Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

poszperałem trochę na forum i widzę, że polecacie marki takie jak np. Baker. Wyglądają fajnie, nie mam zastrzeżeń poza ceną. Celuję w coś z przedziału 250-300 zł. Praca to 8 godzin mieszanego chodzenia i siedzenia, jak to w hotelu bywa. Obecne obuwie za 100 zł sprawia, że ledwo chodzę bez niego, a w nim męczę się. Czy jest coś godnego uwagi w tej cenie? Warto zainteresować się produktami w sieciówkach typu CCC albo Deichmann w podobnym przedziale cenowym?

Z góry dziękuje i pozdrawiam ;)

Posted
5 minut temu, LolQ napisał:

Cześć,

poszperałem trochę na forum i widzę, że polecacie marki takie jak np. Baker. Wyglądają fajnie, nie mam zastrzeżeń poza ceną. Celuję w coś z przedziału 250-300 zł. Praca to 8 godzin mieszanego chodzenia i siedzenia, jak to w hotelu bywa. Obecne obuwie za 100 zł sprawia, że ledwo chodzę bez niego, a w nim męczę się. Czy jest coś godnego uwagi w tej cenie? Warto zainteresować się produktami w sieciówkach typu CCC albo Deichmann w podobnym przedziale cenowym?

Z góry dziękuje i pozdrawiam ;)

Jeśli chodzi o komfort za umiarkowaną cenę to warto zainteresować się Crownhill Shoes. Budżet dwukrotnie większy od zakładanego.

Buty z sieciówek CCC, Daichmann czy inne... być może są wygodne, ale nie są dość eleganckie, wykonane w klasycznych technikach i z dobrych materiałów, aby uzyskać poradę na tym forum.

• Upvote 1
Posted
Dnia 8.05.2017 o 15:47, Hargin napisał:

Jeśli chodzi o komfort za umiarkowaną cenę to warto zainteresować się Crownhill Shoes. Budżet dwukrotnie większy od zakładanego.

Buty z sieciówek CCC, Daichmann czy inne... być może są wygodne, ale nie są dość eleganckie, wykonane w klasycznych technikach i z dobrych materiałów, aby uzyskać poradę na tym forum.

Don't feed the troll

Posted
Dnia 8.05.2017 o 15:48, LolQ napisał:

Niestety budżet dwukrotnie większy nie w chodzi w grę, nawet jakbym bardzo się postarał ;/

ciężko Ci będzie coś znaleźć w Twoim budżecie, ew. możesz polować na Gordon & Bros, model Levet - przy udanej okazji za ~300cm da się je kupić. Produkty Deichman i CCC nie mają tu swoich wielbicieli, więc raczej ciężko Ci będzie doradzić. Jeśli bardzo jednak chcesz tam kupić to musisz już samemu zdecydować.

25 minut temu, Jamjest napisał:

Don't feed the troll

? :shock: mamy chyba inną definicję trola...

• Upvote 2
Posted

Ja rozumiem wzdychanie do "tradycyjnych technik", ale nie twórzmy fałszywej alternatywy "albo CCC albo tani GYW".

Jak budżet jest nieprzekraczalnie ustawiony na 300 zł, to pozostaje szukać okazji - nieśmiertelną polecaną jest oczywiście TKMaxx. W zalewie badziewia można tam spotkać całkiem sensownie wyglądające buty włoskich marek, szyte Blake'em (L&G, Alexander, Doucal's, M. Griffoni, Brunomagli) czy niemieckich (Salamander), czasem nawet do 200 zł. Będą wyglądały lepiej niż 95% tego, co "ludzie z ulicy" mają na nogach, a właściwie pielęgnowane posłużą parę lat. Główna trudność polega na tym, że osoba mniej rozeznana może mieć problem z odróżnieniem buta sensownego od niezbyt sensownego, co widać zresztą w sąsiednim wątku na podforum - w celach edukacyjnych warto przeglądać wątek "jakie buty mam dziś na sobie" oraz ewentualnie konsultować tutaj zakup, gdy jest jeszcze możliwość zwrotu.

• Upvote 4
Posted

Warto też poszukać na ebay'u - tam regularnie można coś upolować. Jak nie chce się szukać samemu to polecam bloga putthison - tam regularnie publikują listę okazji z ebaya, jeśli ktoś może trochę poczekać, to IMO jest to potencjalne źródło, by zaopatrzyć się w buty znacznie taniej niż w cenie standardowej.

• Upvote 1