Skocz do zawartości

Clarks desert boots - pomoc z rozmiarem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Chcę zakupić przez internet buty clarksa desert boots. Mam wątpliwości co do rozmiaru. Mam prośbę do posiadaczy takich butów o podanie długości wkładki wewnątrz buta. Odpowiadała mi wkładka ok. 28cm i boję się, że rozmiar 43 który zazwyczaj noszę będzie zbyt duży.

Opublikowano

Witam!

Myślę, że najrozsądniej będzie przesłać mailem prośbę do sklepu, czy sprzedawcy o zmierzenie wkładki w danym modelu, bo naprawdę różnie to bywa. W różnych modelach (nawet tej samej marki) wkładki potrafią być różne. Ewentualnie warto zmierzyć buta w sklepie na ulicy i spytać sprzedawcy czy odsprzeda w cenie internetowej lub do niej zbliżonej, bo trochę nie fair traktować tradycyjne sklepy jak przymierzalnie. Jeżeli różnica w cenie jest spora i sprzedawca się nie ugnie, kliknięcie "kup teraz" będzie uzasadnione ;)

pozdrawiam

Opublikowano

Witam!

Myślę, że najrozsądniej będzie przesłać mailem prośbę do sklepu, czy sprzedawcy o zmierzenie wkładki w danym modelu, bo naprawdę różnie to bywa. W różnych modelach (nawet tej samej marki) wkładki potrafią być różne. Ewentualnie warto zmierzyć buta w sklepie na ulicy i spytać sprzedawcy czy odsprzeda w cenie internetowej lub do niej zbliżonej, bo trochę nie fair traktować tradycyjne sklepy jak przymierzalnie. Jeżeli różnica w cenie jest spora i sprzedawca się nie ugnie, kliknięcie "kup teraz" będzie uzasadnione ;)

pozdrawiam

Oj tam, oj tam. Prawdziwa zabawa się zaczyna, gdy sklep prowadzi też sprzedaż przez Internet i tam są tańsze ceny. Kilka razy już tak miałem, że "odbierałem osobiście" (herbatę, figurki do Warhammer Fantasy Battle) rzeczy w sklepie znacznie taniej niż na półce.

Co do butów Clarksa - wow, oksfordy z goretexem!

Opublikowano

Politykę cenową w internecie wymusza zazwyczaj większa konkurencja niż na ulicy. I po prostu - po co na ulicy sprzedawać za 150 PLN skoro idzie za 200 PLN? To co się dzieje z cenami popularnych marek w internecie czasem trudno zrozumieć. Znajomy handlujący markami sportowymi, patrząc na ceny Nike na Allegro niemal płacze (ale za to klient się raduje:) ).

Należy jeszcze pamiętać o kosztach wysyłki, bo często nam to umyka, a sprzedawcy czasem nieźle zarabiają na przesyłkach właśnie :)

pozdrawiam

Opublikowano

Witajcie

Chcę zakupić przez internet buty clarksa desert boots. Mam wątpliwości co do rozmiaru. Mam prośbę do posiadaczy takich butów o podanie długości wkładki wewnątrz buta. Odpowiadała mi wkładka ok. 28cm i boję się, że rozmiar 43 który zazwyczaj noszę będzie zbyt duży.

Noszę numer 43 czyli 8, w moich Clarks'ach wkładka ma 27,5cm. Mierzyłem ostatnio pseudo lotniki Clarks'a, czarne z brązową skórzaną podeszwą (fajne przetłoczenia na spodzie ;-), mieli tylko 8,5 i były za duże.
Opublikowano

Noszę numer 43 czyli 8

43 to u Clarksa (i nie tylko) dziewiątka:

http://www.clarks.co.uk/Help/FitGuide

Ja też normalnie noszę 43, czasem 42,5, długość stopy o ile pamiętam 27,5, nie mam możliwości teraz zmierzyć; u Clarksa noszę najczęściej 8,5.

Masz rację, mój błąd. Sprawdziłem wszystkie buty jakie mam, i poza Clarks'ami nr 8, wszystkie pozostałe to dziewiątki. Dodając do tego ostatnio mierzone Clarks'y w rozmiarze 8,5, które okazały się za duże, stwierdzam na swoim przykładzie, że ich numeracja jest zaniżona.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Ja również bardzo poważnie zastanawiam się nad zakupem Desertów.

Czy są one odpowiednie na wiosnę, jesień? Co sądzicie o tym modelu? :)

http://www.asos.com/Clarks-Originals/Cl ... &clr=Brown

Problemów z rozmiarem buta także i ja nie ominąłem. Dzisiaj w sklepie Clarksa w Silesii mierzyłem rozmiar 42,5 (gdyż jedynie takie były) - okazały się za duże. Optymalny byłby właśnie rozmiar 42, na szczęście dostępny w sklepie Asos.

Pozdrawiam, Jojaques