elvis185 Napisano 3 Czerwiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2017 Byłem wczoraj w sklepie klasyczenebuty, i oglądałem te monki. Mam jak najbardziej pozytywne odczucia. Nie jest to kopyto typu Y915, czy Carlos Santos, ale na stopach wyglądają bardzo dobrze. Dużo lepiej niż na zdjęciach. Na pewno nie gorzej niż Berwicki, ale są o wiele bardziej wygodniejsze od pierwszego założenia. Myślę, że w tym przedziale cenowym, są świetną alternatywą dla nich. Gdybym miał coś powiedzieć o rozmiarach, myślę, że trzeba brać taki sam, jak w przypadku Berwick 3536, ewentualnie 0,5 nr mniej. Będzie to mój najbliższy zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szabart Napisano 13 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2017 Kilkumiesięczne longwingi La Zigne 7730 Whisky (golfy z okładami xD) wyglądają tak. Nie jestem przesadnie zadowolony z tego jak się złamały, szczególnie prawy na przyszwie. Jakieś opinie co do jakości skóry? Wykończeniu nie mam niczego do zarzucenia w tej kategorii cenowej. Bardzo ładne ażurowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 13 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2017 @Szabart - Wyglądają sympatycznie. Panowie, czy to nie przypadkiem nie nowa submarka frimy Zign, dostępnej na Zalando? Pasowałoby to do tego, że od jakiegoś czasu mają drugą linię Zign STUDIO (niby fashion). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 2 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2017 Ja byłem tydzień temu w KB i zainteresowały mnie buty tej firmy. Piękne kolory zamszowych butów mają. Sam zamówiłem wczoraj monki. Są ciemno -brązowe , zamszowe i takie jak ja zamówiłem , taka nieco z szorstkim, nie błyszczącym licem. Niestety 40 trochę za wąska ( Berwick noszę 39.5) . Skóra podoba mi się, taka gruba ale bardzo miękka, lejąca się. Bardzo wygodne pomimo wąskości , pomimo wyglądu moja stopa czuje się komfortowo. Zostawiłbym sobie ale mam bardzo sźeroką stopę 25.5 cm i większy nr będzie za długi ( już mam w czubku 1.5 cm luźno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 2 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2017 1 godzinę temu, Profumo napisał: [...] trochę za wąska [...] Chyba nie trochę... Przyznam szczerze, że tak tragicznej ciasnoty nie widziałem jeszcze nigdy - ani na tym forum, ani w całym internecie, nie mówiąc już o życiu realnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 2 Sierpień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2017 Wiem, ze to tak wygląda ale mam taką kostkę boczną i ona tak wypukla. Wystarczy ze skóra w tym miejscu się rozciągnie i but całkiem przestaje być ciasny . To nie obwód śródstopia tylko szerokość w miejscu tej kostki. Nie wystaje mi tylko w butach , które mi spadają z pięty. Nawet kopyto 026 Loake tam mam. Ale tu jest bardzo widoczne. A but nie jest ciasny. Bo to jest punktowe miejsce np w tych chesterach mam o wiele bardziej ściśnietą stopę bo ta kostka nie ma jeszcze miejsca. Po tygodniu już są komfortowe . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaś Napisano 22 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2017 Czy ktoś z szanownego grona użytkuje jeden z modeli La Zigne za kostkę? Mnie interesuje model 91126N Mahogany. Pierwotnie miałem zamówić Berwicki 322 w kolorze tan. Markę znam, mam trzy pary ich butów i prezentują uczciwy stosunek jakości do ceny. Ale te La Zigne przykuły moją uwagę zamkniętą przyszwą, do tego mają bardzo atrakcyjną cenę i piękny kolor skóry. - Tylko ta cena nie daje mi spokoju. Skoro sklep obniża cenę, to buty nie schodzą z półek. Pytanie dlaczego? Nieznana marka, czy kiepska jakość? Druga kwestia, buty ( zarówno B. jak i LZ ) są wykonane ze skóry anilinowej, która z tego co wyczytałem jest bardzo podatna na poplamienia, odbarwienia, łatwo łapie wodę. Czy ktoś od strony praktycznej może mi powiedzieć jak ma się sprawa po odpowiednim zaimpregnowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 22 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2018 W sklepie klasycznebuty.pl nie ma butów tej marki, wie ktoś co się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 22 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2018 Pisałeś do sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 26 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2018 Dostałem odpowiedź, że sklep nie będzie już miał marki La Zigne. Szkoda, bo było parę niezłych modeli. Jestem ciekaw, co z tymi butami, które zostały? Może są do kupienia w sklepie stacjonarnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 11 Czerwiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2019 Zniknęła marka La Zigne, pojawiła się marka https://sklep.klasycznebuty.pl/partigiani,299.html Internet nic o niej nie wie, więc spodziewam się, że jest to po prostu rebrand. Byłem w sklepie w minioną sobotę i muszę przyznać, że na podeszwie był naklejony kawałek skóry z logiem (nie wytłoczony jak ma to miejsce w każdej innej marce). Spodziewam się, że są to po prostu te same buty i po zerwaniu skórki z podeszwy byłby napis La Zigne. Kolekcja również wygląda bardzo znajomo. Czemu tak? Nie przyszło mi to początkowo do głowy, więc nie pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi