Tomasz T Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 Cześć! Powoli kompletuję swoją garderobę. Jako, że mój rozmiar jest obecnie za duży na razie skoncentrowałem się na butach. Mam ciemnobrązowe oxfordy i ciemnobrązowe brogsy typu derby. Przyszedł czas na trzewiki. Waham się między dwoma modelami. Najczęściej ubieram się w zestawy koordynowane a często po prostu chinosy i sweter. Najwięcej mam spodni w kolorze granat, jedne bordowe, jedne w kolorze ze zdjęcia. Jedyne okazje, kiedy potrzebuje bardziej formalnego stroju to egzaminy. Siedzą w komisjach kilkanaście dni w roku. Czasami też chodzę do filharmonii. Które buty byście wybrali na moim miejscu? Z góry dzięki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 Ciemniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 Nie jestem żadnym maniakiem schodących się przyszw w oxfordach, ale w obydwu parach wygląda to szczególnie źle. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz T Napisano 3 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 1 minutę temu, MH_fan napisał: Nie jestem żadnym maniakiem schodących się przyszw w oxfordach, ale w obydwu parach wygląda to szczególnie źle. tym bym się nie przejmował, mam niewysokie podbicie, zejdą się przyszwy, nie chciałem zbyt mocno wiązać przy przymierzaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 Tak czy inaczej buty są niedopasowane i to widać.A w temacie schodzenia się, to nie są przyszwy (przyszwa jest jedna - ang.vamp) tylko obłożyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz T Napisano 3 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 W jakim sensie niedopasowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 Obłożyny rozchodzą się za bardzo na boki.Wygląda to jak byś balon wsadził do buta. @eye_lip jeszcze jest określenie "kwatery" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz T Napisano 3 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 Tę kwestię chyba wytłumaczyłem? Nie wiązałem ich mocno, ja mam problem odwrotny. Raczej mam nadmiar cholewki nad stopą. Tu się cieszyłem, bo było OK. W brązowych Oxfordach na początku idealnie obłożyny nie schodziły się ze sobą, teraz jest idealnie. Mogę zrobić foto na dowód Czy poza tymi obłożynami widać jakieś inne objawy niedopasowania? No i przede wszystkim ja pytałem o kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof G Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 Kolor to kwestia indywidualna, tak samo jak byś zapytał czy wolimy brunetki czy blondynki.Bierz te w których czujesz lepsze dopasowanie lub stworzysz spójną garderobę. edit. Skoro masz już kilka brązowych par to tym razem czarne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart87 Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 @Tomasz T rozwiej wątpliwości kolegów i zrób zdjęcia w normalnie zasznurowanych butach z podwiniętą nogawką. Na tych powyższych faktycznie to dziwnie wygląda (jak buty ortopedyczne). Co do koloru to czarne bardziej uniwersalne. Choć ja na Twoim miejscu bym się zastanowił, czy do kilkugodzinnych pewnie posiedzeń w komisjach egzaminacyjnych potrzebujesz trzewików. Ja bym się niespecjalnie czuł w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz T Napisano 3 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 42 minuty temu, bart87 napisał: @Tomasz T rozwiej wątpliwości kolegów i zrób zdjęcia w normalnie zasznurowanych butach z podwiniętą nogawką. Na tych powyższych faktycznie to dziwnie wygląda (jak buty ortopedyczne). Co do koloru to czarne bardziej uniwersalne. Choć ja na Twoim miejscu bym się zastanowił, czy do kilkugodzinnych pewnie posiedzeń w komisjach egzaminacyjnych potrzebujesz trzewików. Ja bym się niespecjalnie czuł w takiej sytuacji. Trzewiki na codzień, w sumie na egzaminy i do filharmonii lepiej się sprawdzą półbuty. Nie jestem w stanie rozwiać, buty mierzyłem jak byłem w Gdańsku. Przymierzyłem kilka par różnych, żeby potem zamawiać internetowo. Byłem też w sklepie Norda, i tam żadne trzewiki nie pasowały na moją stopę. Przy całkowicie zaciągniętych sznurówkach w miejscu podbicia pozostawało za dużo przestrzeni. Mogę tylko pokazać jak wygląda to w oxfordach Meka. W tych dwóch para La Zigne po kilku założeniach obłożyny spotkałyby się ze sobą na początku było tak: teraz jest tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz T Napisano 3 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 No chyba, że spróbować https://sklep.klasycznebuty.pl/1221,berwick-322-tan.html tylko tych nie mierzyłem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 3 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2018 Jak planujesz tylko jedne trzewiki, które będą na nogach po kilkanaście godzin wybierz te najwygodniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darki Napisano 4 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2018 Dzień dobry tak moze Yanko kolor burgund??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz T Napisano 4 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2018 49 minut temu, Darki napisał: Dzień dobry tak moze Yanko kolor burgund??? Gdyby był mój rozmiar https://patine.pl/yanko-525vh-burdeos.html w tej cenie to nawet chwili bym się nie zastanawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darki Napisano 4 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2018 Rozumiem mam podobne są super ale zobasz kupię sprzedam na forum moze koledzy mają nie pasujace na nich 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darki Napisano 7 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2018 W dniu 4.02.2018 o 11:15, Tomasz T napisał: Gdyby był mój rozmiar https://patine.pl/yanko-525vh-burdeos.html w tej cenie to nawet chwili bym się nie zastanawiał Tomasz T spróbuj teraz u Patine mają wyprzedaże pozdrawiam Dariusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz T Napisano 7 Luty 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2018 Dzięki, w niedzielę już zamówiłem Berwick zdaje się, że trafiłem w dychę. Na Yanko przyjdzie czas. Jeszcze sporo butów do kupienia przede mną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi