Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 4 Wrzesień 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2019 Równolegle z poprzednio opisywanym garniturem (szare fresco) złożyłem u Dawida zamówienie na marynarkę na sezon jesienno/zimowy. Tym razem realizacja miała dotyczyć brązowej marynarki w drobną kratkę - gun check albo houndstooth - która będzie pasować zarówno do dżinsów/moleskinów jak i spodni z kantem z flaneli/cavalry twillu. Ostatecznie, po przejrzeniu paru próbników, zdecydowałem się na tkaninę od Caccioppoli. Jest to czysta wełna w pepitkę z niebieskim overcheckiem o gramaturze 360 g/m. Sama marynarka miała być dosyć klasyczna. Jednorzędówka na pełnej podszewce z otwartymi klapami, nakładanymi kieszeniami i dwiema szlicami. Początkowo miała mieć trochę mocniejsze ramiona, ale nie wyglądało to dobrze i ostatecznie nie ma tam żadnej konstrukcji. Sam proces opisałem już w temacie dotyczącym drugiego zamówienia. Wszystko odbyło się sprawnie i w pełni profesjonalnie. Z marynarki jestem bardzo zadowolony. Tkanina to dokładnie to czego szukałem. Marynarka leży i układa się bardzo dobrze - bardzo podobają mi się ogólne proporcje oraz plecy. Jestem pewien, że będzie to jeden z najczęściej wykorzystywanych elementów garderoby w tym i wielu nast. @Ernestson - jeszcze raz wielkie dzięki, świetna robota! 27 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 4 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2019 Świetny krój i dopasowanie!Mógłbyś wrzucić zdjęcie materiału? Na ostatnim zdjęciu trochę go widać ale wygląda zupełnie inaczej niż na pozostałych fotkach. Przynajmniej na moim tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_wujek Napisano 4 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2019 Świetna! Sent from my SM-A750FN using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2019 Marynarka jest bardzo podobnym projektem do tej od garnituru. Różne są oczywiście kieszenie i może jakieś szczegóły (otwarcie), ale może to być kwestia pozy. Marynarka jest oczywiście bardzo dobra, plecy wręcz wzorcowo gładkie. Natomiast dywagując o szczegółach - na podstawie zdjęć - zastanawiam się, czy: - nie jest zbyt długa; - guzik nie jest jednak odrobinę za nisko. Nie potrafię sobie wyobrazić, jak by wyglądała po modyfikacjach. Natomiast Twoje najlepiej leżące marynarki od SS są stylistycznie bliższe temu, co jest dla mnie ideałem. Ramiona lekko wybrzuszają się ku górze - nie jest źle, jednak wolałbym lekko wklęsłe lub po prostu proste, oczywiście marynarki bez wypełnień nie zawsze pozwalają na taki efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 4 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2019 @mosze, wydaje mi się, że obiektyw podczas robienia zdjęć był ciut za blisko i za wysoko, stąd takie wrażenie. Zresztą, dywagacje o takich detalach na podstawie fotografii mają niewielki sens, o czym sam doskonale wiesz. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 5 Wrzesień 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2019 @mosze zdjęcie robione lekko z góry w dól, co optycznie wydłuża marynarkę. Moim zdaniem na pewno nie jest ona w żadnym razie za długa, guzik też wypada w dobrym miejscu (ciut poniżej talii). Co do ramion, to może lekkie wypełnienie dałoby lepszy efekt (mocne wyglądało kiepsko co wyszło na ostatniej przymiarce). Jednakże biorąc pod uwagę to, że ta marynarka jest stricte casualowa, według mnie naturalna ich linia jest jak najbardziej na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi