lubo69 Opublikowano 10 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2025 Nie rozciągnie się (ew. minimalnie), ale trochę zmięknie i się ułoży. Na mrozie ponownie zesztywnieje. Taki urok. Ashby to slim fit, dobrze wygląda, gorzej z wygodą. Cytuj
Andrzej_P Opublikowano 10 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2025 (edytowane) Dokładnie... No cóż, zamówię Bedale i porównam... EDIT: Pisząc, że gorzej z wygodą sugerujesz, że po prostu te kurtki tak mają? Edytowane 10 Września 2025 przez Andrzej_P dopisanie wiadomosci Cytuj
Velahrn Opublikowano 10 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2025 25 minut temu, Andrzej_P napisał: Dokładnie... No cóż, zamówię Bedale i porównam... EDIT: Pisząc, że gorzej z wygodą sugerujesz, że po prostu te kurtki tak mają? To kurtka slim fit, czyli skrojona blisko ciała. Ma dobrze wyglądać, a nie być wygodna. Z myślą o wygodzie projektowano inne modele np. Beaufort - te są super wygodne, ale wyglądają, wg niektórych, gorzej. Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 11 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2025 Jeszcze pytanie co masz teraz pod kurtką i co planujesz nosić, ja mam z Ashby 2 rozmiary, mniejszy noszę na koszulę lub polówkę, większy na marynarkę lub grubszy sweter ? Cytuj
lubo69 Opublikowano 11 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2025 W Ashby jest mniejsze ryzyko zostania pomylonym z dzikiem niż w Beaufort. 2 Cytuj
Velahrn Opublikowano 11 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2025 8 godzin temu, lubo69 napisał: W Ashby jest mniejsze ryzyko zostania pomylonym z dzikiem niż w Beaufort. Myśliwi wiedzą, że dziki są coraz sprytniejsze 2 Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 3 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2025 Były żubry, dziki, w Stanach mylą już ludzi z wiewiórkami ?️ Cytuj
jaskokoz Opublikowano 1 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2025 30 minut temu, Velahrn napisał: Ogłoszenie oczywiście odkryłem, ale kolego, nową można kupić taniej... Właśnie przymierzam się do nowej, podpowiesz gdzie? Cytuj
Velahrn Opublikowano 1 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2025 1 godzinę temu, jaskokoz napisał: Właśnie przymierzam się do nowej, podpowiesz gdzie? Nie ma jednego miejsca. Ja swojego Beauforta kupiłem w bardzo korzystnej cenie na https://varuste.net/pl/c9594/mens-tweed-jackets Ale teraz jest korzystniej np. na https://prm.com/pl/p/barbour-kurtka-ashby-wax-jacket-meska-kolor-czarny-przejsciowa-mwx0339-41200 Masz zniżkę "20 % w koszyku", czyli 1200 zł. W ogóle przejrzyj PRM. Dobre promocje bywają też na Zalando / Zalando Lounge. Cytuj
Velahrn Opublikowano 1 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2025 Taka ciekawostka - najnowsza współpraca Levi's i Barboura. Czyli kurtki dżinsowe z bawełny woskowanej, i kurtki Barborua z denimu od Levisa 1 Cytuj
Velahrn Opublikowano 27 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2025 Na varuste.net (mój ulubiony fiński sklep z odzieża turystyczną) jest bardzo dobra promocja na Barboury https://varuste.net/en/tuotemerkintuotteet.php?_id=2133 właściwie wszystko jest -25 %. Beauforta można wyhaczyć za ~1250 zł, i do tego szalik gratis! Naprawdę trudno o lepszą ofertę. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi