła roboczego do pracy, na laptopa, podróżnego itp. Tylko dla siebie, kiedy ma się na tyle dużo rzeczy, że nie chce sie wypychać kieszeni (typu: klucze, telefon, powerbank, portfel i -- opcjonalne, jako największza -- mała parasolka), a za mało na plecak czy normalną pełnowymiarową torbę. A jednocześnie zdecydowanie odpadają wszelkie nerki, małe listonoszki itp. Wysyłając pierwszą wiadomość dałem przykład torby, która mi się podobała, jako jakiś punkt odniesienia. Nie opisywałem szczegółów wykonania, tylko zastosowanie, zdając się na doświadczenie Jonatana, gdyż nie chciałem przy pierwszym tego typu projekcie robić sobie jakiś wyobrażeń, które potem mogą okazać się niepraktyczne i niekoniecznie tym co chciałem. Wiecie: jak pierwszy raz idzie się do krawca po garnitur na miarę -- tak do końca nie wie się, czego się chce. No i zależało mi na polskim rzemieślniku. Do meritum; powstała lekka (nieco ponad 1kg), mała (ok. 34x27x10 cm) torba, skóra whisky buttero, okucia w mosiądzu. Projekt wzorowany na dawnych PRLowskich torbach, z rzadkim obecnie pasem, który okala całą torbę (demontowalny). Co do samego zamówienia i realizacji: polecam. Doskonały kontakt, spora elastyczność w zmianach, z resztą chyba mieliśmy podobną wizję na tą torbę. Byłem informowany na bieżąco o postępie prac i propozycjach zmian, czy usprawnień. Jestem bardzo zadowolony z efektu i dziękuję. Fajnie jest współpracować z kimś, kto robi coś z sercem i pasją. Załączam kilka zdjęć torby. Jeśli za dużo (szukałem w regulaminie), to proszę dać znać. 15 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 2 Październik Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik @maciej.rutecki Dziękuje bardzo za obszerną recenzje. Dodam od siebie, że środek to jest dziwne, ale fajne combo: panel - kieszeń wykonana ze świńskiej tłoczonki z lat 80 o ciekawym kolorze - garbarnia Kępice oraz j skóry cielęcej z fabryki Crocket and Jones, gdzie z jednej skóry wycinają jedną cholewkę, a reszta to 'odpady' 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 3 Październik Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik Custom Torba na laptopa, portfel i telefon. Ręcznie barwiona przeze mnie skóra bydlęca wyprawy roślinnej z Włoch, Boki torby zszywane ręcznie, woskowaną nicią szewską, a w tle ulica Łokietka, Wrocław. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 17 Październik Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik Klient przyniósł spinki, to je oprawiłem. Nowe odkrycie na mapie Polski, rodzinna garbarnia Leja w Nowym Targu. Krupon barwiony na wskroś, wykończony na mat z obu stron. Ziarno jest ciasne, skóra jest pancerna, ale równocześnie giętka, elastyczna. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi