Andrzej Napisano 22 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2011 Czy ktoś orientuje się może czy w Pradze są jakieś warte odwiedzenia sklepy? Akurat jadę tam na wakacje i może bym sobie jakąś pamiątkę przywiózł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdomin Napisano 22 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2011 Z dodatków - Praga to spore centrum granatów, poszukałbym spinek do koszuli - granaty w srebrze. Po "ciuchach" nie chodziłem, wolałem zapoznanie z tamtejszą gastronomią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2013 A może jednak w Pradze mieliście okazję znaleźć coś godnego uwagi oprócz granatów ? Wybieram się w połowie lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 28 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2013 Oprócz grantów jeszcze piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Krawiec-damski, meski. Niestety dzis zamkniety,ale moze ktos z Kolegow przy okazji wizyty w pradze zda ciekawa relacje. Po powrocie. Poprawie literowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Salon z antykami.a na wystawie pieknie zaprezentowaane zegarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 17 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2013 Trzeba było Steinera odwiedzić. Byłem w ten czwartek na meczu Sparta Praga - Chelsea FC. Nazajutrz obowiązkowa rundka po wszelkiej maści barach, nie pamiętam jak do domu dojechałem, oczywiście z 2 pełnymi torbami piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2013 A teraz kilka propozycji dla panów szukających w Pradze prezentu dla żony cierpliwie czekającej w Polsce. Mirosław Raz - jubiler (złotnik). Zakład niewiele ma wspólnego z komercją, dlatego postanowiłem zaprezentować kilka fotek. Na wystawie niezbyt dużo, ale piękne rzeczy. Każda unikalna i przyciągająca wzrok. W środku szaro, bez zbędnych dekoracji, trochę w klimacie T. Januszkiewicza, Cz. Jamrozińskiego. Spytany o możliwość zrobienia kilku fotek wnętrza, rzemieślnik powiedział, że nie jest zainteresowany. Kiedy powiedziałem, że chciałbym umieścić w necie, że to może być dodatkowa reklama w Polsce, stwierdził, że reklamować się nie musi . Na szczęście poniższe fotki zrobiłem wcześniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2013 A teraz coś dla pasjonatów tytoniu i fajek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2013 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2013 Kolejne wg mnie wyjątkowe miejsce, w którym możecie kupić dla swoich Pań piękne rzeczy wracając z delegacji z Pragi . Chusty, apaszki i szale z wełny, jedwabiu i kaszmiru. Cudowne wzory, piękny materiał, wspaniały w dotyku. Koszt najdroższych ok 230 Euro. Firma Petrusse Paris. Bardzo dobra obsługa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2013 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 19 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2013 Wg informacji, jakie posiadał sprzedawca, w Polsce TML ma się otworzyć w przyszłym roku. Ładny salon, dobra obsługa, ciekawe propozycje krawatów i marynarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 19 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2013 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2014 Panowie, wybieram się do Pragi, jeśli ktoś może polecić jeszcze jakieś ciekawe miejsca i zakłady byłbym wdzięczny. Przy okazji, możecie polecić niedrogi hotel w pobliżu centrum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 7 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2014 W Pradze zakładów krawieckich i szewskich brak. Naprawdę. Jest jeden szewc przy trasie do Pilzna - Radek Zacharias www.zacharias.cz, ale cena i zdjęcia na www skutecznie zniechęcają. Sklep warte odwiedzenia - poniższe blisko siebie, na jeden spacer: - Knize , Ovocny Trh 13 - Leiser, Celetna - obuwniczy multibrand, ale mieli w ofercie Lendvay&Schwarcz - Multibrand ubraniowy (m.in. koszule Eton) U prasne brany - zaraz obok powyższego Lesiera - Kubista, róg Celetna i Ovocovy Trh - klasyka czeskiego dizajnu w przedmiotach codziennego użytku i biżuterii - koniecznie! - Barker - Havirska Trzeba podjechać metrem na Smichov: - Classic Shoes, Ujezd - Alfred Sargent, Vass, Church's, Alden - ceny z kosmosu (Vass za ok 3kPLN) Praski "high street" - ulica Parizska odchodząca od Rynku Starego Miasta - top brandy odzieżowe, biżuteryjne, zegarkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 7 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2014 Proszę bardzo, sprawdzone: U Zlatego Tyhra, Husova - klasyczna piwiarnia, wręcz hardkorowa, w Polsce też takie były ze 25 lat temu (Unibar) U Tri Ruzi, też Husova - mini browar, kilka pięter kamienicy zaadaptowane na sale barowe, bardzo dobre piwo w chyba trzech gatunkach Albo do Żabki i walnąć na ławeczce (można) i cieszyć się widokiem Starego Miasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2014 Byłem, zobaczyłem. Głownie zabytki i dobre piwo, na fatałaszki nie było dużo czasu, odwiedziłem jedynie sklep TM Lewin ( kupiłem kilka koszul w cenie 890 koron) których jest kilka w Pradze. Mają też u siebie w salonie buty Barkera, poza tym widziałem osobno sklep Barkera, ale nie było czasu na zbadanie. Tak czy inaczej Praga piękna, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi