Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy znacie jakieś sprawdzone adresy, gdzie można zamówić w rozsądnej cenie papierową prenumeratę takich czasopism jak GQ, Esquire, Details, Vogue Hommes, L'Uomo Vogue itp?

Polscy pośrednicy (Ruch, Kolporter) życzą sobie po 400-500 zł za roczną prenumeratę :)

Opublikowano

Sprobuj najprostszego rozwiazania i poszukaj prenumeraty na ich stronach. Esky (uk) do Polski mozna kupic w ten sposob za piecdziesiat pare funtow rocznie. Mysle, ze taniej sie nie da.

Ceny prenumeraty Ruchu/Kolportera z grubsza odpowiadaja polskiej cenie kioskowej x 12.

Gość grzesiek
Opublikowano

Jakbyś nie zamówił prenumeraty Poczta Polska albo gubi/ukradnie przesyłkę albo dostarczy pismo w stanie "psu z gardła wywleczone". Takie są moje doświadczenia.

Opublikowano

Jakbyś nie zamówił prenumeraty Poczta Polska albo gubi/ukradnie przesyłkę albo dostarczy pismo w stanie "psu z gardła wywleczone". Takie są moje doświadczenia.

Mam doświadczenia z prenumeratami Voyage i Male Man i tu nie zdarzyły się takie wpadki.

Gość grzesiek
Opublikowano

To zamów na jakiegoś znajomego w USA i niech Ci poczta podsyła, pewnie wyjdzie taniej niż kupować u nas.

Opublikowano

może naiwne pytanie, ale pytałem w empiku?

Czy znacie jakieś sprawdzone adresy, gdzie można zamówić w rozsądnej cenie papierową prenumeratę takich czasopism jak GQ, Esquire, Details, Vogue Hommes, L'Uomo Vogue itp?

Polscy pośrednicy (Ruch, Kolporter) życzą sobie po 400-500 zł za roczną prenumeratę :)

Niestety - bardzo naiwne :evil: ...widziałeś ile ww tytuły kosztują w Empiku?

Opublikowano

40-50 zł na numer, czyli średnio 540 zł za rok :)

To już wolę Allegro, gdzie za 10-15 zł można kupić starsze numery.

Oby w starszych numerach kozerki nie były na wysokości pachy :)

Opublikowano

40-50 zł na numer, czyli średnio 540 zł za rok :)

To już wolę Allegro, gdzie za 10-15 zł można kupić starsze numery.

Oby w starszych numerach kozerki nie były na wysokości pachy :)

:lol: Michał tak oszczędzi że kupi numery z 91' i poza niskimi kozerkami będzie oglądał ramiona jak u amerykańskich futbolistów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Można też zaprenumerować czasopisma w wersji elektronicznej na IPADA.

Roczna prenumerata amerykańskiego GQ kosztuje aktualnie 15,99€, a GQ UK 26,99.

W tej cenie są wszystkie numery specjalne, które zostaną wydane w czasie prenumeraty.

MALEMENA można pobrać za darmo

Opublikowano

Witam.

Prenumeruję Vogue Hommes International. Zamówienie złożyłem bezpośrednio na stronie Vogue: http://abonnement.voguehommes.com/fr/

Zero problemów, czasopismo otrzymuję w j. angielskim (taki wybrałem).

Zastanawiałem się nad prenumeratą GQ, ale o ile koszt samej prenumeraty jest do przyjęcia, o tyle w połączeniu z kosztem wysyłki do Polski to już za dużo. Być może skuszę się na edycję elektroniczną.

Większość wymienionych czasopism jest dostępna w sieci w formie skanów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W temacie problemów: jak napisałem wyżej - VH zaprenumerowałem w j. angielskim, tymczasem nowy numer otrzymałem w j. francuskim. Skontaktowałem się z obsługą klienta z prośbą o wyjaśnienie tej sytuacji, biorąc pod uwagę, że mogłem nieopatrznie wybrać edycję francuską. Okazało się, że problem jednak powstał po drugiej stronie. Wysłano mi nowy egzemplarz, tym razem w j. angielskim (wczoraj dotarł), a na zapytanie gdzie mam odesłać "francuski" numer, otrzymałem odpowiedź, że oczywiście mam go nie odsyłać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam serdecznie,

żeby nie tworzyć kolejnego tematu to spytam się w tym miejscu. Jakie czasopisma i magazyny czytacie? Szukam prasy z której można by było coś do przeczytania na temat nie tylko mody, ale i dobre felietony, reportaże czy róznego rodzaju porady. Chodzi mi o coś w stylu GQ.

Opublikowano

Witam serdecznie,

żeby nie tworzyć kolejnego tematu to spytam się w tym miejscu. Jakie czasopisma i magazyny czytacie? Szukam prasy z której można by było coś do przeczytania na temat nie tylko mody, ale i dobre felietony, reportaże czy róznego rodzaju porady. Chodzi mi o coś w stylu GQ.

Ciężki temat z tego co wiem jest kupiona na Polskę licencja GQ . Ale kiedy wyjdzie pierwszy numer nie wiadomo . Kiedyś trochę mody męskiej było w Fashion magazyn ,ale teraz nie wiele.

Opublikowano

Witam serdecznie,

Prenumerowałem GQ, i Esquire'a. Odkąd mam tableta, przestawiłem się na edycje elektroniczne.

Esquire oceniam wyżej niż GQ. Więcej czytania, mniej oglądania :-).

Można również kupować oba magazyny w Empiku. Ceny pdstraszające. Inmedio ma nieco taniej. W cenie zbliżonej do Inmedio oba czasopisma dostępne są w salonikach prasowych na europejskich lotniskach.

Polecam również Vanity Fair (chyba już ktoś wspominał na tym Forum).

Jesli masz zacięcie w kierunku gadżetów, technologi IT, i internetu zainteresuj się WIRED (również dostępny na tablet). Świetne artykuły, felietony, jednak nic o modzie :-)

No i jest