kanapa Posted December 21, 2019 Report Share Posted December 21, 2019 Szukam sposobu na usunięcie śladów oleju napędowego ze skórzanych butów. Mała katastrofa w trakcie tankowania auta i ochlapałem sobie spodnie i buty. Widoczne jest lekkie przebarwienie plus upojny zapach diesla. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted December 21, 2019 Report Share Posted December 21, 2019 Avel Hussard. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydlowsky Posted December 21, 2019 Report Share Posted December 21, 2019 Miałem niestety taką sytuację że wdepnąłem w kałuże oleju napędowego ( ach ci parkingowi sprzedawcy paliwa 😄 ) , podeszwa skórzana chyba sporo go wchłoneła bo buty mocno nim "pachniały" i po dwóch próbach czyszczenia trafiły do kontenera . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fermiol Posted December 21, 2019 Report Share Posted December 21, 2019 Trafiły do kontenera ze względu na plamy czy co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanapa Posted December 22, 2019 Author Report Share Posted December 22, 2019 Potraktowałem Tarrago Uni cleanerem - miałem na stanie. Już aż tak nie czuć - przebarwienia minimalne. Ściągnę ten środek Avela i dam znać. Pierwszy raz w życiu ropa przy tankowaniu mnie oblała i to w chwili gdy założyłem ulubione buty. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alabuz Posted December 22, 2019 Report Share Posted December 22, 2019 Ja kiedyś też poplamiłem zamszowe sztyblety benzyną i wystarczył universal cleaner zastosowany dwukrotnie dzień po dniu. Plama oraz zapach zniknęły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Posted December 23, 2019 Report Share Posted December 23, 2019 Ten sam problem, AVEL LTHR Hussard Stain Remover Liquid go rozwiązał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted December 23, 2019 Report Share Posted December 23, 2019 U mnie benzyna na butach licowych odparowała bez śladu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiryt Posted December 23, 2019 Report Share Posted December 23, 2019 olej samochodowy na zamszu-brzydka plama, taragoo cleaner + gumka do zamszu gomnadin i prawie znikła; teraz jasny zamsz "lekko spatynowany", ze nic już nie widać Omnidaimu nie użyłem, choć pewnie niedługo przyjdzie wielkie czyszczenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablocito Posted December 23, 2019 Report Share Posted December 23, 2019 Uwaga, tak jak mówi naklejka pod klapką - po zatankowaniu czekamy kilka sekund, wyjmujemy pistolet i nic z niego nie kapie, cieknie itepe. To tak jak z pędzlem - najpierw kapie, później już nie. Aż sprawdzę jutro co mam pod klapką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanapa Posted December 27, 2019 Author Report Share Posted December 27, 2019 Uwaga, tak jak mówi naklejka pod klapką - po zatankowaniu czekamy kilka sekund, wyjmujemy pistolet i nic z niego nie kapie, cieknie itepe. To tak jak z pędzlem - najpierw kapie, później już nie. W tym przypadku obsługa markowej stacji raczyła poprzypinać jakieś firmowe ulotki opaskami zaciskowymi do mechanizmu pistoletu od tankowania. Zaczepiłem przypadkiem o taką opaskę i wyciągnąłem cześciowo pistolet z wlewu baku samochodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The-Bigwig Posted December 27, 2019 Report Share Posted December 27, 2019 Off Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts