Ekscelencja Napisano 8 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2017 Czy ktoś z Państwa posiada kardigan CT? Czytałem tutaj o ich koszulach, które mają inne kroje slim niż u nas. Jak się sprawa ma z rozmiarówką swetrów? Na ich stronie nie ma odpowiedniej tabelki dla swetrów a w ciemno nie chcę brać, żeby pieniędzy nie utopić. Czy nasze L\XL jakie noszę, będzie ichniejszym L\XL? Czy jakość tych swetrów jest adekwatna do ceny regularnej bądź przecenionej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 8 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2017 Dzianiny CT są dobrej jakości, a ich cena wyprzedażowa bywa niesłychanie atrakcyjna. To dobry zakup. Z rozmiarem na odległość nie poradzimy, możesz kupić i odesłać, obsługa jest bardzo dobra. Wg mnie rozmiary 'literowe' dobrze korespondują z kontynentalną średnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kily Napisano 9 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2017 Orientuje się może ktoś jak wypada jakość dzianiny Paul Rosen w porównaniu do CT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 26 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2017 W CT kupowałem koszule i kurtkę w rozmiarach M i leżą jak na mnie szyte. Gdy zamówiłem od nich sweter i kardigan, były za duże. Oddałem ojcu, który z CT zamawia L-ki slim, i swetry na niego pasują idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 28 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2017 Ja mam kardigan z CT z grubej ciepłej wełny, zakupiony dwa lata temu przy okazji Boxing Day w bardzo atrakcyjnej cenie. Żona również kupiła jakieś dzianiny, oboje jesteśmy b. zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 28 Sierpień 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2017 Dziś przyszła paczka od CT. Koszule extra slim w rozmiarze L jeszcze leżą, jednak sweter w tym rozmiarze jest za duży. Wymienię na M i zobaczę czy będę zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 29 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2017 A może ktoś z Was porównać rozmiarókę kardiganów do rozmiarówki koszul? Noszę koszule CT extra slim, kołnierz 15 cali, rękaw 34 cale (wymaga skrócenia o 1 cm). Z tabeli wynika, że powinienem wziąć kardigan w rozmiarze S, ale boję się, że rękaw będzie za krótki (33 - 33,5 cala). Rozważam "lambswool cable cardigan". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kidA Napisano 29 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2017 9 minut temu, Aron napisał: A może ktoś z Was porównać rozmiarókę kardiganów do rozmiarówki koszul? Noszę koszule CT extra slim, kołnierz 15 cali, rękaw 34 cale (wymaga skrócenia o 1 cm). Z tabeli wynika, że powinienem wziąć kardigan w rozmiarze S, ale boję się, że rękaw będzie za krótki (33 - 33,5 cala). Rozważam "lambswool cable cardigan". Mam taki kardigan (S) i noszę koszule 15,5, rękaw 34; kardigan w rozm. S jest nawet na mnie odrobinę za luźny; rękawy na pewno nie są za krótkie; generalnie swetry są obszerniejsze - tak jak wskazało kilku przedmówców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 5 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2017 Sprawdziłem swój kardigan, właśnie "lambswool cable cardigan" i mam go rozmiarze L. Koszule noszę extra slim lub slim, kołnierz 16,5 cala, rękaw 35 cali. Kardigan nie jest przesadnie obszerny więc go nie odsyłałem ale rozmiar M zapewne byłby bardziej właściwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2017 Dnia 29.08.2017 o 14:59, Aron napisał: A może ktoś z Was porównać rozmiarókę kardiganów do rozmiarówki koszul? Noszę koszule CT extra slim, kołnierz 15 cali, rękaw 34 cale (wymaga skrócenia o 1 cm). Z tabeli wynika, że powinienem wziąć kardigan w rozmiarze S, ale boję się, że rękaw będzie za krótki (33 - 33,5 cala). Rozważam "lambswool cable cardigan". dla mnie koszule CT ESF 15" są idealne i dzianiny w rozmiarze S również - tak jak Havana 46. Wszystkie te rzeczy bez skracania i przedłużania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi