Kacek Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 Panowie, pomocy! Oddałem dwie pary CS Braga do zelowania ze wskazaniem, żeby zrobili kosmetykę - pastowanie, wysoki połysk. Dostałem buty popaćkane brązową farbą. Ktoś stwierdził, że w ten sposób przykryje niedoskonałości. Patynę szlak trafił, buty wyglądają jak za 200 zł. Oczywiście malowanie niedokładne, pomijając już efekt jaki daje ta farba. Myślicie, że jest jakiś sposób na wybawienie tego bez naruszania oryginalnego koloru? Ehh obawiam się, że sprawa skończy się w sądzie, a dopiero co zacząłem cieszyć się szykownym obuwiem. Jedna para miała rok a druga trafiła do szewca prosto z pudełka ale miała już mikro zadzior na czubku i wspomniałem, że fajnie gdyby udało się to jakoś zatuszować, zapastować czy spolerować. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 Niezmącona jest wiara w autorytet forum BwB. Rzeczoznawca czy rzemieślnik wydają werdykt mając przed sobą przedmiot sprawy i wszelakie okoliczności, tymczasem my mamy wygłosić równie ekspercką opinię nie widząc nawet zdjęć obuwia, że nie wspomnę o braku wiedzy na temat zastosowanej przez - jak piszesz - "pseudofachowców" farby. Buty oddaj do profesjonalisty jak @arsen lub @Wielki Shoe, ewentualnie pobaw się na własne ryzyko Renomatem (co może naruszyć oryginalny kolor). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacek Napisano 8 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 Dzięki, o to mi chodziło. Zgłoszę się do znawców tematu. Czekam teraz na odpowiedź z zakładu czego użyto do malowania. Nie wstawiłem zdjęć bo robienie ich telefonem w domowych warunkach okazało się bezcelowe. Nie widać problemu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 8 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 Telefonem można zrobić całkiem przyzwoite zdjęcia. Jeśli to nie duży problem, to poprosimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacek Napisano 8 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2018 Jutro robię zdjęcia dobrym aparatem i na pewno wrzucę linki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacek Napisano 11 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 Ta sama para. Jeden but pomalowany a drugi nie. Oceńcie sami.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 11 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 Nic tu nie widzę.Jeżeli Ty widzisz weź renowator i potem przeciągnij kremem i będzie dobrze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacek Napisano 11 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 To może ze mną jest coś nie tak. Mam wątpliwości czy ta farba zejdzie od renowatora ale spróbuję.Chodzi o ten produkt?https://www.pielegnacjaobuwia.pl/pl/p/Renowator-do-skor-licowych%2C-gladkich-75ml-Saphir-Medaille-Dor/765Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 11 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 Rozumiem, że pierwszy but jest pomalowany, a drugi nie? Tutaj chyba ktoś nieco przestrzelił z odcieniem kremu i tyle. Wystarczy to usunąć mydłem, renowatorem delikatnie i dobrać lepszy odcień kremu, tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacek Napisano 11 Wrzesień 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 Pierwszy jest pomalowany. Drugi, jaśniejszy, nie.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 11 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 W sumie ten pierwszy wygląda lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 11 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 Dla mnie zdecydowanie 2 but wygląda lepiej, bo bardziej naturalnie, jeśli chodzi o odcień koloru skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacek Napisano 12 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2018 Dla zainteresowanych - rzeczoznawca potwierdził moją rację. Do tego wskazał na źle zrobione obcasy. Dostałem odszkodowanie i mam nauczkę na przyszłość.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jnnvv Napisano 28 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2020 W dniu 12.10.2018 o 12:58, Kacek napisał: Dla zainteresowanych - rzeczoznawca potwierdził moją rację. Do tego wskazał na źle zrobione obcasy. Dostałem odszkodowanie i mam nauczkę na przyszłość. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Hej, czy można prosić o kontakt do rzeczoznawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi