kanapa Napisano 21 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2019 Szukam sposobu na usunięcie śladów oleju napędowego ze skórzanych butów. Mała katastrofa w trakcie tankowania auta i ochlapałem sobie spodnie i buty. Widoczne jest lekkie przebarwienie plus upojny zapach diesla. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2019 Avel Hussard. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 21 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2019 Miałem niestety taką sytuację że wdepnąłem w kałuże oleju napędowego ( ach ci parkingowi sprzedawcy paliwa 😄 ) , podeszwa skórzana chyba sporo go wchłoneła bo buty mocno nim "pachniały" i po dwóch próbach czyszczenia trafiły do kontenera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 21 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2019 Trafiły do kontenera ze względu na plamy czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 22 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2019 Potraktowałem Tarrago Uni cleanerem - miałem na stanie. Już aż tak nie czuć - przebarwienia minimalne. Ściągnę ten środek Avela i dam znać. Pierwszy raz w życiu ropa przy tankowaniu mnie oblała i to w chwili gdy założyłem ulubione buty. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 22 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2019 Ja kiedyś też poplamiłem zamszowe sztyblety benzyną i wystarczył universal cleaner zastosowany dwukrotnie dzień po dniu. Plama oraz zapach zniknęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 23 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2019 Ten sam problem, AVEL LTHR Hussard Stain Remover Liquid go rozwiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2019 U mnie benzyna na butach licowych odparowała bez śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 23 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2019 olej samochodowy na zamszu-brzydka plama, taragoo cleaner + gumka do zamszu gomnadin i prawie znikła; teraz jasny zamsz "lekko spatynowany", ze nic już nie widać Omnidaimu nie użyłem, choć pewnie niedługo przyjdzie wielkie czyszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 23 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2019 Uwaga, tak jak mówi naklejka pod klapką - po zatankowaniu czekamy kilka sekund, wyjmujemy pistolet i nic z niego nie kapie, cieknie itepe. To tak jak z pędzlem - najpierw kapie, później już nie. Aż sprawdzę jutro co mam pod klapką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanapa Napisano 27 Grudzień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 Uwaga, tak jak mówi naklejka pod klapką - po zatankowaniu czekamy kilka sekund, wyjmujemy pistolet i nic z niego nie kapie, cieknie itepe. To tak jak z pędzlem - najpierw kapie, później już nie. W tym przypadku obsługa markowej stacji raczyła poprzypinać jakieś firmowe ulotki opaskami zaciskowymi do mechanizmu pistoletu od tankowania. Zaczepiłem przypadkiem o taką opaskę i wyciągnąłem cześciowo pistolet z wlewu baku samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 27 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 Off Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi